EXCLUSIV: Sorin Apostu si-a terminat prima carte in Penitenciarul Gherla. A scris despre producerea preparatelor din carne

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a finalizat prima sa carte scrisa in Penitenciarul Gherla, acolo unde isi ispaseste pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare, pentru fapte de coruptie. Cartea lui se numeste “Producerea preparatelor din carne”, iar odata cu publicarea ei, fostul edil va castiga reducerea pedepsei cu o luna.

Sorin Apostu a ales sa isi ocupe constructiv timpul petrecut in Penitenciarul Gherla. Din luna octombrie a anului trecut, el a inceput sa lucreze la o carte, avand la dispozitie cate sase ore pe saptamana petrecut la clubul detinutilor. In tot acest timp, Apostu a avut acces la un calculator, insa fara conexiune de Internet, si la o biblioteca. De curand, cartea lui a fost finalizata. Lucrarea se numeste “Producerea preparatelor din carne” si va fi publicata, potrivit informatiilor Ziar de Cluj, la Editura Europrint.

Cel mai probabil, Apstu a ales aceasta tema deoarece el a fost profesor universitar. Inainte de a fi condamnat definitiv, el a predat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor. Odata cu publicarea lucrarii, fostul primar va beneficia de reducerea cu o luna a pedepsei primite. In aceste conditii, potrivit informatiilor Ziar de Cluj, Apostu este propozabil pentru liberare conditionata in data de 5 august 2016, insa el isi mai poate reduce din pedeapsa, prin alte activitati desfasurate la penitenciar.

Potrivit ANP, orice persoana privata de libertate, coordonatat de un educator, poate solicita si obtine suport pentru a scrie carti sau lucrari stiintifice in perioada detentiei. Potrivit Legii 275/2006, “in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 3 zile executate pentru 2 zile de munca”.

Sorin Apostu a fost condamnat definitiv in iulie 2014, la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat la patru ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.

Comentarii

eucamine

07.01.2015 06:31

Avem cei mai destepti puscariasi din lume. Mediul penitenciar inspira. Ar trebui sa existe posibilitatea sa poti intra in puscarie de buna voie si nevinovat pentru a-ti veni inspiratia de a scrie. Pana si nea Gigi, care are ceva probleme cu limba romana scrie carti la mititica. Cred ca suntem nastrusnici rau.

xyz

07.01.2015 11:25

Propun sa-l tinem inchis pana scrie aatea carti incat sa se recupereze prejudiciul adus comunitatii

Adauga comentariu