EXCLUSIV RUȘINEA SECȚIEI de POLIȚIE TURDA. Interlopul OVIDIU ROJA, achitat pentru bătaia aplicată polițistului Georgescu Cătălin Ion

Intelopul turdean Ovidiu Roja a fost astăzi achitat la Curtea de Apel Cluj în dosarul de ultraj pentru loviturile aplicate polițistului Georgescu Ion de la I.P.J. CLUJ - Secția 9 Poliție Rurală Turda. Pe scurt, în vara anului trecut polițistul Georgescu, în timp ce se afla în timpul liber, și-a atacat vecina și a imobilizat-o cu piciorul la pământ. Ovidiu Roja se afla în zonă și a văzut tot incidentul. Dat fiind că Georgescu nu purta uniforma, Roja l-a atacat încercând să o elibereze pe femeie de sub picioarele polițistului. 

 

Justiția de la Turda se face cu favoritisme...

Două aspecte importante în urma conflictului din vara anului trecut: 

- Georgescu a depus plângere penală împotriva interlopului pentru ultraj, iar Roja a fost arestat, trimis în judecată și condamnat la FOND;

- Victima polițistului a depus plângere penală împotriva acestuia ÎN ACEEAȘI ZI, însă dosarul respectiv n-a trecut de urmărirea penală;

Cu toate că reputația agentului Georgescu era una bună, în realitate acesta a intervenit în conflictul dintre soția lui și vecina acestora, alegând să o agreseze pe vecină pe motiv că ”femeia e nebună”, făcând pe justițiarul în afara orelor de muncă. Și-a folosit calitatea de polițist și împotriva lui Roja amenințându-l că o să o pățească dacă e atins de el pentru că el e polițist. 

Procedura corectă era ca Georgescu să apeleze la un echipaj de poliție dacă cearta dintre soția lui și vecină era într-adevăr atât de gravă. Cu toate acestea, deși femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale, dosarul prin care i-a depus plângere lui Georgescu nu a fost finalizat. 

Primul pas a fost schimbarea încadrării din ultraj în lovire și alte violențe.

Astăzi, Curtea de Apel Cluj a lămurit altercația dintre Roja și Georgescu definitiv, prin achitare. 

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.pr.penală admite apelul declarat de inculpatul R.O. (cu datele personale la dosar) împotriva sentinţei penale nr. 581 din data de 113.12.2019 a Judecătoriei Turda pe care o desfiinţează în întregime. Rejudecând, în baza art.396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit.d C.pr.penală coroborat cu art. 19 alin. 1 şi 2 Cod penal achită pe inculpatul R.O. de sub învinuirea de săvârşire a infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin.1 rap. la art. 43 alin.1 şi art. 43 alin. 5 Cod penal. Constată că inculpatul a fost reţinut, arestat preventiv şi în arest la domiciliu în perioada 02.07.2019 – 08.11.2019. Respinge acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă G.I.C.. Cheltuielile judiciare la judecata în fond şi în cursul urmăririi penale rămân în sarcina statului. În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.pr.penală respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda şi partea civilă G.I.C. împotriva aceleiaşi sentinţe. Obligă partea civilă la plata cheltuielilor de judecată în apel în sumă de 500 lei, restul cheltuielilor judiciare rămânând în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj. 

Dat fiind soluția de ACHITARE primită de Ovidiu Roja, ne întrebăm ce va face Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj cu comportamentul neadecvat al polițistului Georgescu? 

Citește și: EXCLUSIV Rasturnare de situatie in cazul politistului lovit de Roja. De ce a fost arestat Ovidiu Roja si ce a declarat in instanta?

Adauga comentariu