EXCLUSIV Rasturnare de situatie in cazul politistului lovit de Roja. De ce a fost arestat Ovidiu Roja si ce a declarat in instanta?

Judecatoarea Luminița Maria Filip și-a motivat decizia prin care l-a arestae pe Ovidiu Roja. Deși procurorul Trif, de la Parchetul Judecătoriei Turda, susținea că prin lovitura pe care Roja i-a aplicat-o agentului de poliție (aflat în timpul liber) Georgescu Cătălin ar fi săvarșit infracțiunea de ultraj, judecătoarea Filip a admis mandatul doar pentru lovire și alte violențe.

Practic, magistratul de la Turda a tratat propunerea de arestare preventivă ca o bătaie între doi civili. 

Iată declarațiile martorilor (n.red. persoana vătămată - agentul Cătălin Georgescu). 

Context

Astfel, fiind audiată, persoana vătămată Georgescu Cătălin a arătat că, la data de 30.06.2019, în jurul orei 19:00, în timp ce se afla pe strada Stadionului din mun.Turda, fiind în timpul liber, a fost nevoită să intervină, exercitându-şi atribuţiile specifice funcţiei de organ de poliţie, pentru a imobiliza o persoană de sex feminin, care a lovit-o pe numita Georgescu Bianca, pretinzând că unul dintre câinii acesteia îi aparţine.

Declaratiile martorilor

Cătălin Georgescu înainte de a proceda la imobilizarea acesteia a fost la rândul ei lovită cu un rucsac în zona capului. În continuare, persoana vătămată - agentul Cătălin Georgescu a procedat la imobilizarea persoanei de sex feminin şi i-a cerut numitei Georgescu Bianca să anunţe telefonic organele de poliţie,timp în care persoana imobilizată era în continuare agresivă fizic şi verbal şi foarte agitată. După ce Georgescu Bianca a anunţat organele de poliţie, persoana vătămată i-a cerut să ducă câinii acasă. Imediat, după plecarea acesteia, din curtea restaurantului Pelicanu a ieşit martorul Gîscă Ion Mircea, poreclit „Nanu”, care l-a întrebat ce are cu acea femeie, persoana vătămată spunându-i că este poliţist şi a solicitat organelor de poliţie prezenţa unui echipaj la faţa locului, întrucât femeia imobilizată a agresat-o pe soţia sa.

Martorul Gîscă Ion Mircea a intrat în curtea restaurantului Pelicanul, iar după aproximativ 2-3 minute din curtea restaurantului au ieşit inculpatul Roja Ovidiu, Gherman Andrei şi o persoană care se numeşte Marian şi care lucrează la firma de pază „Triton” , precum şi un bărbat de aproximativ 35 de ani. În acest context,Roja Ovidiu s-a îndreptat spre persoana vătămată, întrebându-l de ce doreşte să o violeze pe persoana imobilizată. Agentul de poliție văzând că cei 4 se îndreaptă spre ea, i-a dat drumul persoanei de sex feminin. În acest timp, Georgescu i-a spus lui Roja Ovidiu, că este poliţist şi că aşteaptă o patrulă să se deplaseze la faţa locului întrucât persoana respectivă agresat-o fizic pe soţia sa. Roja Ovidiu l-a amenințat cu bătaia pe Georgescu, moment în care Gherman Andrei s-a poziționat în faţa lui Roja pentru a-l împiedica să ajungă la polițist, spunându-i în acest timp să-l lase în pace întrucât Bianca a fost agresată de femeia respectivă. În continuare, deşi Cătălin Georgescu i-a repetat în mai multe rânduri că este de la poliţie, Roja Ovidiu a scăpat din mâinile lui Gherman Andrei şi l-a lovit cu piciorul drept în abdomen, în partea stângă.

Ce s-a întamplat după?

În continuare, persoana vătămată a fost ameninţată de către inculpat, la un moment dat fiind împinsă de către unul dintre cei care-l însoţeau pe inculpat, spunându-i să meargă de acolo pentru a nu fi bătută de inculpat. În aceste condiţii, persoana vătămată s-a retras. Imediat martorii Pantea Romeo şi Pop Gheorge, care treceau prin zonă i-au spus inculpatului să îl lase în pace pe Cătălin Georgescu, întrucât „este de la poliţie iar femeia aia a bătut-o pe nevastă-sa şi a aruncat cu bolovani după ea”. Cu toate, acestea Roja Ovidiu a continuat să o ameninţe pe persoana vătămată cu acte de violenţă, având intenţia să se îndrepte către aceasta, dar era ţinut de numitul Gherman Andrei. La scurt timp după aceasta Roja şi cei care îl însoţeau au părăsit locul săvârşirii faptei. 

Cum s-a apărat Roja? 

Ziar de Cluj a intrat în posesia declarației dată de recidivist în fața judecătorului Luminița Filip. Iată un fragment din ce au notat cei de la Judecătoria Cluj-Napoca. 

„Eu nici pe Cătălin Georgescu și nici pe soția acestuia nu îi cunosc și nu i-am văzut în viața mea. Eu am vrut să fac un lucru bun să o scap pe biata femeie. Eu eram cu un prieten pe terasa unui hotel și am auzit strigătele de ajutor ale femeii agresate, turiștii din zonă cerându-i persoanei vătămate să îi dea pace acelei femei. Atunci am mers și eu către turiști, din parcare am observat-o pe femeia pusă la pământ de Cătălin Georgescu, părea o fetiță, Georgescu era cu genunchii pe capul ei și din când în când o mai și lovea. M-am dus către ei și i-am cerut lui Cătălin Georgescu să o lase în pace pe femeie, probabil că l-am și împins pe Goergescu. Nu am știut că era polițist. Mai mult de 15 minute Cătălin Georgescu a agresat-o pe femeia respectivă și aceasta striga în continuu să o ajute cineva, ea era pusă la pământ cu capul în praf și avea sânge pe alocuri. Cătălin Goergescu era solid, îmbrăcat în bermude și maiou. 

Nu am vrut să fac rău, îmi cer scuze, să mă ietați de data asta. Dacă altcineva ar fi făcut acest lucru probabil că ar fi fost felicitat, dar pe mine m-au arestat”, a declarat Ovidiu Roja. 

Potrivit încheierii penale motivate, judecătoarea Luminița Filip l-a arestat pe Ovidiu Roja doar pentru lovire și alte violențe, nu pentru ultraj. Motiv pentru care procurorul Trif va contesta decizia.

Ovidiu Roja rămâne arestat preventiv pentru 30 de zile, până la o nouă decizie judecătorească definitivă. Cât despre femeia intrată în conflict cu soția polițistului Georgescu, reprezentanții IPJ Cluj susțin că aceasta a primit în duminica respectivă îngrijiri medical și s-a ales cu dosar penal, tot pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Întrebați dacă s-a început o anchetă internă împotriva agentului Georgescu, prin care să se stabiliească dacă a acționat corect (fiind aflat în timpul liber), cei de la IPJ susțin că nu sunt elementele necesare autosesizării Biroului de Control Intern al instituției județene. 

 

Adauga comentariu