EXCLUSIV Rares Niculescu, impus cu forta pe locul V la Europarlamentare de catre Emil Boc

Sambata a avut loc discutia finala pentru desemnarea ocupantului locului V, considerat eligibil la alegerile Europarlamentare ale PDL. Desi in ultimele luni s-au vehiculat mai multe variante, inclusiv una surprinzatoare care-l dadea pe Daniel Buda posibil candidat, se pare ca Rares Nicuilescu are inca o data noroc cu Emil Boc, care si-a impus punctul de vedere ieri, in fata lui Ioan Oltean, cel care si-ar fi dorit postul pentru un om de-al sau, Gabriela Montoiu.

Discutiile au fost destul de pasionale, Ioan Oltean aducand, spun sursele noastre, ca si contraargumente, lipsa de vizibilitate si de realizari a mandatului lui Rares Niculescu, dar si faptul ca pe Nord-Vest, Bistrita ar fi meritat candidatura.

Surse din PDL Cluj ne-au declarat sub anonimat: 

“Evident ca lui Nelu Oltean nu i-a picat bine, dar in politica trebuie sa mai faci si compromisuri. Sincer va spun, lupta pe care Rares Niculescu trebuie sa o duca pentru a reusi sa ia postul este mai grea decat pare la prima vedere. In primul rand, pentru ca Rares Niculescu nu are o imagine buna in PDL Cluj pe toate palierele. In al doilea rand pentru ca partidul e saracit fiindca nu e la putere. In al treilea rand pentru ca Niculescu nu se va putea baza pe munca sustinuta a celor din Bistrita si a restului judetelor de unde ar trebui sa vina voturi. Este un vot pur politic, e adevarat, dar cu ultimele miscari de trupe de la PMP ii va fi foarte greu sa faca cifra care sa contribuie la cifra nationala care sa-l duca pe locul cinci. Mai avem si o nuanta speciala din faptul ca Emil Boc va trebui sa directioneze resurse electorale si spre PMP. Asadar, este clar ca lui Rares ii va fi mult mai dificil ca la precedenta competitie electorala”, ne-a declarat o sursa din conducerea partidului.

Adauga comentariu