EXCLUSIV: Radu Rațiu și consilierele lui Tișe și-au decontat excursiile în străinătate pe banii copiilor și bătrânilor de la DGASPC

Ziar de Cluj a cerut din partea DGASPC Cluj documentele care atestă faptul că unii consilieri ai președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, au beneficiat de deplasări în delegații în străinătate, decontate prin intermediul DGASPC. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj ne-a pus la dispoziție aceste documente care arată un mod de lucru asupra legalității căruia procurorii clujeni ar fi cei mai în măsură să se pronunțe.

„Urmare a adresei  dvs.  înregistrată   la D.G.A.S.P.C. Cluj cu nr. 10671 din 19.04.2017 prin care solicitați o serie de informații in baza Legii nr.544/2001, vă comunicăm anexat copii după documentele privind delegațiile decontate din fondurile instituției noastre”, ne-au transmis reprezentanții DGASPC Cluj, care ne-au oferit copii după foile de decont și de delegație.

Deconturile au fost realizate în perioada 2009-2011, din fondurile DGASPC Cluj, ordinele de delegație purtând antetul Consiliului Județean Cluj, condus în acea perioadă de către Alin Tișe

Conform documentelor primite din partea D.G.A.S.P.C. Cluj, în data de 25 05 2009, DGASPC Cluj, reprezentată prin directorul executiv Nicoleta Molnar, a încheiat un contract „având ca obiect rezervarea și emiterea unuia sau mai multor bilete de avion”, cu Biroul de Turism Accord, cu destinația Helsinki, Finlanda, transportul urmând a se efectua prin companiile aeriene Tarom și Finnair. Pentru aceste bilete, DGASPC a plătit 7 316 lei.

Beneficiarii acestor bilete au fost Moșuțan Simona-Adriana, Pop Andreea-Melania, Popa Liviu-Dan și Vasiliu Corina Ileana, prețul unui bilet de avion/persoană fiind de 1829 lei.

Conform unui ordin de deplasare emis pentru perioada 23 11 2009 - 25 11 2009, directorul executiv DGASPC, Nicoleta Molnar, a participat la un seminar în Franța, unde s-a cazat la Hotel Ibis, între 23-26 noiembrie, contra sumei de 319.50 euro. Actul justificativ al sejurului la hotel a fost emis pe DGASPC Cluj.

În perioada 23 11 2009-26 11 2009, domnișoara Cîineanu Alina Ligia, având funcția de consilier președinte în cadrul Consiliului Județean Cluj, a fost delegată pentru a se deplasa în interes de serviciu la Paris. Ordinul de deplasare nr. 382 a fost emis și ștampilat de Consiliul Județean Cluj în data de 20 11 2009, actul justificativ al sejurului la același Hotel Ibis (la care s-a cazat și doamna Molnar) pentru Ligia Cîineanu, pentru aceeași perioadă în care a mers și Nicoleta Molnar, 23-26 noiembrie, fiind emis tot pe DGASPC Cluj, cu o valoare totală de 319.50 euro.

Un alt consilier din cadrul Consiliului Județean Cluj, Moșuțan Simona-Adriana, conform ordinului de deplasare (delegație) nr. 321, în perioada 19 10 2010-22 10 2010, s-a deplasat la Londra, unde s-a cazat la Dover Hotel, primind o diurnă pentru 3 zile de 105 euro, dispoziția de plată nr. 1140, din 15 10 2010, fiind emisă pe DGASPC Cluj. 

Rațiu Radu Florin, având funcția de expert în cadrul Consiliului Județean Cluj, prin ordinul de deplasare nr. 111, a fost delegat pentru a participa la Amsterdam  la seminarul „Îngrijirea vârstnicilor în Olanda”. Deplasarea s-a desfășurat între 24 04 2010 și 28 04 2010.Diurna pentru această perioadă, de 175 de euro, cu nr. 429 din data de 21 04 2010, a fost emisă pe DGASPC Cluj.

Moșuțan Simona, având funcția de consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj, s-a deplasat în Olmuh, Cehia, la conferința „Programe europene îngrijire vârstnici”, conform ordinului de deplasare nr. 74, ordin purtând ștampila Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. Deplasarea s-a desfășurat între 2 10 2011-7 10 2011. Simona Moșuțan a primit la plecare un avans de 175 de euro, diurna fiind de 210 euro, dispoziția de plată având antetul DGASPC Cluj.

Moșuțan Simona-Adriana, având funcția de consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj, prin ordinul de deplasare nr. 100, a fost delegată pentru „participarea la al treilea schimb de bune practici în Italia, în cadrul proiectului «Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale”, deplasarea desfășurându-se între 15 05 2011 și 21 05 2011. Diurna primită a fost de 175 de euro.

Rațiu Radu Florin, având funcția de consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj, a fost delegat pentru participarea la „Colocvii gerontologie” la Besancon, în Franța, în perioada 2 05 2011 - 4 05 2011, primind o diurnă de 87,50 euro.

Dacă toate aceste deplasări și deconturi au fost legale sau nu, care este încadrarea faptelor în caz de nelegalitate, cine trebuie să răspundă în fața legii, revine în sarcina procurorilor care s-ar putea autosesiza în privința informațiilor și documentelor prezentate mai sus. 

Se ridică întrebarea dacă cei care au fost trimiși în aceste delegații au fost mandatați sau nu prin hotărâre de CJ să reprezinte instituția, dacă acești consilieri aveau vreo atribuție în cadrul Consiliului Județean, legat de DGASPC, pentru a merge la seminarii și conferințe pe teme specifice Direcției de Asistență Socială și la ce le foloseau cunoștințele astfel dobândite. O altă întrebare ar fi dacă cazările la hoteluri de 4 stele constituie sau nu un prejudiciu la bugetul de stat, dacă putem vorbi sau nu despre deturnare de fonduri, ținând cont de faptul că delegațiile Consiliului Județean au fost decontate de către DGASPC. În plus, ne mai putem pune întrebarea legitimă: pe ce bază legală au fost trimiși în delegații acești consilieri și experți de la cabinetul domnului Tișe, în proiecte europene ale DGASPC-ului?

 

Comentarii

Tamas

21.04.2017 21:05

M-ati uitat pe mine si pe Kuli.Dupa ce am ajuns la putere pe acel proiect am fost si noi, mai ales in Elvetia, cu Dacian si Iasko si Radu Muresan si altii.Liviu Popa si Vasiliu Corina sun angajatii DGASPC.

Nicoleta

23.04.2017 16:04

Si ti au adus si birou si scaune si calculatoare si sunt angajatii DGASPC Cluj si s au dus cu aprobarea presedintelui CJ CLUJ si au avut invitatii NOMINALE din partea elvetienilor si Dacian si Iasko si Muresan si Kuli si Tamas si mai da te in pusca mea de frustrat(ă )!

DUCU

16.05.2017 14:05

.,,NICOLETO,,  adica Tamas & Banc , voua chiar nu va e rusine??? Voi ati trimis, idiotilor, liste cu acolitii  pt a primii din Elvetia invitatii nominale! Ce a cautat acea delegatie numeroasa in Elvetia pe banii DIRECTIEI???? Ce au adus nou acestia????Tamas, asa cum facea si Molnar  , asa cum yicea cineva pe aici au transformat Directia in agentie de turism. Absolut imoral si de nejustificat excursia din Elvetia. Vreti lista pt argumentare???? Nerusinatilor si gunoaielor.

Desteptii

22.04.2017 07:38

Dacă va interesează asa de mult cheltuirea banului public, de ce nu cereti si lista cu cei care au beneficiat de ,,cursuri de formare pe litoral,, sa vedeți acolo cine a participat an de an, si sa vedeți că acolo un curs costa minim 2000 lei de persoană, care se putea face în Cluj cu 200 lei de persoana. Minim 30 persoane participau pe sezon numai la mare, fără alea de la munte, deci puteți face niște calcule, însă interesant ar fi sa vedem numele celor abonați anual la formare.

dud

24.04.2017 12:54

Tamas si Molnar & company , mai mergeti in pana mea ca ati crezut ca transformati Directia in agentie turistica fara sa aveti nici un merit.Pana mea..-....de profitori.

Alexia

24.04.2017 20:09

Tise si slugoiul lui, Ratiu. Doi cacati. Doi talhari care au jefuit pe cei care nu se puteau apara, orfanii si batranii in nevoie. I-au tinut in frig, fara mancare destula si fara medicamente suficiente. Pentru ca ei si boarfele lor sa huzureasca in hoteluri de 4 stele din capitale europene. Sa va prinda congresul in puscarie.

Adevar

25.04.2017 17:02

Tamaș a fost in Elveția și Austria cu Daster și microbuzul și evident Mureșan a luat cu el și consoarta,2 săptămâni,însoțiți și de vicepreședinte CJC și alți angajați a Consiliului.Curu lui Tamaș nu a suportat microbuzul și de aceia a plecat cu Daster .Mai Tamaș și acoliți lui voua chiar nu va e rușine????.Ce s-a adus a fost meritul lui Iasko și doamna din Turda,Tamaș a fost profitorul.De fraude ar fi de vorbit,unele scrise mai sus,dar cele făcute de Tamaș (garduri,pavaje,conducte de gaz,peste altele existente,etc,etc)sunt în valoare de milioane de euro,nu cele câteva poate mii de euro total legale.TIC,TAC,TIC,TAC.
Alo DNA,nu te interesează cati bani sau dus ...La ASY,versus Salatioan,firmele de la Bistrița,lemne iicumpărate cu 300 lei mc fără licitație, fata de 250 lei oferte la la licitația care nu s-a mai finalizat.Ce reproșez lui Tise e moleșeală cu care constată neregulile și le lasă să .....Facă pui.

Smart

28.04.2017 18:32

Bre Rusu Ioan! Acoliti se scrie cu doi de i! Duster nu :dastar".tu mergi si plateste cele 2000 de lei datorie la service la dnul Nicu cu care are directia contract si unde iti reparai masina tu,trecand reparatiile pe masinile directiei!!! Pot dovedi acest lucru!!!benzina fuarata de pe Cj -11- zao cand era Lazar G bolnav,sau bcf eurile de benzina cand te au mutat disciplinar la Jucu.Motocositoarea care ai sustras o sa o aduci inapoi de la Caprioara!ai dus 30 de dulapuri din donatii de la elvetieni la Recea si au ajuns la centru 9!15 ani ai furat banii de la sindicat si ti ai platit creditele la banci!esti un batran murdar si la propriu si la figurat!!!nu ma supara ca nu te vad bine acuma la batranete....

Milka

30.04.2017 07:39

Dupa greselile de ortografie,durerea ca nu mai vinde el lemne la directie si faptul ca o lauda pe Iasko, sub pseudonimul adevar este RUSU MURDARU IOAN!omul asta e bolnav la cap si un mare hot!!!uita sa spuna cate lemne a vandut el la directie,cate cartuse de imprimanta a incarcat ,cate scule si mobilier a dus la el in Salaj sau cum a fost cercetat penal pt ca a ''pierdut'' bonurile de benzina.da cel mai mare cascaval vine de la sindicat.peste 10 ani omul asta si cu financiaru au oprit ilegal banii angajatilor care nu erau membrii de sindicat,cu banii aia si a platit creditul de 80,000 de euro la banca!!!uita cum isi repara masina,cum mergea in deplasari pe banii sindicatului etc.Asta e RUSU IOAN care arunca cu rahat in directia de pe care a trait ff bine 15 ani!

Adevar

25.04.2017 17:15

Oare când toți profitori lui Tamaș vor da socoteală????
Felicit Psd-ul Cluj că în sfirsit a realizat că oameni că Tamas nu fac decât să strice imaginea.Cata deosebire între regretata d-na Brad,Psd-ista și golanul de Tamaș și el Psd-ist......

Adauga comentariu