Justitie

EXCLUSIV Procurorul Marian Delcea și doi ofițeri de la DGA și DICE, anchetați pentru perchezițiile de la LUKMED

Procurorul Marian Delcea de la DIICOT a avut o plângere penală pentru abuz în serviciu, formulată de Eugen Iordăchescu pentru Clinica Lukmed. În sesizarea făcută anchetatorilor se semnala că perchezițiile de la începutul anului 2018 au fost făcute fără mandat. Mai mult, ofițerii judiciari Teașă Ionel și Ștefan Silviu Firu ar fi ridicat mai multe documente de la sediul Lukmed, prin dispozițiile date de procurorul Marian Delcea, însă fără o decizie judecătorească în acest sens. 

„Este vorba despre o plângere penală pe care noi am făcut-o împotriva procurorul Delcea și a doi ofițeri judiciari, unul de la DGA și unul de la DICE(n.red Teașă de la DGA și Firu de la DICE), pentru abuz în serviciu. Ne-am referit la percheziția nelegală efectuată în 26 ianuarie la sediul Lukmed, fără mandat de percheziție, fără o încheiere de încuviințare a autorizării de percheziție de către judecătorul de drepturi și libertăți. S-a dispus clasarea pentru că au spus că putem să facem plângeri în baza dispozițiilor Codului de Procedură Penală la procurorul ierarhic superior și că putem valorifica aceste încălcări în procedura obișnuită. Eventual în faza de UP la procurorii ierarhici și dacă va fi trimisă cauza în fața instanței putem să invocăm aceste aspecte pe cameră preliminară sau pe fond. O prostie, dar asta e”, a declarat pentru Ziar de Cluj, avocatul Eugen Iordăchescu. 

Casa de avocatură a profesorului Iordăchescu reprezintă atât pe Mihai Lucan, firma Lukmed, cât și pe fiul acestuia Ciprian Lucan. Cele trei părți alături de  Dan Emil Fofiu Sânpetreanu fac obiectul unui dosar de delapidare instrumentat de Marian Delcea, de la DIICOT Structura Centrală. În 2017, în luna decembrie, procurorii au descins la locuințele acestora și au ridicat mai multe bunuri de valoare. Tot atunci, ginerele lui Lucan a încercat să fugă, în timpul perchezițiilor, cu mai multe bijuterii, bani și bunuri de valoare, însă a fost prins în timp ce sărea gardul din spatele locuinței medicului Mihai Lucan. 

La un an și trei luni de la aceste percheziții procurorul Delcea a dat dispoziții pentru audierea a zeci de foști pacienți de-ai lui Mihai Lucan, din mai multe județe. Până în prezent cauza a rămas în faza de urmărire penală. 

În același timp, doctorul Mihai Lucan este cercetat la Cluj într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor din culpă. În prima fază, procurorii au decis să claseze dosarul, însă contestat în instanță, judecătorii au dispus reluarea cercetărilor, mai ales că anchetatorii nu s-au ”obosit” nici măcar să îl citeze pe Lucan pentru a răspunde acuzațiilor formulate în denunțuri. 

Plângerea penală făcută de Lukmed împotriva procurorului Delcea s-a soluționat prin neînceperea urmăririi penale. Cu toate acestea, avocatul Iordăchescu și echipa acestuia au contestat ordonanța la Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând ca magistrații de acolo să definitiveze soluția de la dosar sau să dispună reluarea cercetărilor. 

Citește și: 

EXCLUSIV Două decese din CV-ul lui Mihai Lucan, soluționate cu CLASARE. Lupta pentru dreptate, câștigată de ignoranță, putere și complicitate

O fărâmă de speranță. Procurorii clujeni, obligați să îl ancheteze pe Lucan pentru ucidere din culpă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *