EXCLUSIV Probabil ”cel mai cu DEDICAȚIE” concurs pentru o funcție importantă din JUDEȚUL CLUJ

Știți cum cititorii ne sesizează cu privire la faptul că sămânța de corupție, de care puțini se înhamă să o distrugă, face pui în concursurile pentru funcții de directori ai instituțiilor publice din județul Cluj? DNA Cluj doarme în papuci cu fiecare sesizare făcută, ce să mai vorbim de o autosesizare măcar din materialele de anchetă unde au cam tot ce le trebuie să înceapă cerecetarea penală. De data acesta vă prezentăm cu probabilitatea că vorbim despre ”cel mai cu dedicație” concurs pentru o instituție publică bănoasă de care a auzit toată țara și chiar și oficiali din Europa și Parlamentul UE. Vă dăm un hint: în 2023, aparent, Compania de Apă Areș nu ar mai exista din motive de ”liberalizare a pieței de apă”. Adică Bobic ar cam rămâne fără loc de muncă. Iar Matei știe asta. 

Deci, cum sună funcția de director al Salinei TURDA? Cine e candidatul ideal?

S-a publicat recent anunțul pentru organizarea concursului pentru ocuparea acestei funcții. Doar că diferă de cel din 2018, când era făcut cu dedicație pentru altă persoană, pe atunci agreată de primarul Turzii, Cristan Matei. Mai mult, de data acesta se pun întrebări din Legea 51/2006, cea cu serviciilor comunitare de utilități publice - a) alimentarea cu apă; b) canalizarea și epurarea apelor uzate:c) colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale; d) alimentarea cu energie termică în sistem centralizat;(la 26-11-2016, Litera d) din Alineatul (2) , Articolul 1 , Capitolul I a fost modificată de Punctul 1, Articolul I din LEGEA nr. 225 din 17 noiembrie 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 942 din 23 noiembrie 2016 )e) salubrizarea localităților;f) iluminatul public; g) transport public de călători, etc. 

Trebuie să vedeți cu ochii voștri cum s-a eliminat criteriul cu atestatul de manager în turism (Salina Turda fiind recunoscută pentru asta), cum s-a diminuat experiența necesară și cum s-a pus legea de mai sus la materia din care se dă concursul. 

Iată diferențele dintre cele două concursuri: 

Am sunat și noi să cerem mai multe informații pentru a vedea dacă ne putem înscrie la concurs. Elena Căprar, reprezentanta ARC Consulting ne-a spus că nu știe ea din cap de ce e pusă acolo și legea 51/2006 (care nu are nicio legatura cu ce competențe trebuie să aibă un director general) și că anunțul l-a întocmit la dictare pentru cei din Consiliul de Administrație al Salinei Turda. Acolo unde e băgat Filip Dragoș, șoferul familiei Matei, alături de Săvan Ilie Ioan, Morar Andreea Veronica și Popescu Adrian Liviu. Căprar ne-a invitat să ne înscriem la concurs pentru că ea a mai picat și candidați pe la Iași, după cum ne-a dat exemplu. A vrut să ne asigure că e pe bune concursul și că procedura se va baza pe corectitudine. Bine, Căprar e cunoscută pentru  că, prin firma ei, se descotorosește de cei care nu îi sunt pe plac, gen ficiorașul ăla de la Salina Turda care muncea pe funcția de jurist și câștiga procese pentru instituție (fiind declarat de raportul ARC Consulting ”în plus” și înlocuit cu cheltuieli banale cu o casă de avocatură din București, contractată să îi facă treaba). 

VEZI și: Executații de la Salina Turda. Juristul Salinei Turda, concediat pentru niște avocați din București. Cum l-a ”pregătit” Matei pe jurist înainte să-l execute: „O să am eu grijă de tine” 

Și acum, să încercăm un exercițiu, bazat pe criteriile trecute în cerințele pentru post, să vedem cine ar putea să fie declarat câștigător: Dorin Apahidean (cel care împreună cu fiica, Diana Apahidean, mănâncă din banii publici ai Turzii), Cristina Burciu (prietena lui Matei, pusă pe locul al patrulea la parlamentare pe listele PNL, dar la care i-ar prinde bine să știe că are un loc de muncă în caz că nu intră de pe poziiția respectivă) și Bogdan Bobic - ginerele (actualmente director la Compania de Apă Arieș), ultimul fiind o variantă greu de luat în considerare pentru că a prins rădăcini grave în CAA. La ce criterii sunt pentru participare, cei trei se cam încadrează. 

Vezi și: Deputatul Cristina Burciu a trecut prin Parlament ca rața prin „Apă Arieș”

Dosarele pentru participarea la concurs se depun până pe 13 martie. Vă invităm să vă înscrieți, ori să stați pe margine și să vedeți dacă ”premonițiile noastre” se adeveresc.

 

Adauga comentariu