EXCLUSIV Prietenul lui Horia Nasra, trimis în judecată pentru dare de mită. Iată decizia Tribunalului Cluj

Prietenul deputatului din PSD Cluj a primit astăzi decizia Tribunalului Cluj, în etapa de cameră preliminară a dosarului de corupție instrumentat de DGA Cluj. Horia Nasra, deputatul social-democrat și-a ”oficializat relația” cu primarul din comuna Beliș, Viorel Matiș, printr-o fotografie cu acesta pe holurile Camerei Deputaților, în fața statuii lui Avram Iancu. Astăzi, Tribunalul Cluj a confirmat rechizitoriul întocmit de DGA Cluj și a dispus începerea judecății:

„În temeiul art.346 alin.2 C.pr.pen. respinge cererea de constatare a neregularităţii rechizitoriului nr. 1487/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, precum şi cererile de constatare a nulităţii absolute a ordonanţelor de delegare, a activităţilor de punere în executare a mandatelor de supraveghere tehnică şi de excludere a anumitor mijloace de probă, invocate de inculpatul MATIȘ VIOREL. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.1487/P/2017 emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj prin care a fost trimis în judecată inculpatul MV pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 C.pen. rap. la art. 308 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.Constată legalitatea administrării probelor, precum şi a actelor de urmărire penală efectuate în cauză. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul MV, urmând a se fixa primul termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, se arată în decizia dată de Tribunalul Cluj. 

 

Viorel Matiș a fost prins în flagrant în timp ce mituia un jurnalist, la nici 24 de ore după ce echipa NCN TV a documentat o anchetă cu privire la ilegalitățile administrației locale din comuna Beliș unde acesta este primar. La momentul la care Matiș a fost reținut, Horia Nasra lua în considerare pregătirea unui alt membru de partid care să îi ia locului cercetatului penal (având în vedere că Viorel Matiș are mai multe dosare penale), însă, recent, Horia Nasra s-a afișat cu acesta la București pentru a întări susținerea politică a respectivului. 

 

Citește și: Deputatul Horia Nasra şi-a oficializat relaţia cu cercetatul penal, trimisul în judecată pentru mită, primarul din Beliş - Viorel Matiş

Adauga comentariu