EXCLUSIV: Presedintele Beard Brothers va candida la Primaria Cluj-Napoca

Are 27 de ani, barba, tatuaje si o dorinta de a schimba mentalitati. Organizeaza actiuni caritabile si e presedintele unei asociatii care isi propune sa faca bine in lume. Sau macar in Cluj, pentru ca de aici au inceput, la sfarsitul anului trecut. Presedintele Beard Brothers, Cornel Hoza, a anuntat ca va candida la functia de primar al Clujului in 2016.

Astazi, 8 septembrie, am decis ca voi candida pentru postul de primar al Clujului!”, a scris ieri Cornel pe pagina personala de Facebook, lucru care a starnit aprecierea a sute de internauti. “De ce nu presedinte?”, il intreaba unii, in timp ce altii promit ca se vor implica in campanie sau ca se vor muta la Cluj doar ca sa il voteze.

La cei 27 de ani ai sai, crede ca “lucrurile se pot face altfel”. Spune ca e dezamagit de foarte mult timp de ceea ce se intampla in Romania la nivel politic, iar scopul sau nu e sa demonteze, ci sa demonstreze ca exista alternativa. Stie ca nu are sanse impotriva candidatilor care au un partid politic puternic in spate, dar spune ca e “datoria noastra sa prezentam si altfel lucrurile”.

“Nu e si nu va fi niciodata niciun fel de afiliere politica. Nu am niciun fel de sustinere, nu sunt un front man al nimanui. Nu e niciun fel de aroganta sau o chestie facuta doar asa. Imi cunosc pozitia, stiu ca e imposibil sa devin primar. Sunt doar un simplu cetatean cu anumite convingeri, cred ca lucrurile se pot face altfel”, a declarat Hoza pentru Ziar de Cluj.

Vrea sa dovedeasca ceva, chiar daca nu o sa castige fotoliul pentru care si-a propus sa candideze in 2016. Iar campania lui se va focusa pe educatie si dezvoltare.

“E o dorinta a mea de a schimba lucrurile, la fel cum se intampla cu Beard Brothers. Cred foarte tare ca suntem datori sa schimbam lucrurile in jurul nostru in limita posibilitatilor”, explica el.

Inainte de a se inscrie, insa, in cursa, are nevoie de cateva mii de semnaturi care sa ii permita asta. Mai exact, 2% din numarul total al locuitorilor Clujului – in jur de 8.500 de semnaturi. Aici intervin barbosii, care si-au propus sa il ajute pe presedintele lor sa devina primar.

“Asta o sa fie de fapt challenge-ul. Baietii sunt cei care ma sustin si cei care vor ma vor ajuta sa strang semnaturile necesare inscrierii in cursa”, mai spune Hoza.

Pana acum, Beard Brothers au organizat mai multe campanii caritabile care au atras atentia. Printre ele se numara ajutorarea unor familii nevoiase din satul Barbosi, judetul Mures, si campania organizata pentru Eduard, baietelul pentru care barbosii s-au ras in cap.

Comentarii

0304011

09.09.2014 13:09

Cum sa nu votam un om care are ca si slogan la organizatie "exista si oameni fara barba, se numesc femei"; si daca istoria ne invata ceva ii ca sa nu punem in functii de putere oameni care au viziuni impotriva unui grup, indiferent de grup. 

Cornel Hoza

09.09.2014 14:28

Imi pare rau ca inca o data se face referire la un slogan al unei organizatii si nu la actiunile sale. Acel slogan a avut scopul, nu de a discrimina, ci de a atrage atentia, scop de altfel indeplinit ( vezi cazul de fata). Pe de alta parta asta e opinia ta iar eu si altii nu putem decat sa o respectam. 

Ciprian

09.09.2014 15:09

In Vama Veche daca ar candida, ar fi perfect 

Numele dumneavo...

09.09.2014 18:08

Penibil.. și nu mă refer la articol.

An G

09.09.2014 18:52

Da, că până acum a fost invers, politicienii n-aveau viziuni împotriva unui grup, ci a tuturor grupurilor, în afara grupului lor de interese. Căpătuirea beizadelelor și propășirea găștii. Da, ar putea fi și altfel. 

Radu

09.09.2014 22:59

Cum se numesc oamenii cu barba? Unshaved Pussies sau Hairy Pussies! ;)

Radu

09.09.2014 23:01

Da-ti bai barba jos ca esti in anul 2014, nu in comuna primitiva! Copii astia isi lasa barba ca sa para mai maturi. Nu mai vorbesc de lipsa de igiena a majoritatii celor cu barba...

Berbecar Alex

10.09.2014 09:04

Radule, te bagi și tu în seamă că nu te bagă nimeni..."Cum se numesc oamenii cu barba? Unshaved Pussies sau Hairy Pussies! ;)" și mai vorbești de maturitate, cât despre igienă, orice persoană bună la suflet (cu sau fără barbă) este mai curată decât un căcat de om ca tine... (copii la plural articulat se scrie cu 3 "i")

Maria

10.09.2014 00:02

Apreciez initiativa, respect Beard Brothers cu viziunile si perspectivele lor. Va doresc sa cresteti, si in barba si in forte [stiti la ce ma refer]. Cei care se declara impotriva candidaturii nu fac decat sa elimine indiferenta, creand doua parti. Sunt convinsa ca va fi mai mare cea 'pentru'. Fiecare piedica este pusa in fata voastra ptr a o depasi. Bafta!

Teo

10.09.2014 11:09

Al dracului de multi idioti pe aici si in tara asta.Da ce dracu conteaza daca ai barba sau nu ai par in cap.

Apofis

10.09.2014 12:28

Las-o balta Cornel ti so  urcat la cap like-urile de facebook :)) ai strans si tu niste saci de cartofi si haine second pt nefericiti esti barman in pulea mea la un bar ieftin si amu vrei sa fi primar tra sa mai bati un pic la coasa aia

DC

10.09.2014 15:44
aoleu fratemeleu!

Sorin

10.09.2014 19:36

Mentalitate romaneasca

Adauga comentariu