EXCLUSIV! Povestea cu detalii HALUCINANTE a celor patru tineri drogati care au facut 12 ore pe drumul dintre Cluj si Zalau

Pe 9 mai, procurorul DIICOT Salaj, Dan Budusan a trimis in judecata patru tineri drogati care au facut 12 ore pe drumul dintre Cluj-Napoca si Zalau in timp ce consumau droguri. Procurorul de caz si-a facut exemplar treaba, reusind sa-i prinda inainte de a comite o tragedie. Povestea a generat un interes imens in comunitatea salajeana, unii au ras de patania drogatilor, altii, pe buna dreptate, s-au intrebat ce s-ar fi intamplat daca acesti oameni ar fi cauzat un accident cu morti si raniti.

Ziarul de Salaj va reda in exclusivitate povestea halucinanta a celor patru tineri: Narcis Vasile Sandor, Biro Sandor, Ioan Stefan Vancea si Florin Loredan Mindrut – cei 4 crai care au facut 12 ore in masina de la Cluj la Zalau, drogandu-se toata noaprtea pe drum.


Cum au aflat politistii


Totul s-a intamplat pe 24 februarie, cand, in jurul orei 12.30, politia a fost sunata prin apel la 112 de catre o persoana care a sustinut ca un autoturism marca Dacia Logan cu numarul de inmatriculare SJ-17-VMV condus de Ioan Stefan Vancea a fost implicat intr-un accident rutier pe Drumul Comunal 75 din localitatea Aghires. Ajunsi la fata locului, politistii au identificat mai multe plicuri din plastic transparent ce continueau fragmente vegetale de culoare verde olive si fragmente de tigarete confectionate ocazional.

Dupa cercetari, procurorii au constatat ca cei patru tineri sunt consumatori de substante etnobotanice, cumparate de catre Florin Loredan Mindrut de la o persoana necunoscuta din Cluj-Napoca.

Din detaliile primite de Ziarul de Salaj, pe surse, reiese ca pe 23 februarie la ora 10.00, Vasile Narcis Sandor i-a propus lui Ioan Stefan Vancea sa mearga in Cluj-Napoca unde se vor intalni cu Loredan Florin Mindrut care lucreaza in Cluj-Napoca si care le poate cumpara substante psihoactive. 

Astfel, Vasile Narcis Sandor i-a propus lui Ioan Vancea sa il insoteasca in drumul spre Cluj si sa isi cumpere substante de 100 de lei, respecitv 4 plicuri. Dupa cateva minute, Vasile Narcis Sandor i-a propus si lui Sandor Biro sa ii insoteasca in Cluj-Napoca. 

Calatoria lor spre Cluj a inceput pe 23 februarie la ora 15.00. Cei trei calatori: Vasile Narcis Sandor, Sandor Biro si Ioan Stefan Vancea s-au pus in masina si au mers pana in Gara Cluj-Napoca de unde l-au luat si pe Mindrut Loredan Florin si au mers spre cartierul clujean Manastur. 

In Manastur, Vasile, Biro si Ioan i-au dat lui Mindrut suma totala de 400 de lei pentru a le cumpara substante etnobotanice. 

Biro Sandor

 

Cine e dealerul?


In cartierul Manastur, Loredan Florin Mindrut insotit de Vasile Narcis Sandor s-au intalnit cu necunoscutul care le-a vandut 16 plicuri de substante pentru suma de 400 de lei. S-a trecut apoi la imparteala plicurilor in masina. Mindrut i-a dat lui Sandor Vasile 8 plicuri, din care 4 le-a primit Biro Sandor. Alte 8 plicuri i-au fost date lui Vancea Ioan Stefan.

Dupa imparteala, cei patru au pornit motorul Loganului si au inceput drumul spre Zalau. Pe toata perioada drumului acestia au inceput sa consume substantele etnobotanice din plicuri.

A doua zi, pe 24 februarie, la ora 2 dimineata, un anume Alexandru Marius B. l-a sunat pe Vancea Ioan Stefan cu care s-a intalnit mai apoi aproape de localitatea Virsolt. Alexandru sustine ca s-a intalnit cu tinerii care au fost in Cluj in apropierea Virsoltului, unde a primit si el doua plicuri de substante de la Vancea Ioan Stefan, iar un alt baiat, Andrei Claudiu T. a primit de la Vasile Narcis Sandor un plic cu etnobotanice. 

De la Virsolt tinerii si-au continuat drumul. Pana in Aghires insa, unde, la ora 12.00 din cauza consumului de etnobotanice, Ioan Stefan Vancea, soferul Loganului, a pierdut controlul directiei de mers si a intrat intr-un sant, iar mai apoi in poarta de acces a casi cu numarul 304.


Astfel, cei patru tineri au facut din Cluj-Napoca pana in Zalau peste 12 ore pe drum…

Vancea Ioan Stefan

 

Sa vedem cine sunt cei patru tineri...

Sandor Vasile Narcis are o condamnare din 20 decembrie anul trecut, cu suspendare, de 5 luni si 10 zile pentru ca a efectuat operatiuni cu susbstante psihoactive. Sa va spunem ca Vasile Narcis Sandor are 25 de ani si locuieste in Simleu Silvaniei.
Biro Sandor este nascut in Zalau si are 29 de ani.
Vancea Ioan Stefan are doar 21 de ani si locuieste in Simleu Silvaniei, tot pe strada Partizanilor, in timp ce Mindrut Loredan Florin are 24 de ani si locuieste tot in Simleu. 

Vasile Narcis Sandor isi recunoaste faptele si sustine ca a inceput sa consume etnobotanice din anul 2013. Tanarul Ioan Stefan Vancea, de doar 21 de ani, consuma etnobotanice din anul 2015 pe care le cumpara doar de la Loredan Florin Mindrut. Biro Sandor consuma etnobotanice din 2012 pe care le cumpara doar de la Vasile Narcis Sandor. 
Loredan Florin Mindru lucreaza in Cluj-Napoca, consuma etnobotanice din 2016. A inceput consumul dupa ce a cumparat de la o persoana din Zalau, iar dupa ce s-a mutat la Cluj-napoca, isi procura plicuri de la un necunoscut pentru suma de 30 de lei/plic. 

Sandor Vasile Narcis


Ce arsenal aveau baietii “veseli” la ei


- două filtre de țigarete pe care s-au pus în evidență 5F-MDMB-PINACA (5 – fluoro - ADB) și nicotină;
- o pungă pe care s-au pus în evidență 5F-MDMB-PINACA (5 – fluoro - ADB);
- cantitatea de 0,6 grame fragmente vegetale pe care s-au pus în evidență nicotină;
- o țigaretă care conține fragmente vegetale pe care s-au pus în evidență 5F-MDMB-PINACA (5 – fluoro - ADB) în amestec cu tutun;
- 0,0076 grame fragmente vegetale pe care s-a pus în evidență 5F-MDMB-PINACA (5 – fluoro - ADB);
- cantitatea de 0,0512 grame fragmente vegetale pe care s-a pus în evidență 5F-MDMB-PINACA (5 – fluoro - ADB);
- 0,1 grame fragmente vegetale pe care s-a pus în evidență 5F-MDMB-PINACA (5 – fluoro - ADB);

5F-MDMB-PINACA face parte din clasa canabinoizilor sintetici și este calificat in raportul anual EMCDDA Europol 2015, privind implementarea deciziei 2005/387/JHA al Consiliului Uniunii Europene, Anexa nr. 1 la pozitia 1 ca facand parte din cele 98 de noi substante psihoactive raportate pentru prima data in anul 2015.


Adauga comentariu