EXCLUSIV: Posibile victime colaterale în războiul de uzură Tișe-Tămaș: pacienții de la Centrul Comunitar Județean riscă să fie refuzați pe viitor, din cauza personalului insuficient

Centrul Comunitar Județean, inaugurat cu surle și trâmbițe în luna iunie a anului 2014, este accesat zilnic de copii cu autism, cu sindrom Down, de persoane cu dizabilități, de tineri instituționalizați care vor să își găsească un loc de munca sau de vârstnici care suferă de Alzheimer. Acesta oferă un complex de servicii unic la nivel național, de servicii gratuite, centrul fiind înființat din bani europeni.

Unul dintre cele 3 obiective specifice, enunțate de reprezentanții Consiliului Județean Cluj în anul 2011, când era anunțată depunerea acestui proiect, de peste 9 milioane de lei, a fost „creşterea numărului şi a calităţii serviciilor sociale specializate în raport cu nevoile beneficiarilor (copii/persoane adulte aflate în dificultate, inclusiv copii/persoane adulte cu dizabilităţi, tineri proveniţi din centrele de plasament, persoane cu demenţa Alzheimer, precum şi familiile/aparţinătorii acestora), în vederea creşterii gradului de incluziune socială a acestora.”

Așadar, să reținem: creșterea numărului și a calității serviciilor sociale specializate în raport cu nevoile beneficiarilor. 

Acest obiectiv se pare însă că a rămas doar pe hârtie pentru că acum, la doi ani de la deschiderea centrului, există probleme mari de personal, din cauza personalului insuficient, pe viitor, beneficiarii riscând să fie refuzați de singurul centru din Cluj care le oferă servicii de recuperare complexe și gratuite. Cu toate că directoarea centrului, Mihaela Telcean, le-a sesizat această problemă consilierilor județeni, cei care pot aproba sau refuza suplimentarea sau modificarea organigramei, aleșii județeni nu au reacționat până acum, probabil și datorită războiului de uzură Tișe-Tămaș (între președintele CJ Cluj și directorul DGASPC), care în curând ar putea face și primele victime colaterale, în rândul pacienților acestui centru.

Mihaela Telcean a explicat pentru Ziar de Cluj care sunt problemele de personal din centrul pe care îl conduce și posibilele repercusiuni:

 „Centrul nostru este singurul din țară care oferă servicii de recuperare neuropsihomotorie cu paletă completă de terapii, începând de la sugar (cel mai mic a fost de 4 luni) până la vârstnic (cel mai în vârstă are peste 80 de ani). Sunt 6 centre în clădire și, nu în cele din urmă, sunt serviciile de integrare și consiliere în vederea integrării socio-profesionale a adulților cu dizabilități și a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. 

Centrele pe care le avem în componență sunt: un centru de zi de recuperare pentru copiii cu autism, unul pentru copii cu alte dizabilități neuropsihomotorii, centrul de recuperare ambulatoriu pentru persoane adulte cu handicap neuromotor, centrul de zi pentru bolnavi cu demență sau Alzheimer, centrul de consiliere pentru integrarea socio-profesională a persoanelor adulte cu handicap și centrul de consiliere pentru integrarea socio-profesională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului. 

Sunt 6 centre și 6 echipe care lucrează pe cele 6 centre. Centrele de recuperare, atât de copii, cât și de adulți, sunt supraaglomerate. 

A fost un proiect Regio gândit foarte bine pentru comunitatea clujeană, bani europeni investiți bine gândit, dar, din păcate, care nu acoperă nevoile comunității, ca și capacitate.

Capacitatea centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități este de 50 de locuri și noi avem 70, și de aici avem probleme, supraaglomerând echipa de terapeuți care lucrează cu ei. În munca aceasta nu poți să dai o normă: fă 12 terapii în 8 ore cu copii cu dizabilități care au deficite grave, care sunt cazuri diverse, care este nevoie să fie abordate în funcție de protocolul de intervenție stabilit pe fiecare arie. Cazurile pot fi diferite. 

În condițiile în care supraaglomerezi nici nu poți oferi servicii de calitate pentru mult timp pentru că acei terapeuți probabil vor pleca sau nu vor putea face muncă de calitate, iar noi aici avem cereri pentru că părinții sunt foarte mulțumiți de progresele pe care le înregistrează copiii.


În condițiile în care noi încheiem un contract de prestări servicii cu familia copilului sau cu beneficiarul adult cu dizabilitate ne asumăm împreună cu echipa niște obiective pe termen scurt, mediu și lung și ne dorim a le realiza.

Contractul se încheie pe o perioadă de o lună, până la un an, cu posibilitatea de reînnoire. Echipa multidisciplinară hotărăște, conform procedurilor, care este pronosticul evoluției de terapie și dacă acel contract, luând în considerare vârsta, pronosticul de evoluție și diagnosticul, se reîncheie după o perioadă de un an, apoi încă un an și încă 6 luni.”

Dacă un tânăr, după procesul de recuperare, are o evoluție minimă, echipa centrului poate fi nevoită să ia decizia de a nu mai reînnoi contractul, pentru a putea prelua alte cazuri de pe lista de așteptare, o hotărâre greu de luat, după cum explică Mihaela Telcean:

„Luând în calcul evoluția minimă a unui tânăr sau a unui copil, este foarte greu pentru echipă să ia hotărârea de acest gen, în condițiile în care avem alți 10 pe lista de așteptare. Încă nu am ajuns la situația aceasta pentru că, din august și până acum, am mers pe o soluție de avarie. Am luat toată lista de așteptare atunci, în august, în condițiile în care în acel moment am făcut o sesizare inclusiv către Consiliul Județean și DGASPC, că am avea nevoie de 8 până la 12 oameni în plus pe organigrama care ne-ar permite astfel o adresabilitate mult mai largă către comunitate și să lăsăm deschis centrul până la ora 18, să nu închidem la ora 16, și să beneficiem la maximum de această clădire, cât mai e în picioare. Am avut și avem nevoie, și asta numai cu aprobarea dânșilor se poate, și aici durerea mea mare este că niciunul dintre consilierii județeni, indiferent de afilierea politică, nu sunt de profesia noastră, ca să înțeleagă importanța minimului a ceea ce am cerut noi. Nu știu dacă sunt atât de mari costurile sau dorințele pe care le-am exprimat noi, de a ne suplimenta organigrama. Acum sunt 47 de angajați, dar noi avem 3 posturi care există în organigramă, pe care le-am cerut să ni le modifice dintr-o specialitate în alta ca să acoperim ariile unde e mai mare nevoie de suplimentare a terapiilor, conform și cererilor pe care le-au depus aparținătorii pentru această terapie.

Replica în privat a serviciilor pe care noi le oferim este spitalul Polaris și cred că cunoaștem care sunt costurile și câți își permit, în condițiile în care aici vorbim de centru de recuperare pentru adulți cu handicap neuropsihomotor și terapie de logopedie. Spitalul de Recuperare nu are logoped, iar un adult cu accident vascular, în momentul în care are afecțiunea instalată pe ariile limbajului, este externat de la Clinica de Neurologie și are extremă și vitală nevoie de aceste servicii în primele 6 luni. Spitalul de Recuperare nu are specialist în acest domeniu, Polaris și noi avem, și aici au fost modificările, cu referire la aceste tipuri de terapii pentru copii și adulți: logoped, psihopedagog, pe care noi le-am cerut în organigramă.

Am făcut în august o adresă, în urma unei ședințe cu părinții, unde părinții au fost extrem de vocali, când i-am anunțat că este posibil să fim puși în situația de a nu le mai putea încheia contractele, pentru ca să putem prelua copiii care așteptau să intre la terapii. Atunci părinții au agreat, au înțeles și au acceptat acest demers, pe care am promis că îl vom face, de a cere suplimentarea organigramei sau modificarea posturilor în vederea acoperirii paletelor de terapii care nu pot fi oferite la maximum și la nivelul cererii comunității.

Este foarte important și înțeleg suferința și nemulțumirea părinților, să îi putem avea în vedere și să le urmărim evoluția copiilor, atunci când îi preluăm de la o vârstă foarte mică, până la vârsta școlarității măcar. Avem mai multe cazuri de copii, pe care eu îi cunosc, care aveau 4 luni de zile, copii cu Sindrom Down, care acum urmează să se integreze la școală, la toamnă. În timpul celor 7 ani de zile, acești copii au făcut în permanență terapii de recuperare. Văzându-le evoluția și luând în calcul studiile pe care americanii le-au făcut, credem că intervenția timpurie este un predictor al integrării în școala de masă. Deja doi copii de la noi sunt integrați în școala de masă, iar cu cei care vor merge din toamnă la școală s-ar putea să nu mai putem încheia contractul. Integrarea în școala de masă pentru ei înseamnă și susținerea cu terapii alternative”, a explicat Mihaela Telcean.

Și Robi își face exercițiile de recuperare în acest centru:

Comentarii

lol

25.02.2017 16:52

Iar o minciuna de cea mai joasa speta. Telcean a avut intotdeauna personal suficient, dar din pacate stilul ei agresiv si umilitor de a conduce oameni, i-au facut pe acestia sa plece. Tamas i-a angajat oamenI in cei 4 ani  care au trecut , cati a vrut ea., dar oamenii au plecat. Si acm nu exista luna in care sa nu fie  facute angajari in Directie si asta se poate verifica, dar pt propaganda mincinoasa se scot la inaintare beneficiarii. Absolut rusinos!! Inca ceva ...Telcean este si ea membra PSD......fapt caruia ii datoreaza pozitia de sef de centu si de prietena buna a lui Tamas.

Margherita

25.02.2017 18:00

De ce a supraaglomerat centrul inainte de a cere modificari in organigrama? Pai da, ca sa suprasolicite psihic terapeutii. Ce sa zici, bun manager doamna. Ce randament sa mai aiba terapeutul dupa 6 terapii? Terapeutii obositi duc la terapii obosite, beneficiari cu rezultate scazute. Mai bine nr. corect de beneficiari in raport cu terapeutii si vor fi servicii de calitate, decat un numar mare si terapii facute doar ca sa fie facute.
De cand merg in vizita pe acolo, acelasi nr. de terapeuti sunt. Din 2014 pana acum avea vreme sa ceara schimbarea organigramei sau nu stia ca va avea beneficiari peste numarul trecut pe proiect? Pa daca nu stia este trist...Prin comisia de incadrare in grad de handicap era usor sa afle cam cati copii, adulti pot fi posibili beneficiari la recuperare, ca doar ei au o baza de date.

Hai ca m-am plictisit de smiorcaielile doamnei. Nu mai bagati in fata beneficiarii ca ei nu au nicio vina ca centrul este condus de...si nu stie sa-si managerieze unitatea pe care o conduce. Directia si CJC trebuie sa se trezeasca si sa faca ceva pentru oameni.

Iar voua familiilor care aveti persoane cu dizabilitati va doresc multa sanatate, rabdare, putere de a trece peste momentele grele si unitate in familie.

uite cine vorbeste

25.02.2017 18:45

Mare pacat ca un astfel de centru are asa o sefa. S-a facut un proiect si nu a fost consultata marea experta in dotari, achizitii, constructii si concursuri ilegale telcean. A ajuns sefa cu sprijin PSD ca si tamas, s-a organizat concurs numai pentru ea. Cu asa credibitate ar trebui sa lase interviurile. Multi angajati dau bir cu fugitii pentru atitudinea si purtarea ticaloasa pe care o are cu ei. De asta pleaca oamenii. Problema reala a lui Tise si a ziarului ar trebui sa fie cum a ajuns ea si altii ca ea prin sprijin politic sa ocupe toate posturile de sefi prin trafic de influienta si cum a transformat centru in propria tarla in care tamas ii permite sa-si bata joc de angajatii care nu o ling sau nu-i cara. Poate-i ia ziaru un interviu in care sa le povesteasca implicarea ei in aranjarea concursurilor, ca doar o pune Tamas in toate comisiile. Sa vina expertii sa verifice tot, cum au ajuns sefi Marius farkas de la Huedin care a candidat la primarie din partea PSD Ramona Pacurar consiliera locala PSD la Gherla, Diana Laruelle fata psdistului Puskas la Pinochio, Ramona Crisan pipila lui olevaleleu la Jucu, Cosmina Chis pipila lu tamas sefa la cluj si multi, multi altii, cu zecile. Cei care au reclamat comportamentul telcencei au si acum probleme si-i ameninta ca-i da afara. Ea si tamas baga frica in cei care nu-s din gaska lor. Si copii si batranii si angajatii au ajuns sa-si faca dreptate singuri in centre, acolo s-a ajuns sa-si apere singuri drepturile in fata unor sefi de centre abuzatori. Daca mergeti sa le luati intervoiu aveti materiale de articole pe 5 ani.

proaspat angajat

26.02.2017 21:56

Mare pacat cu toti psd-istii adusi de Tamas care tulbura apele linistite pnl-iste. Cand s-a reusit incadrarea unor persoane (cu carnet pnl) care nu prea au tangente cu munca specifica, cand s-a intrat intr-o stare de normalitate (munca putina pentru unii sau chiar deloc, manevre cat cuprinde). au venit nemernicii lui Tamas sa ceara rezultate( sa tulbure linistea si manevrele unora). Dar noi avem drepturi: sa ne luam salariul, sa mai completam veniturile de la locul de munca, sa ne plangem ca suntem supusi stresului de sefii care ne pun la munca, etc. Cu obligatiile, mai putin. Asa nu se mai poate..... Sa plece toti nemernicii care ne pun la munca. Ne simtim amenintati! Ne streseaza! Pleaca angajatii stresati de sefi. Serios? Pleaca oportunistii care nu mai pot face manevre, nu mai fac invarteli ca nu mai tine. Speram la un audit corect, nu comandat de Tise, care sa evalueze profesional intreg personalul, pe baza de competente, dupa care sa vorbim de vechea garda condusa de Molnar si cei mai tineri adusi de Tamas. Cati din cei noi sunt acuzati de manevre pe bani sau alte interese?

Cristian

25.02.2017 18:45

Felicitari doamnei Telcean, in pofida situatiilor neplacute despre care citesc cu tristete, reuseste sa organizeze cu succes singurele conferinte si workshop-uri de specialitate din Cluj. Este un foarte bun specialist cu multe experienta in domeniu. Imi face placere sa constat ca are si abilitati manageriale deosebite. Bravo, Mihaela!

Zeus

25.02.2017 22:32

Despre ce vorbim ? Pai Lehene vrea director si ea nu știe ca spalierul nu i pt stat cu picioarele in sus si cu capul in jos.domle si dacă doamna este de la psd se demonstrează ca au valoare . Pai uitați va ce a dat pd l Numa limbi si curve si pe deasupra nu pot apărea cu fizicu in poza . Apropo ce șefe are DGASPC Cluj nu mai găsești in toată țara . Si frumoase si deștepte . Pe cuvânt de pionier . Va pup din nou-nouțe portofel. Apropo d na Lehene.  - la studii  nu la limbi la alinut

nicole

26.02.2017 07:36

Doamna Mihaela Telcean eu vreau sa felicit pt. tot sufletul care l-ati pus in acest centru, dar mai ales cate ati realizat pentru beneficiarii centrului pentru progresele beneficiarilor indiferent de tot ce spun cei invidiosi care doar lupta pentru putere si care considera ca PUTEREA poate fi scopul  UNIC a unui om pe pamantNoi toti stim prea bine cata munca se afla in spatele acestor realizari care aduc lauri Consiliului Judetean si nu reclamatii ca si pentru restul institutilor aflate in subordinea lor.  Constructia este facuta dupa acelas tipar al spitalelor, drumurilor cu scopul de a se darama in maxim 2 ani pentru a aduce noi profituri in buzunarele lor.Faptul ca atat dumeavoastra cat si domnul director cat si ceilati manageri excelenti care ati adus imbunatatiri in cadrul institutiei, sunteti de temut de inlaturat deoarece le creati prejudicii personale. Va multumim ca ati reusit sa creeati o replica a sistemului privat Polaris, cu servicii acordate gratuit pentru  persoanelecu dizabilitati, pentru unii un target dar pentru noi ....munca noastra, realizarile noastreVa felicit!!!

angajat DGASPC

26.02.2017 10:38

~~mai,  mai , toti acei care dati bir cu fugitii din cauza comportamentului d nei TELCEAN , stiti oare sa scrieti fara greseli de ortografie? , stiti sa stabiliti un obiectiv corect in planul de interventie? Veniti la serviciu sa vorbiti la telefon in timpul terapiilor cu copiii? Trimiteti scrisori anonime  pentru a ameninta, poate, poate pleaca cine va incomodeaza (adica va verifica activitatea ) si va lasa sa va teseti in continuare planul marsav care nu va recomanda pentru interactiunea cu persoane cu dizabilitati ci eventual pentru o evaluare psihiatrica amanuntita care va putea fi pasaportul vostru de plecare din sisttem ? ati participat singuri la concurs sau ati luat foarte greu un 5 ca sa puteti sa va aratati vastele cunostinete in domeniul interventiei cu persoane cu dizabilitati ? sau si mai evident ,v-ati mutat de pe un serviciu pe altul  din directie crezand ca va  va fi agreata lenea si lipsa de profesionalism pe toate palierele asa cum ati fost obisnuiti in dinastiile trecute ? Hop , v-ati trezit intr-o echipa de oameni care desi erau tineri aveau foarte multe calitati care sa-i recomande pentru munca prestata . SI surpriza..... sunt mai apreciati decat altii care duc in spate anii de experienta impletiti cu manifestari comportamentale cel putin rusinoase . Problema este dragi colegi stresati de venitul la seviciu ca luati un slariu din bugetul statului si voi va obisnuiti pe zi ce trece cu gandul ca semnarea condicii de prezenta este singura voastra obiligativitate de serviciu. A realiza sarcinile conforme cu fisa postului este un stres? Pai de aceea serviciile oferite de stat( gratuite) sunt blamate si luate in deradere de catre comunitate , din cauza unora care se dau stresati la serviciu . Doamna Telcean a incercat sa aduca calitatea serviciilor de la centru la nivelul celor din mediul privat .Asta va doare oare ? va simtiti incomodati si amenintati ca vi se cere un raport de evolutie a cazului si nu ati auzit despre asta pana acum de-a lungul lungii si tristei vostre evolutii profesionale? Asta ar trebui insa trecut cu vederea si cu totii sa avem evaluari profesionale de bine si foarte bine . In caz contrar, sunteti abuzati . SI in marea vostra frustrare va canalizati energia spre a compune scrisori de amenintare la adresa sefei de centru si a familiei acesteia. Dar cred ca dansa nu va lasa sa primeze  manifestarile de acest gen in centru. Nu ati ocupat un post platit din bani publici sa va ascundeti dupa fustele unora care va instiga sa puneti plangeri si reclamatii la CJ ca sa -si atinga teluri personale marsave. Exista un cod al muncii dragilor si un cod etic de asemenea . Poate in momentele de luciditate pe care le aveti puneti mana si le  cititi. DL Tise ar trebui sa-si puna consilierii sa verifice daca a eradica lenea si lipsa de profesionalism este un abuz. Dar intai sa verifice competentele profesionale ( in raport cu diploma de licenta) ale celor pe care i-a angajat in 2009 la centru de suflet al dansului . Daca acest lucru se verifica veti avea multe raspunsuri .  

Bla bla

26.02.2017 19:22

Ce calitate a serviciilor? Cu o terapeuta care cu greu trece pe la lucru si este de negasit de catre parinti? Daca vine cineva si se uita pe condica ramane socata de cata "boala" sufera saraca. Cu alta terapeuta pusa de Telcean sa fie administrator in timpul liber sau chiar cand are terapie. Incep sa fiu satula de atata prefacatorie. 

replica

27.02.2017 09:44

Dupa continut, asta e insasi guru logopediei si a psihologiei clinice, Telcean Mihaela, pana la mafuva oaselor, toata ziua ziulica!E clar ca buna ziua, doamna, ca ai probleme la rotite!Serios...?! Mai nou te exprimi la persoana a 3-a?!Tu vorbesti de munca??! Cred ca munca ta se rezuma doar la terorizarea celor care nu iti mananca din palma!Hai sa nu vorbim de modul in care ghioceii pe care ii cultivi in gradina CCJ se bucura de soare, in liniste, pe banulstatului si angajatii care nu-ti convin nu stiu cum sa iti mai anticipeze urmatoarea lovitura!Inteleapta te faceai de taceai! Ah..., dar nu te poti abtine! Ai un click acolo pe creier! Asta ti-e firea, ADN-ul!

un cetatean ing...

28.02.2017 18:49

Din pacate, situatia in tara asa a ajuns asa cum este din cauza celor ca: Telcean Mihalea si a "minunatului" director general al DGASPC Daniel Tamas oameni pusi politic pe acele posturi (ex;Mihaela Telcean a concurat singura pe post de sef de centru si a iesit pe locul 2 de "desteapta" ce este)Iar doamna Molnar si-a retras dosarul cand a aflat ca concureaza contra lui Tamas stiind clar ca concursul este cu "dedicatie".Macar de ar ramane atat dar....."minunata"sefa de centru a ajuns sa-si angajeze oamenii ei care sa o perieze toata ziua si sa-i spuna ce bine arata i-ar angajatii pe care nu ii suporta si au ajuns acolo dand un concurs si rupandu-si creierii sa invete sunt umiliti, pusi sub presiune si chemati in comisii de disciplina pe motive inventate de doamna Telcean.Deci nu vb dvs. de cotul etic si de conduuita ca dvs. nu va incadrati doamna Telcean, cand dvs. in acel centru va comportati ca un despot folositi cuvinte nepotrivite si amenintati angajatii pe care nu ii suportati.Deci cam asta este "centrul de excelenta"condus de Mihaela Telcean in subordinea lui Daniel Tamas care apropo are cv dosare penale si un calificativ nesatisfacator al  competentelor si ar trebuii sa demisioneze amandoi pt ca nu sunt un exemplu potrivit societatii . Sper ca domnul Tise sa va dea jos de la putere pt ca voi doi nu vreti sa plecati de buna voie. Centru de excelenta pe dreq....

un salariat

26.02.2017 14:07

Doamna Telcean  face apel la mila cititorilor si baga beneficiarii in fata pentru interes personal.Ar trebui sa lase aerele de vedeta si ifosele si sa se puna pe treaba la fel ca noi toti. Lista de asteptare e facuta sa vina oamenii la cabinetul ei privat si conferintele sa-si promoveze imaginea. Ia doua salarii si nu munceste nimuc da da toata ziua din gura. Noi muncim pentru conferintele ei, e meritul nostru.Ea toata ziu sta la barfe si cafele. Cand vine la servici ne ia la intrebari tot pe noi ce  muncim.  Daca  cineva vocifereaza ceva ce nu-i convine este inlaturat. Are un comportament josnic.

unul dintre ang...

27.02.2017 00:18

Telcean Mihaela maria. As putea spune ca numele acesta e sinonim cu "speculatia"!Daca asta e acel specialist deosebit de profi, asa cum se pozeaza public, inseamna ca eu sunt Isus! Sa-mi fie cu iertare!Ma intreb "Dupa care indicatori se stabileste cine e profesionist si gradul de eficienta in recuperare?!"Ced ca cea mai buna metoda de a descoperi adevarul gol golut despre adearata Telcean Mihaela este aceea de a petrece 2 ani de activitate intensa in CCJ, activ si nu doar ca observatori.O Doamne! Nu am atat de bogat vocabularul ca sa pastelez realitatea CCJ!Beneficiarii au multiple roluri, in mod involuntar! Ne folosim de grelele lor ca sa lovim in Tise si...!Angajatii??! Multi tineri cumsecade, sub atenta "indrumare" a 2-3 "specialiste" care "dau tonul"!Doamnr cat viclesug si cum ne folosim de situatia unor oameni nevinovati ca sa ne facem jocurile de putere si interesele financiare! Mi-e rusine ca traiesc in societatea asta!

un sustinatorsi...

27.02.2017 09:08

gradinarule,fii odata si tu coerent.Tu vorbesti de munca care ai fost propulsat mereu pe un post numai pe gura ta spurcata de care le este groaza la toti ,inclusiv la Telceanu.De ce nu apar asemenea probleme la CIA Cluj la d-nu doctor Liviu Popa?????Acela e profesionalism nu o guraliva de Telcean.Apropo are dreptul doamna Telcean sa aiba cabinet particular pentru aceiasi activitate pe care o desfasoara si la servici,chiar daca nu e functionar public???

ma doare capu'

27.02.2017 09:54

Chiar ma doare mintea cand vad cum conducerea CCJ, Telcean Mihaela se foloseste de notorietatea lui Robi pt a-si spala pacatele si, mai ales, imaginea!A da... Cum se face ca ponderea beneficiarilor in CCJ, cel putin la copii, o au familiile cu posibilitati financiae ridicate?! Ok, serviciile sunt pt toti, dar nici chiar asa...! Banuiesc canu are legatura cu jocurile din culise, cu cabinetul privat al sefului CCJ!Patarat, sau alte familii lovite de saracia severa, nu au dreptul la serviciile astea?! Eh...!Intrati in CCJ, stati acolo o buuuna bucata de vreme si observati atent! Poate ca realitatea e mai graitoare decat cuvintele!

Adauga comentariu