EXCLUSIV Polițistul care a dat în judecată IPJ Cluj, după ce a fost prins beat la volan. Fostul comandant s-a pensionat și își contestă colegii de la Rutieră

Dorel Florian Fodorean a dat în judecată Inspectoratul de Poliție al Județeului Cluj, după ce un echipaj l-a surprins pe acesta băut la volan. Episodul rușinos a avut loc la luna trecută. Sursele Ziar de Cluj susțin că un ”dușman” de-al fostului comandant l-ar fi denunțat la colegii de la Rutieră, spunându-le că a petrecut toată seara și că s-a urcat băut la volan. Polițiștii au intervenit și l-au surprins în timp ce acesta pleca de la chef spre casă. Dorel Florian Fodorean a refuzat să sufle în etilotest „din motive medicale”, iar rezultatul recoltărilor arată că avea o alcoolemie de 0.75% în sânge. La limita unui frumos dosar penal. Însă a scăpat și s-a pensionat imediat după. 

Dorel Florian Fodorean s-a hotărât să dea în judecată IPJ Cluj, formulând o plângere contravențională împotriva procesului verbal întocmit în seara în care a fost prins beat la volan. Unul dintre posibilele motive pentru care a formulat acțiunea este redobândirea permisului de conducere, dat fiind ca actul i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile. 

Contactat telefonic, fostul șef al Poliției Câmpia Turzii a refuzat să precizeze motivele pentru care a contestat documentul întocmit de foștii săi colegi: „Nu vreau să vorbesc despre asta. Pricepeți?”.

 

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, un șef de poliție poate beneficia, la pensie, de un venit în jurul sumelor de 7000-8000 de lei, el putând alege șase luni din ultimii cinci ani ca luni de raportare, după care să i se calculeze pensia în proporție de 85% din salariul net. Acesta este și cazul fostului șef al Poliției Municipiului Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean. 

Adauga comentariu