EXCLUSIV: În PNRR sunt prinşi şi bani pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Alin Tişe: "Am vorbit cu primul ministru şi cu europarlamentarii de Cluj ai PNL, să susţină proiectul"

Vestea bună este că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prinse şi 145 de milioane de euro pentru realizarea Spitalului Pediatric Monobloc Cluj-Napoca.

Peste proiectul unui spital de copii cu servicii integrate, susţinut de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, s-au scurs ani buni de discuții și promisiuni, autoritățile au găsit un teren pentru construirea acestuia, în care să se mute toate secțiile actualului spital de copii, „împrăștiat” în tot orașul. Este vorba despre o suprafață de aproape 17 hectare, teren plat, care va trece din domeniul public al statului, respectiv al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj în domeniul public al județului Cluj. Terenul este situat ca capătul cartierului Gheorgheni, respectiv la intrarea în Borhanci, în incinta stațiunii de cercetare pomicolă.

Anul acesta autoritățile au reușit să lanseze anunțul privind organizarea concursului de soluții pentru acest proiect. Şi vestea bună este că s-ar putea obţine şi banii. Eurparlamentarul PNL Rareş Bogdan a confirmat acest lucru pentru Ziar de Cluj.

La rândul său, contactat de Ziar de Cluj, preşedintele CJ Cluj a confirmat faptul că "se fac demersuri ca acest proiect să fie prins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu 145 de milioane de euro".

"Am vorbit cu primul ministru, Florian Cîţu, şi cu cei doi clujeni care sunt europarlamentari ai Partidului Naţional Liberal, Daniel Buda şi Rareş Bogdan, să susţină acest proiect al Consiliului Judeţean Cluj. Proiectul este cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi sper ca suma cerută să fie şi cea finală pe care o vom obţine în final" - a declarat, pentru Ziar de Cluj, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Adauga comentariu