EXCLUSIV Percheziții la Penitenciarul Gherla și Spitalul Municipal Gherla. Țeapă cu extinctoare și hidranți

UPDATE: În cazul Penitenciarului Gherla, conducerea menționează că nu au primit decât o solicitare din partea achetatorilor, referitoare la relația contractuală cu firma Fire & Rescue Services SRL. 

Vrăbiuțele Ziar de Cluj susțin că soția patronului de la Fire & Rescue este angajată la Penitenciarul Gherla. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au efectuat 32 de percheziții la diferite locații din județul Cluj. Dosarul la care aceștia au lucrat arată că există o societate comercială care avea contracte cu Penitenciarul Gherla și Spitalul Gherla, conform cărora care trebuia să asigure buna funcționare a echipamentelor de protecție la incendiu din mai multe instituții publice și private de interes național. În realitate aceste contracte se realizau fictiv.

Astfel, în cazul în care avea loc un incendiu la Spitalul Gherla exista șansa ca aparatura de protecție și cea de stingere a flăcărilor să nu FUNCȚIONEZE. 

Procurorii de la Mureș vor cere arestarea preventivă a principalilor inculpați din dosar pentru evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și fals. 

„Administratorii acestor spații au fost induși în eroare cu privire la funcționalitatea și calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii, potrivit Poliției.

Totodată, pentru maximizarea profitului și evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, firma acuzată de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate”, arată autoritățile.

În cazul Spitalului Municipal Gherla am obținut o confirmare în acest sens de la directorul medical Claudia Albastroiu, care susține că unitatea medicală va revenit cu un comunicat de presă în acest sens. Cei de la Spitalul Municipal Gherla susțin că nu au avut probleme cu modul în care cei de la Fire & Rescue și-au onorat contractul. 

„Raspundem solicitarii dumneavoastra prin care va comunicam ca nu am avut incendii si nu s-au constatat defectiuni ale echipamentelor anti-foc din cadrul Spitalului Municipal Gherla in ultimii 3 ani.

In luna februarie 2021 a fost efectuat un control de catre ISU Cluj privind apararea impotriva incendiilor si protectie civila, s-a facut o simulare de incendiu.
In urma controlului si a efectuarii simularii de incendiu nu a fost costatata nici o defectiune la echipamentele anti-foc.
In anul 2020 s-au efectuat mai multe simulari de incendiu in cadrul Spitalului Municipal Gherla in vederea pregatirii personalului si a verificarii echipamentelor anti-foc(stingator, hidrant)”, arată managerul intermiar al spitalului, Pop-Suciu Loredana. 

Adauga comentariu