EXCLUSIV: Percheziții la o primărie din județul Cluj. Mascații au găsit pe laptop-ul secretarei răspunsurile la examenul pentru funcția pe care o obținuse. Doi angajați din Prefectura Cluj, anchetați și ei!

UPDATE: Doamna Jiman Daniela, fosta secretară din primăria Fizeșul Gherlii, actualmente contabilă, cea pe care a dat vina edilul Lup, ne-a contactat pentru a face câteva precizări despre concursul pentru funcția doamnei Tomuș. 

„Nu pot să înțeleg de ce primarul a spus că eu m-am ocupat de concurs. În 2016, când Lup a devenit primar eu eram contabilă și pentru că nu aveam secretar am preluat și interimatul pentru această funcție. Mi-a fost foarte greu. În acea perioadă încercam și am reușit să obțin fonduri de la persoane aflate în funcții. S-a decis organizarea unui concurs pentru ca să avem și noi un secretar, iar eu m-am întors pe funcția de contabil. De când a venit acea persoană în primărie (n.red. Tomus Margareta Erika) lucrurile nu au stat bine. Da, într-adevăr, ea are protejați, dar eu nu mă număr printre aceștia. Adică nu am intervenit vreodată să-mi aranjez copiii sau rudele și m-aș juca cu libertatea mea pentru o necunoscută ajunsă la Fizeșul Gherlii de la Cluj-Napoca? Exclus. L-am întrebat pe primar de ce a declarat că eu m-am ocupat de concurs, pentru că el știe foarte bine că nu am avut nicio legătură cu acea procedură, dar mi-a spus ca nu a declarat așa ceva și că să nu iau în seamă ce scrie presa. Eu ce v-am spus dumneavoastră am declarat și dincolo (n.red. la Parchetul Tribunalului Cluj)”, explică doamna Jiman Daniela. 

Față de minciunile primarului pentru a o proteja pe parajutata de Tomuș Margareta Erika spunem doar atât: Lup Vasile a fost foarte agitat atunci când l-am contactat telefonic, ne-a spus de două ori că vina îi aparține doamnei Jiman și ne-a închis telefonul în nas, susținând sus și tare că el nu are nicio legătură cu angajarea doamnei Tomus, cercetată de procurorii clujeni după ce la percheziții au descoperit răspunsurile la examen pe laptop-ul acesteia. 

 

Primarul comunei Fizeșul Gherlii și secretara acestuia, alături de alți doi angajați din Prefectura Cluj, au fost săltați de procurori pentru concursuri trucate și alte fapte de corupție. Potrivit surselor Ziar de Cluj, magistrații de la Parchetul Tribunalului Cluj, au descoperit că secretara din Fizeșul Gherlii - Tomus Margareta Erika a fost angajată pe funcția respectivă printr-un concurs aranjat, ea primind răspunsurile la întrebări înainte cu câteva zile de examen. 

Procurorii au concluzionat că femeia a fost ajutată de primarul Lup Vasile (FOTO stânga) și de alți doi angajați din Prefectura Cluj, care făceau parte din comisia de examinare: Popu Marius (FOTO dreapta) și Cornelia Hara. 

Tomuș Erika ocupă funcția de secretar de aproape trei anișori, iar soțiorul lucrează la Direcția Județeană de Statistică Cluj. Popu Marius, unul dintre suspecții din dosar, este nimeni altul decât șoferașul din Prefectura Cluj, care a ajuns peste noapte director la Direcția Agricolă Cluj. 

„Tot ce pot să vă spun este că ni s-au solicitat o serie de documente pe care le-am pus la dispoziția anchetatorilor. În cazul în care aceștia impun măsuri suplimentare care țin de activitatea respectivilor în cadrul Prefecturii le voi pune în aplicare”, explică prefectul Szilard Istvan. 

Contactat telefonic, edilul Vasile Lup neagă orice implicare în procedura fictivă prin care a trecut Tomus pentru funcția de secretară. Mai mult, dă vina exclusiv pe fosta secretară: Jima Daniela. 

„Nu știu absolut nimic despre nicio percheziție, niciun concurs. Nu știu nimic. Nu sunt eu de vină. De vină e fosta secretară, Dima Daniela, că ea a organizat concursul. Eu sunt un om foarte ocupat. Trebuie să închid”, a precizat primarul din Fizeșul Gherlii. 

Sursele din interiorul primăriei susțin că în perioada în care se pregătea drumul pentru Tomus Margareta Erika, primarul a fost cel care le-a spus angajaților că „ ea trebuie să iasă, fără discuții”. 

Cu toate că subiectele de la examen, gata rezolvate, au fost găsite pe laptopul Erikăi, magistrații n-au optat pentru vreo măsură preventivă. Ziar de Cluj a formulat o solicitare către Parchetul Tribunalului Cluj, însă procurorul de caz a aprieciat că furnizarea de informații în prezent ar periclita ancheta în derulare. 

Doamna ”secretar general” are un salariu de peste 7.000 de lei din funcția de la Fizeșul Gherlii, iar la un an după ce s-a văzut cu „saci-n căruța” pe postul respectiv și -a cumpărat o casă de 118 mp la Jucu, pe lângă apartamentul din Cluj-Napoca. Iar soțul, devenit și el funcționar tot de puțin timp, mai luase 10.000 de lei de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019. 

 

 

 

Adauga comentariu