EXCLUSIV Percheziții la o gașcă de contrabandiști. Unul arestat pentru țigări de contrabandă, ceilalți sunt CERCETAȚI pentru alcool de contrabandă

Călin Marius Teocan, un clujean în vârstă de 52 de ani a fost arestat preventiv săptămâna trecută, fiind surprins în flagrant cu peste 30.000 de țigări de contrabandă (aprox. 1500 de pachete de țigări). Cercetările derulate de către polițiștii și procurorii de la Dej au dus la destructurarea unui alt grup care făcea contrabandă cu alcool, suspecții fiind rude cu cel arestat. 

Poliția Cluj, despre Teocan: 

„La data de 9/10 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au depistat în trafic, pe raza municipiului Dej, un autoturism în care erau transportate  țigarete de contrabandă.

În urma controlului autoturismului condus de bărbatul în vârstă de 52 de ani, din comuna Aluniș, județul Cluj, au fost descoperite 30.600 de țigarete, fără a avea timbru fiscal, de proveniență Ucraina. Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării. 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile de către Judecătoria Dej. În cauză sunt continuate cercetările privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, infracțiune prevăzută și pedepsită de Codul Vamal”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Percheziții la ceilalți infractori

Călin Marius Teocan a fost arestat preventiv pe data de 10 februarie. În urma cercetărilor penale derulate de către anchetatorii de la DEJ, la șase zile de la arestarea lui Teocan au fost efectuate percheziții la, spun sursele Ziar de Cluj, rudele lui Teocan: Sorin și Lucian. O altă persoană cercetată pentru alcoolul descoperit la percheziții este Gavril Bunea. 

„La data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, au pus în executare un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară, la două imobile situate în municipiul Gherla și la alte două din comuna Aluniș, respectiv comuna Florești, din județul Cluj, la locuințele unor persoane bănuite de activități ilegale cu alcool.
În urma perchezițiilor efectuate a fost descoperită și ridicată o cantitate de peste 1.300 de litri lichid incolor cu miros pronunțat de alcool, urmând a fi efectuată o expertiză fizico-chimică pentru stabilirea cu exactitate a substanței. 
3 persoane cu vârste cuprinse între 37 și 53 de ani au fost conduse la sediul unității de poliție în vederea audierii, în cauză fiind efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 452 alin. 1 lit. h), respectiv de articolul 452 alin. 1 lit. b) din Legea 227/2015”, mai confirmă IPJ Cluj. 

Adauga comentariu