EXCLUSIV Percheziții la Compania de Transport Public din Cluj-Napoca

Zeci de percheziții au loc astăzi la instituții publice și private din județul Cluj. Ancheta vine de la Parchetul Tribunalului Mureș, care a cerut peste 200 de percheziții în București și alte 23 de județe la instituții care au/ au avut contracte cu o societate comercială care efectua controale fictive pe elemente de prevenirea incendiilor și echipamente de protecție. În realitate aceste contracte se realizau fictiv.

Una dintre instituțiile vătămate de activitatea de înșelăciune a firmei de la Mureș este Compania de Transport Public Cluj. 

„În această dimineață ni s-au contractele pe care le aveam cu o societate comercială avizată care se ocupa de verificarea extinctoarelor aflate în dotarea autobuzelor CTP. Noi colabărăm cu firma respectivă din 2018 și nu am avut probleme până în prezent referitor la serviciile prestate de către aceștia. Avem un contract a cărui valoare nu a depășit suma de 20.000 de lei. Actele au fost predate către anchetatori”, explică Marius Suciu, juristul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. 

Dosarul instrumentat de către Parchetul Tribunalului Mureș scoate la iveală faptul că societatea comercială respectivă avea contracte și cu Penitenciarul Gherla și Spitalul Gherla, conform cărora care trebuia să asigure buna funcționare a echipamentelor de protecție la incendiu din mai multe instituții publice și private de interes național și pentru care făcea fictiv aceste controale.

 

Adauga comentariu