EXCLUSIV Mihai Seplecan, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, condamnat definitiv pentru UZ de FALS

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a fost condamnat defintiv la un an și doua luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care era acuzat că s-a folosit de o diplomă universitară falsă. Curtea de Apel Cluj a respins contestația sentinței de fond și a menținut condamnarea. În schimb, pentru prejudiciile aduse de Seplecan, pentru că s-a angajat ca jurist la diferite instituții de Stat, instanța a dispus disjungerea părții civile și rejudecare ei. 

 

„.În baza art. 421 pct. 1 lit. b C. pr. pen., respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul SM împotriva sentin?ei penale nr. 1023/11.03.2019 a Judecătoriei Cluj Napoca. Obligă inculpatul-apelant la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. II.În baza art. 421 pct. 2 lit. b C. pr. pen. admite apelul declarat de partea civilă SC SSHH SA împotriva sentinței penale nr. 1023/11.03.2019 a Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o desființează numai cu privire la omisiunea instanței de a se pronunța asupra acțiunii civile exercitate de SC SSH Hidroserv SA, și judecând: Disjunge acțiunea civilă exercitată de SC SSH Hidroserv SA., prin reprezentant legal CITR FB SPRL, în dosar penal nr. 23805/211/2016 și trimite cauza spre rejudecare instan?ei de fond, respectiv Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea soluționării acesteia. Cheltuielile în apelul părții civile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 18 octombrie 2019”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Cluj. 

 

 

Contactat telefonic, Mihai Seplecan susține că așteaptă motivarea setinței în termenul prevăzut de lege, iar ulterior va comenta decizia. 

Adauga comentariu