EXCLUSIV! Medic de la Clujana, suspendat de către DNA Cluj! Dr. Carmen Teodora Gruiță, inculpată în dosarul ȘPAGĂ DE LA INVALIZI

Medicul Carmen Teodora Gruiță are activitatea suspendată, după ce a intrat în atenția Direcției Naționale Anticorupție Cluj. Aceasta este acuzată de savârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual,  în dosarul ȘPAGĂ DE LA INVALIZI. Procurorii susțin că doctorița este implicată în rețeaua coruptă din sistemul medical, pe partea de obținere au unor pensii speciale prin diagnostice și/sau documente medicale false.

În urmă cu două săptămâni, DNA Cluj a transmis un comunicat de presă cu privire la alți doi inculpați: medicul Alexandru Faur - medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj și Aurica Calman - cea care intermedia șpăgile pentru pensiile speciale. În aceeași perioadă, procurorul de caz a făcut percheziții la locul de muncă al unui alt reputat medic din Cluj-Napoca: Carmen Teodora Gruiță, pe care au și plasat-o sub control judiciar. 

 

Conducerea Clujana: „S-au ridicat documentele medicale întocmite de Gruiță”

Procurorii de la DNA Cluj au transmis o adresă către Spitalul Municipal Cluj-Napoca (Clujana) prin care informau că au plasat-o sub control judiciar pe Carmen Teodora Gruiță, medic primar al Secției de Endocrinologie. Aceasta a contestat măsura controlului judiciar, însă magistrații Tribunalului Cluj i-au respins cererea.

 

Contactați telefonic pentru a comenta despre dosarul penal în cauză, cei de la Clujana susțin că Teodora Carmen Gruiță nu are voie să lucreze în spital în următoarele două luni. 

„În momentul de față, activitatea  doamnei doctor este suspendată. Tot ce înseamna documente medicale întocmite de dânsa au fost ridicate. Nu avem cum sa făcem un control intern. Cei de la DNA Cluj ne-au comunicat că doamna doctor are activitatea suspendată pe 60 de zile. Dorim să facem precizarea că executivul Spitalului Municipal Cluj-Napoca condamnă orice fapte de corupție”, a declarat pentru Ziar de Cluj, directorul medical al Spitalului Clujana, dr. VALER DONCA.

 

Medicul Carmen Teodora Gruiță rămâne sub măsura controlului judiciar timp de două luni, cu posibilitatea de prelungire a acesteia pentru alte 60 de zile.  DNA Cluj a strâns peste 60 de acte materiale de corupție săvârșite de suspecții din dosarul ȘPAGĂ DE LA INVALIZI, în doar CINCI LUNI.

VEZI ȘI: EXCLUSIV! SCANDALUL momentului. DNA Cluj: Dosar NOU de MITĂ pentru pensii de invaliditate. ȘPAGĂ pentru parafa doctorului Alexandru Faur

Adauga comentariu