EXCLUSIV! Mărturia unui clujean care mânca cu ,,dumnezeul” Mihai Lucan: „E arogant și vulgar. Când venea la masă, mie îmi era rușine de ce vorbea. Cu pacienții era la fel.” Cum învârtea Mihai Lucan suveica relațiilor și banilor

Mihai Lucan mătura totul în calea sa, de la înălțimea tronului de „dumnezeu” medical pe care și-l construise în ani întregi. Asta susține un clujean care a stat de câteva ori la masă cu celebrul chirurg. Tot mai multe dezvăluiri și mărturii ascunse ani de zile sub „covor” apar în cazul celebrului medic Mihai Lucan, după ce procurorii DIICOT l-au luat la puricat. În mod cu totul întâmplător, în timp ce se afla pe teren echipa Ziar de Cluj a cunoscut un clujean, care sub protecția anonimatului, a fost de acord să spună tot ce știe despre somitatea Lucan.

Îl cunosc pe Mihai Lucan. Nepoata lui a crescut la noi în curte. Este incredibil ce se întâmplă și părerea mea e că cea mai urâtă treabă s-a întâmplat la început, când se pleca cu organe la Roma. Organele se vindeau la cine trebuie, medicii făceau operații ca să se învețe. Astea ar trebui să fie problemele celor care investighează cazul. Faptul că în țară mai sunt mulți lucani ar trebui să dea de gândit ministerului Sănătății. În general, hoțiile mari din țara asta sunt făcute pe pielea statului, adică în defavoarea noastră, a contribuabililor. Am mai multe cazuri concrete. Zilele trecute m-am întâlnit cu colegii de școală și unul mi-a spus: Am în familie un caz, sora mea a decedat toamna trecută, iar fiul ei a fost internat de tată și i s-a luat un rinichi. Tatăl copilului a încasat bani pentru rinichi. Firește, cazul nefiind publicat, nu s-a luat nicio măsură. Cumnatul meu, profesor la Babeș, a venit cu cumnatul lui care avea o problemă la profesorul Lucan. Cu vreo 25 de ani în urmă. Lucan era sosit recent din București.

Cumnatul s-a dus în postură de profesor universitar, zicând că e bine să cunoști Mărimile. Nu știu cum l-a tratat Mihai Lucan, i-a făcut anumite favoruri, dar vreau să spun că după aceea Lucan a fost invitat la ziua cumnatului meu, chipurile să-și creeze o relație. A venit cu soția, pe urmă a venit la ziua surorii mele. Pe vremea aceea, Lucan locuia pe Caragiale și nu avea grădină. Doamna Lucan venea cu nepoțica la noi. Despre doamna Lucan pot să spun doar....cum se făceau controalele la Clinică în perioada când era la Curtea de Conturi? Duci la faliment o asemenea clinică?! (ICUTR n.r.). Nu am mai auzit de nicio altă clinică de stat din Cluj să fie dusă la faliment deși foarte mulți medici au cabinete particulare, dar nu au abuzat chiar în halul ăsta: să ducă aparatele, să taxeze la stat și să ducă în clinica privată. Nu cunosc toate acuzațiile care i se aduc, dar îl consider vinovat. Abuzul este absolut incalificabil, treaba cu Arșinel, cu Socaciu. Sunt oameni tineri care stau ani la rând”, a declarat bărbatul.

Iar dezvăluirile nu se opresc aici. Pensionarul susține că dincolo de masca pe care medicul o afișa în media se ascunde un tiran.

„Sunt de acord cu tot ce am văzut la televizor. Sunt de acord și cu ce spune șeful dvs., Liviu Alexa. Mihai Lucan e arogant, vulgar. Când venea la masă, mie îmi era rușine de ce vorbea. Cu pacienții, la fel. Era foarte autoritar și dictator. Pentru a nu-și crea concurență, nu lăsa pe nimeni să opereze în Institut cu zece ani în urmă. Opera numai el. Ceilalți medici priveau. În salon nu puteai să ai acces la un pacient dacă el era în clinică. Era dictator. Știu că a fost operată o persoană, soțul femeii m-a rugat să îl însoțesc pe la 8 seara. Ne-am dus acolo, cum că îl cunoaște foarte bine pe domnul Lucan, că sunt prieteni buni, dar am stat după colț și am pândit dacă a plecat Lucan să putem să mergem și noi la salon. Nu îndrăzneam, ne era frică. Și i-a dat 10 lei la o asistentă ca să ne anunțe când va pleca, pe altă scară. Nu vreau să vă dau nume, dar nu îndrăzneau nici cunoștințele, cei care erau la per tu cu Lucan, nu îndrăzneau să intre. Evident că reprezentanții statului sunt complicii domnului Lucan. Și aș putea acuza, într-un fel, chiar angajații de la Clinică care știau absolut toate, dar le era frică. S-a impus un regim de teroare, de supunere absolută că nimeni nu îndrăznea. Vă dați seama, autoritățile locale nu au făcut nimic, normal că se scurgeau informații de la SRI, de la alte instituții, cineva a avut nevoie de serviciile dânsului. Era firesc să se simtă urmărit, dar ce înseamnă urmărit fără nicio măsură?...Eu, personal, nu am avut o relație apropiată cu dânsul. Eram prezent la masa ce se dădea. Nu mai vorbim de câțiva ani, nici cumnatul meu nu mai are legături”, a relatat clujeanul.

Cireașa de pe tort este o poveste tristă despre așa-zise ,,incompatibilități” medicale, care s-a petrecut tot în Cluj-Napoca.

,,A fost un caz de accident de mașină al unei rude de gradul II. Băiatul ei a murit, organele au fost prelevate cu acordul familiei, nu au primit bani și nu au pretins, fiind o familie cu situație. Inima a fost transplantată unei persoane care trăiește și azi, și se întâmpla în urmă cu 8 ani, iar rinichii la două fete care au decedat. La întrebarea: cum de s-a întâmplat acest lucru, cum au murit amândouă, Lucan a zis că nu a fost compatibilitate. Păi, stai, dragă, prima dată faci testul, apoi transplantul. Dar pentru prostime sau pentru naivi e ușor să scapi cu: nu au fost compatibili. Mi se pare treaba puerilă. O spune un neavenit, nu un profesionist”, a afirmat sursa noastră.

Când vine vorba de pedeapsă pentru infracțiunile pe care oamenii legii i le-au pus medicului în cârcă, bărbatul susține că este important să se recupereze prejudiciile create, iar pedeapsa ar trebui să fie în funcție de valoarea prejudiciului. 

Comentarii

Maria Ormindean

12.01.2018 11:57

Asteptam cu nerabdare sa nu mai fim trolati de pupincuristii lui Lucan. 

Adauga comentariu