EXCLUSIV - Lucan, Lukmed, Institutul de Urologie și Transplant Renal, percheziționate de procurori DIICOT

Surse din Institututul de Urologie și Transplant Renal ne-au pus recent la dispoziție informații potrivit cărora astăzi, procurori și ofițeri judiciari au efectuat percheziții lungi la sediul clinicii private Lukmed, deținută de chirurgul Mihai Lucan, precum și la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Potrivit surselor noastre din rândul personalului de la institut, procurorii s-au prezentat la orele dimineții și au ridicat cutii întregi de acte, hard disk-uri, aparatură electronică și multe cutii cu conținut neidentificat.

Șeful DIICOT Cluj, Florin Mornăilă nu a dorit să comenteze sau să răspundă la întrebările Ziar de Cluj: „Nu am de făcut niciun comentariu domnule jurnalist, dacă vom avea ceva de comunicat, o vom face oficial”.

Comentarii

Raul

19.04.2017 18:08

Daca DNA are insuficinta "renala".....nu-i nimic ca vine DIICOT.....cam grav...si abuz in serviciu (la ITR Cluj) si activitati de grup criminal organizat.....rau de tot nea Luchi

alin

25.04.2017 16:24

A lucrat în cadrul Spitalului Floreasca și a Spitalului Fundeni din București, iar în 1986 obține titlul de Doctor în Științe Medicale, sub îndrumarea profesorului Eugeniu Proca.[2] În anul 1990 a devenit medic primar urolog și conferențiar universitar, fiind numit șeful catedrei de Urologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj, în anul 1992 obține titlul de profesor doctor universitar. Din anul 2005 este șeful Oficiului Regional de Transplant Cluj.[3]În anul 1980 a participat la efectuarea primului transplant renal din România, făcând parte din echipa condusă de profesorul Eugeniu Proca, împreună cu profesorul Anghel Popescu.[4] În anul 2003 a realizat prima nefrectomie laparoscopică pentru transplant asistată robotic și de telemedicină din lume, împreună profesorul Ralph Senner, de la Clinica de Chirurgie Robotică din München.[5] În anul 2004 profesorul Mihai Lucan a efectuat primul transplant combinat de rinichi și pancreas.[4] În 2010 a efectuat primul transplant de rinichi de la un cadavru, în premieră în Europa de Est.[6] În decursul carierei, a efectuat zeci de mii de operații urologice și de intervenții endoscopice și laparoscopice, precum și mii de transplanturi renale.[7]Mihai Lucan a fost decorat cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor în anul 2000[8] și cu ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofițer în anul 2006.[9].Este cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca

Daniela

19.04.2017 20:07

Au mai gasit ceva de distrus.

gigi

19.04.2017 21:57

Cat timp lumea a reclamat si s-a autodenuntat, nu l-a bagat nimeni in seama.Probabil nu a mai cotizat cat trebuie dpdv politic, sau chiar a calcat pe bec cu ceva.ASta e. Nu vii din moldova sa faci mafie si trafic cu organe. Pana la urma tot ti se infunda.

Fati

20.04.2017 02:01

Toata lumea vb de ce se intimpla si autoritatile se sesizeaza dupa 20 ani

Mare dreptate ai!:)

21.12.2017 14:58
Mare dreptate ai! Lucrurile astea nu sunt de ieri, de azi, și nici măcar de când se scriu în presă (adică din 2005 sau pe-acolo)...mai "săpați" mai adânc, că aveți ce găsi!:)

Varzapatrie

20.04.2017 04:31

Lumea pagubita ar face bine sa depuna plangeri.. cam pe-acuma.

Elena

20.04.2017 08:29

Ce sa faci asta e practica on Romania DIICOT nu stie xa se cere 25000 lei minim de transplant daca nu ai rinichi si trebuie sa traiesti dai. La o operatie cheltui pe putin 10000 lei

Calin

20.04.2017 18:15
Un mare nesimtit domnul Lucan.Am avut o experienta cu dumnealui prin 2003.In 15 minute a analizat 60 de persoane.Pe mine m-a trimis scurt la Lukmed.Dupa care m-a mutat pe Clinicilor.Toata afacerea?200 euro pt o simpla operatie.Pt ce platim asigurarile?

cristi muresan

20.04.2017 18:24

Fata de sobolan,hot!

Antonio

21.04.2017 10:30

  Toata lumea stie ca  la Institutul de Urologie  este un adevarat viespar . 

Politia Filandeza

26.12.2017 07:30

"Dosarul Lucan(Dr.Mengelev) a aparut dupa aproape  15 ani de la prima plangere pe care Ungureanu a facut-o, desi ereau zeci de mii de plangeri inca de acum 50 de ani, dar nimeni nu a dorit sa le ancheteze Dr fiind Ofiter al Securitati si mare mafiot ii cuparase pe toti. Ungureanu este presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie 'Delia Gradinaru' care ofera sprijin pentru peste 100 de copii si tineri cu insuficienta renala cronica dependenti de dializa din toata tara. El este din 2003 profesor de Istorie la un liceu din Cluj, iar din 2016 este deputat de Cluj pe lista USR", scrie cotidianul citat."Colaborarea asta s-a intrerupt cand am aflat ca Lucan face trafic de organe. Daca pentru calitatile lui chirurgicale sa zicem ca-i suportam injuraturile si comportamentul mitocanesc arhicunoscut in clinica, n-am putut sa suport ideea ca cineva profita din disperarea unor bolnavi de a trai si din moartea unor oameni, ca practic cand vorbim despre transplant de la un donator aflat in moarte cerebrala vorbim despre situatia in care cineva moare, ca altcineva sa traiasca ori pentru asta nu se pot face bani, este inuman, este criminal, este strigator la cer", afirma Emanuel Ungureanu, pentru adevarul.ro.Acesta a povestit un episod din 2003, cand o tanara de 18 ani a murit dupa ce a fost calcata de un motociclist. O fetita internata in spital astepta in acel moment un rinichi de grupa 0, povesteste acesta"Profesorul Lucan ne-a chemat la el, pe mine si pe Carmen Lapusan, si de data asta, desi era tot timpul foarte sever, urla si injura, ne-a spus: 'Copilasi, aveti o misiune importanta, am nevoie de acest rinichi", continua el.In acea seara, nu a fost lasat sa intre in sala de operatii si a descoperit ca rinichiul nu ajunsese la fetita."Am aflat cine beneficiase de transplant Arsinel. Am fost la profesorul Lucan. Am avut criza de nevi, am plans, am trantit usi. El m-a amenintat ca ma da afara, ca ma omoara si transaza ca pe o vita sa plec din clinica, ca alfel va trafica cu organele mele.  Ulterior, m-a sunat si mi-a zis sa vin la clinica lui privata, la Direx 2000. Acolo mi-a explicat rolul pe care Emil Sabo (Sabau) il avea in retea si ca ar trebui sa-l inlocuiesc, sa-mi bag mintile in cap, sa ma maturizeze si sa vad cum este viata. Discutia a fost groaznica, a fost pentru zdrobitoare. Am plecat de acolo cu gandul sa spun unor oameni de lucrurile pe care le-am aflat deja. Din acea seara mi-am facut strategia cum sa fac sa explic unor oameni lucrurile pe care le-am vazut", a mai spus Ungureanu.

Adauga comentariu