EXCLUSIV ISCTR Cluj schimbă foaia. Transportatorii de marfă pot fi opriți și cântăriți în OPT noi locații din JUDEȚ!

Inspectorii de la ISCTR Cluj demarează o campanie prin care intensifică acțiunile de control la transportatorii de marfă. Pe lângă controalele obișnuite pentru timpi de odihnă, măsuri de siguranță pentru transport călători și respectarea directivelor europene în vederea asigurării unui climat de siguranță în rândul transportatorilor, inspectorii de trafic de la Cluj au primit ”la cheie”, opt locații noi în care pot efectua controlul cantității mărfurilor transportate, prin intermediul unor parcări omologate și certificate. 

Șeful ISCTR IT 4, Bogdan Durlea, susține că s-au făcut demersuri din primăvară pentru omologarea și certificarea mai multor parcări, atât în județul Cluj, cât și în județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud și Maramureș - aflate în subordinea Inspectoratului Teritorial 4. 

„Doresc să precizez că din 2011 și până acum au existat doar DOUĂ locații în care inspectorii ISCTR Cluj puteau opri și cântări mașinile care efectuează transport de marfă. Astăzi am reușit să avem 10 astfel de locații. În urmă cu două luni s-au început primele demersuri pentru a rezolva această problemă. Inspectorul de Stat Nistor Duval ne-a sprijinit în tot demersul și sunt în curs de avizare locații noi din toate județele pe care le am în subordine. Este foarte important să ai cu ce să lucrezi. Aici am avut noroc și cu profesioniștii de la DRDP Cluj și CNAIR, care ne-au sărit în ajutor și au contribuit enorm în procedura de avizare și omologare a locațiilor de control”, arată directorul IT 4, Bogdan Durlea. 

Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, printre noile locații în care camioanele vor fi controlate se numără și parcarea de pe DN 1C km 74+400 (loc. Câțcău), DN 1 (parcare în loc. Gilău) și DN 1C km 53+630 (loc. Nima). Întrebat dacă poate confirma existența acestor noi puncte de control, șeful IT 4 susține că urmează acțiuni în perioada următoare, motiv pentru care vor emite un comunicat cu rezultatele controalelor, după primele ”testări” din noile locații. 

„Nu vreau să dau detalii despre calendarul controalelor din perioada următoare, însă vă asigur că vor exista și vor avea ca scop exclusiv respectarea legii”, a mai completat acesta. 

Citește și: Ceilalți din primul rând despre care nimeni nu spune nimic! Jos pălăria pentru INSPECTORII de la vămi, care se asigură că România este aprovizionată!

 

Adauga comentariu