EXCLUSIV: Ioan Bene rămâne în Italia. Cererea de extrădare a fost respinsă

Autoritățile din Italia au respins cererea de extrădare formulată de reprezentanții Statului Român.

Ioan Bene are achiziționată o propietate în sudul Italiei, unde își va executa sentința dată de Curtea de Apel Cluj. 

Conform procedurii, avocații intalieni contractați de Ioan Bene vor susține recunoașterea sentinței din România în fața unui judecători specializat din Italia. Magistratul va deduce din pedeasă perioada de arest preventiv și arest la domiciliu executată deja de afaceristul clujean, urmând să trasforme executarea restului de pedeapsă în regim de arest la domiciliu. 

 

Decizia de respingere a cererii de extrădare a fost pronunțată de Tribunale di Taranto. Potrivit surselor, propietatea deținută de Ioan Bene este situată la câțiva kilometri de orașul în care a fost judecată cererea de extrădare. 

La sfârșitul lunii februarie, Ioan Bene s-a predat autorităților italiene explicând că este condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj pentru infracțiuni de corupție. 

Completul de judecători format din Valentin Chitidean și Claudia Ilieș au stabilit ca Ioan Bene să execute 3 ani și 8 luni de închisoare pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

Între timp, Ziar de Cluj a scris în exclusivitate despre o altă sentință, pronunțată în 23 martie într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani de la București. Decizia aceasta nu este definitivă, însă judecătorul de fond l-a condamnat pe Bene la încă cinci ani de închisoare. 

 

Citește și: Minciuna de zeci de milioane de euro. Cartierul Lomb nu avea să fie construit NICIODATĂ. Terenul a fost folosit de niște băieți deștepți pentru acțiuni la BURSĂ

Comentarii

alex

17.04.2018 13:09
"informativa", agramat din Gilău? toți agramații au impresia că știu ceva și de aceea își permit să chinuie tastatura cu degetele de cârnățari pentru a vomita comentarii stupide. până și tac-tu a știut unde să-i pună cratima maică-tii, să mai scoată un prost în lume.

xxx

19.04.2018 03:27

Intr-o tara unde 45% din populatie se afla sub analfabetism functional ,poti scrie cu gramatica lui Dumnezeu,ca tot nu te intelege nimeni! Prietene ,e expirata duma lu invata sa scri corect gramatical !Tre sa scoata securisti ceva nou !

Păunel coadă de...

17.04.2018 13:47

Are cineva adresa lu Bene din Italia? Că poate are ceva camere de închiriat.Mă întreabă un prieten mo! La părăsit piranda si ia luat si palatul cu etaj retras si turnulețe.Haules tetrailes baftalo'!

Themis DiLike

18.04.2018 00:22

Deduce si trasforma sentinta de executare a "restului" de pedeapsă în regim de arest la domiciliu ? Cine are domiciliu si la Monaco, face flotant sau rezidență ? Stramuta efectuarea neefectuarii (pedepsei cu libertatea) la noua adresa ? Trasforma executarea "restului intreg" de pedeapsă în regim de arest-liber la noul domiciliu flotant ? Nefiscalizat ?  "”în consecință, dispunem ridicarea măsurii arestului la domiciliu și eliberarea acestuia”" ! Condamnare la libertate. Spre noi culmi de progres si Libertate ! Fie ca aceste sentinte sa reprezinte un MODEL de jurisprudenta pentru urmatorii azilanti, refugiati, sau persecutati. Daca minuta sedintei surprinde azilantul in avion, in spatiul international ?

Adauga comentariu