EXCLUSIV Inspecția Judiciară analizează începerea cercetării disciplinare a judecătorului Lucian Buta, cel care protesta în weekend alături de partidul AUR

Cei de la Inspecția Judiciară l-au luat în vizor pe judecătorul Lucian Buta, după ce au aflat din presă că acesta a participat la protestele partidului AUR, fiind printre liderii care se împotriveau unei variante legislative a vaccinului obligatoriu. Lucian Buta este judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, iar prin prezența sa la manifestarea publică a unui partid politic ar fi încălcat câteva prevederi din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor. 

De asemenea, unii avocați și colegi de-ai magistratului s-ar fi plâns că acesta refuză să poate masca în sala de judecată. Lucian Buta a fost anterior asistent medical și le-a explicat celorlalți că nu crede în coronavirus. 

„Corpul meu, alegerea mea. Nu obligativității vaccinării!” se arată pe pancarta cu care judecătorul a defilat la protestele inițiate de partidul AUR. 

Potrivit surselor Ziar de Cluj, cei de la Inspecția Judiciară îl vor cerceta disciplinar pe judecător. 

Lucian Buta a mai fost cercetat disciplinar pentru dosarul de corupţie al preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, trimis în judecată în 2006

Adauga comentariu