EXCLUSIV / Horia Sulea a iesit tiganeste din Primaria Floresti spre tomberonul istoriei: tambalau cu politie, amenintari cu dosare penale, contestatii la BEJ si 500 de lei dati spre seara lautarului la un chef de "universitari" din Floresti

A fost timp 8 ani "imparatul" Florestiului, cea mai mare comuna din Romania. Fata de predecesorul sau, Ioachim Vancea, care s-a imbogatit subit dupa mandat, Sulea a inflorit in timpul celor doua mandate. Daca la inceputul carierei de primar din buletin ii pica tarana, fiind cules de pe tractor, spre finalul ei, Sulea se plimba in A8.

Florestenii, ca niste fraieri, dupa un prim mandat in care nu a facut mai nimic, i-au mai acordat increderea inca o data in 2016. Atunci Sulea s-a imparatit cu adevarat: a inceput sa isi injure pe facebook contestatarii, simpli cetateni, ba chiar cetatenilor care ii reprosau ceva le trimitea amenzi acasa din partea politiei locale pentru defaimare, a inceput sa umple Florestiul cu autorizatii de constructie "la tot cartierul", a devenit tot mai ingamfat in relatia cu PNL si conducerea de la Cluj.

Condamnat la 3 ani de inchisoare pentru abuz in functie, Sulea a fost ejectat de partidul sau, care se cam saturase de aerele de taran coclit pe care Sulea le avea tot mai pregnant. Cu o siguranta asemanatoare unui crocodil ce inghite o grenada, Sulea s-a apucat sa negocieze cu ALDE, PSD, sugerand smechereste ca il doare in cur de partide, ca el e OMUL si oamenii din Floresti il vor vota neconditionat.

Insa cele cateva zeci de mii de floresteni care locuiesc in comuna-dormitor, satui de aglomeratia din Floresti, de orele petrecute in trafic zilnic, de minciunile si agresivitatea lui Sulea, satui de lipsa de proiecte, i-au dat o muie politica de zile mari chiar cand se astepta mai putin.

Vestea ca a pierdut primaria Florestiului a venit ca un soc, ca un infarct politic in pieptul negricios al lui Sulea: la ora 23 era deja resemnat. Pivariu avea in fata nu 45 de voturi, ci mii. In fapt, spre dimineata, in dreptul tanarului nou primar, se aflau cu 3000 de voturi mai mult decat in dreptul lui Sulea. Aaaa, scuze, si Sulea era pe locul 3. A innebunit "imparatul" si-a dat jos chilotii aia buni de domn si si-a luat budigaii de tigan politic: luni, toata ziua, a facut circ, reclamand, chemand politia, acuzand fraude, amenintand cu dosare penale, contestand, ba chiar dorind anularea alegerilor. 

Numai ca nici BEJ si nici politia nu au pus botul. Cu toate mizeriile facute de-a lungul zilei, procesul verbal s-a inchis complet si, astfel, Sulea a iesit din Primarie si a intrat in tomberonul istoriei. 

Spre seara, un live pe facebook facut de un manelist local ni-l arata pe Horia Sulea intr-o academica companie petrecand si distrandu-se pe "didicatii". Una dintre ele il preaslaveste pe Sulea, un universitar da 1000 de lei la manelist ca sa recite dedicatia adresata lui Sulea. Horica se simte dator si mai scoate si el 500 de bistari si ii intinde peste masa marelui artist. 

Drajii mei draji, aceasta a fost povestea de seara despre tractoristul ce si-a depasit conditia, s-a imparatit peste poate si a primit un pumn din partea destinului fix in testicoaie, readucandu-l instantaneu din primar de Floresti la ceea ce a fost dintotdeauna: un simplu tractorist. 

Iara voi, drajii mei draji, nu mai fiti cretini si nu mai puneti botul la politicieni care va mint. Si si daca puneti botul, nu ii mai reconfirmati pe cei ce va mint, fiindca asta va face prosti pe voi, nu pe cei ce va inseala.

 

PS: Ziar de Cluj este una dintre putinele publicatii care, timp de 8 ani, nu a luat de la Sulea/Primaria Floresti bani pentru reclama ascunsa sau limbi in cur. Alte ziare au luat mii de euro pe an. 8 ani, da? Niciun ban, da?

Adauga comentariu