EXCLUSIV! Grefier de penal, prins în flagrant în timp ce lua mită! Bombă în JUDECĂTORIA Cluj-Napoca!

Informație în exclusivitate dată de Ziar de Cluj. În această seară grefierul Emil Mureșan a fost prins în flagrant pentru luare de mită. Potrivit surselor, grefierul corupt încasa bani de la un individ pentru soluții favorabile într-un dosar penal. Emil Mureșan este grefier la Judecătoria Cluj-Napoca la judecătorul Alexandru Tiliciu. 

După perchezițiile din biroul lui Mureșan, procurorul Constantin Florin Toloargă - cel care instrumentează acest dosar - îl audiază pe grefier. Cel mai probabil, grefierul Emil Mureșan va fi reținut pentru 24 de ore, urmând ca procurorul Todoruț să propună alte măsuri preventive. 

Reamintim că în 2006 a mai existat un dosar de corupție, instrumentat la acea vreme de DNA Cluj, unde se arăta că grefierul Emil Mureșan ar fi încasat șpagă de la mai multe persoane.

 

 

Cazul din 2006, sursa - Hotnews: 

Un grefier din Cluj-Napoca a fost audiat de procurorii Anticoruptie sub acuzatia de luare de mita si de trafic de influenta. Este vorba despre Emil Muresan, acuzatorul acestuia sustinand ca ar fi fost inselat atat de grefier, cat si de cunoscuta camatareasa din oras, Ana Varga, una dintre protagonistele scandalului "Gherla".

In urma acestui episod au ajuns dupa gratii fostul sef al Sectiei Penale a Curtii de Apel Cluj-Napoca, judecatorul Viorel Burzo, fostul sef al Serviciului Intern de Protectie si Anticoruptie din Ministerul Justitiei, colonelul Floricel Vitan, fostul comandant al Penitenciarului Gherla, Vasile Muresan, si maiorul Ioan Morari, fost angajat al Penitenciarului Gherla.

Ei au fost denuntati ca ar fi primit mita diferite sume de bani, precum si oale Zepter de la bulibasa tiganilor din Someseni, Gabor Lajos, care intrase in conflict cu Ana Varga, de la care ar fi impumutat bani ca sa ii mituiasca pe judecator si pe ofiteri.

Si scandalul izbucnit acum a pornit din comunitatea rromilor clujeni. Ludovic Berki a incheiat o conventie prin care urma sa isi vanda casa, situata in Piata "Mihai Viteazu", firmei Ribeek, condusa de Domnica Varga, fiica Anei Varga. Berki sustine ca s-ar fi inteles cu camatareasa sa vanda casa cu 45.000 de euro.

Firma "Ribeek" a pornit un proces de evacuare a lui Ludovic Berki. Barbatul sustine ca ar fi cerut sprijinul unui grefier, Emil Muresan, care i-ar fi promis ca va interveni pe langa judecatorul Valentin Pop care sa ii dea castig de cauza lui Ludovic Berki. In denuntul depus la Departamentul National Anticoruptie, Berki sustine ca i-ar fi dat lui Muresan mita 10.000 de euro.

Adauga comentariu