EXCLUSIV FOTO. Povestea cu detalii ȘOCANTE a criminalului din Sălaj care a ucis o pictoriță în Anglia

Sărăcia l-a împins pe un tânăr originar din Sălaj spre a se perfecționa în tehnicile furtului, iar un tată agresiv i-a oferit o moștenire înfiorătoare, aceea de a deveni și el, la rândul lui, agresiv cu cei din jurul său. Acesta este rezumatul poveștii de viața a lui Cristian, tânărul care în timp ce se afla la furat a ucis cu sânge rece o pictoriță din Anglia. Echipa Ziarul de Sălaj formată din jurnaliștii Eduard Farcaș și Cristian Bîrjac au reușit să afle răspunsuri și detalii șocante despre povestea de viață a criminalului. 

Povestea începe în 2013 când o crimă înspăimântătoare în orașul Bosham a șocat întreg Regatul Unit. Pictorița Valerie Graves a avut ghinionul de a fi omul nepotrivit la locul nepotrivit și a sfârșit dramatic, fiind omorâtă de Cristian Sabou, un tânăr ce se trage din satul Chilioara, județul Sălaj. 

Sălăjeanul Cristian Sabou a omorât-o pe pictoriță în momentul în care aceasta l-a prins la furat în casa unui britanic de care ea avea grijă. În timp ce Valerie a vrut să alerteze autoritățile despre jaf, Cristian a scos un ciocan, a lovit-o, iar pictorița a murit pe loc. 

Cinci ani au încercat autoritățile din Bosham să identifice criminalul. La un moment dat chiar au arestat o persoană, însă din lipsă de probe aceasta a fost eliberată. Între timp a apărut și arma crimei, descoperită la 600 de metri de proprietatea unde a fost omorâtă pictorița. Cercetările au continuat, iar autoritățile au anunțat că oferă 10.000 de lire recompensă celui care oferă informații despre criminal și 20.000 de lire pentru cel care îl capturează. Cazul a ajuns apoi să fie extrem de mediatizat. 

Între timp, Cristian Sabou, agresorul, s-a stabilit în orașul clujean Dej, unde în cele din urmă a fost și prins. Pe 9 iulie, dis de dimineață, anchetatorii au reușit să-l ridice în cele din urmă de la domiciliu pe Cristian și să-l ducă la audieri. Tânărul sălăjean a fost arestat după ce și-a recunoscut crima. 

Echipa Ziarul de Sălaj a reușit să afle răspunsuri și detalii șocante despre povestea de viață a criminalului. Cristian Sabou se trage din satul Chilioara, însă s-a căsătorit în Gârceiu, comuna Crișeni. La locuința din Gârceiu am găsit-o acasă pe soția criminalului, dar și pe sora acestuia și copiii ambelor femei. Soția a fost foarte discretă în a discuta cu jurnaliștii, chiar și în spatele bătăii camerelor, susținând că a vorbit pentru ultima dată în ianuarie cu Cristian, dar subiectul lor a fost legat strict despre situația din țară. Soția neagă toate acuzațiile ce i se aduc și susține că tot ce s-a scris în presă conform cărora ea l-ar fi dat pe mâna autorităților "sunt niște prosti".

"Am văzut că ați postat că am primit bani și din ăstea. Că am luat 30.000 de lire că l-am denunțat și tot felu de prostii din ăstea. Pentru mine a fost un șoc și chiar nu vreau să vorbesc. Ultima conversație am avut-o chiar în ianuarie anul ăsta. El era în Anglia. Mai multe nu vreau să vorbesc", spune soția acestuia. 

Cumnata lui Cristian susține că tatăl lui era foarte agresiv, iar acesta își căpăta zilnic de bătut. Sărăcia l-a împins pe tânăr spre Occident, iar acesta și-a căutat de muncă unde a văzut cu ochii, ajungând în Anglia, acolo unde a găsit de muncă în construcții.

Din 2013, Cristian a mai venit de câteva ori în România, iar cumnata lui susține că nu a știut nimic despre ce a făcut Cristian, chiar dacă l-a mai văzut pe acesta, pentru că tânărul nu dădea nimic de bănuit.  

L-am întâlnit și pe unul dintre vecinii lui Cristian care ne-a povestit că înainte să plece în Anglia acesta lucra cu zilele prin sat. Era zilier, nu prea avea bani din ce să-și întrețină familia, dar nu a dat niciodată de bănuit că în spatele unei măști de om liniștit se află un criminal cu sânge rece. Vecinul său susține că l-a crescut pe Cristian ca pe propriul copil, deoarece tatăl criminalului era foarte agresiv, iar Cristian prefera să stea mai mult prin vecini. A aflat și el șocat vestea despre crima comisă de vecinul său, pe care îl vedea aproape ca pe propriul său copil.

Familia lui Cristian locuiește în satul Gârceiu într-o casă dărăpânată, iar sărăcia se vede cu ochiul liber.  

Adauga comentariu