Exclusiv: FLAGRANT la RECUPERARI Cluj. Procurorii au cerut arestarea unui faimos MEDIC. Tarif de 700 EURO la "halat"

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Cluj îl anchetează pe un renumit ortoped din cadrul Spitalului de Recuperare Cluj. Potrivit informatiilor aflate în exclusivitate de către Ziar de Cluj, medicul RĂCĂŞAN FLORIN MIHAI a fost retinut în urma cu câteva zile fiind prins în flagrant când lua 700 de euro de la un pacient. 

În prezent, medicul ortoped se află în arest la domiciliu și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. 

"În baza art.218 şi 220. C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă : Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, prev. de art.202 alin.4 lit.d C.pr.pen. faţă de inculpatul : - R. F. M., - pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.07.2019 şi până la data de 13.08.2019 inclusiv. În temeiul art.221 alin.1 C.pr.pen. constată că inculpatul locuieşte în şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea organului judiciar. În baza art.221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii : a) să se prezinte în faţa organului judiciar ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu D. N., D. R. şi D. R.-C. În temeiul art.2 alin.4 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Face aplicarea art.221 alin.8 C.pr.pen. Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu procurorul şi inculpatul", se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj și rămasa definitivă astazi, la Curtea de Apel Cluj. 

 

Managerul: "Mita s-a luat in Spitalul de Recuperare Cluj"

Contactata pentru  pozitia Spitalului de Recuperare Cluj cu privire la medicul corupt, managerul Sanda Patrichi (FOTO) susține ca evenimentele s-au întâmplat în interiorul spitalului și că ea nu știa dinainte de ”obiceiurile bănoase” ale medicului Răcășan Florin Mihai.

„Nu am știut nimic despre toate acestea. Flagrantul prin care l-au prins a avut loc în spital. Așa am aflat și eu de mita respectivă. Doresc să precizez că poziția Spitalului de Recuperare Cluj este una de TOLERANȚĂ ZERO față de astfel de medici și astfel de practici”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, managerul Sanda Patrichi.

Art. 289

Luarea de mită

(1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

 

 

Șpăgar cu vechime și salariu mărit 

Potrivit surselor, Florin Răcășan obișnuia să încaseze sume frumușele de la pacienți, în special cei vârstinci și nevoiași. Uneori opta pentru a interveni de mai multe ori pe un pacient, deși putea să opereze din prima toate problemele. 

Pe internet apar tot felul de comentarii provenite de la foști pacienți ai medicului. Unii vorbesc despre sumele de bani cerute de Răcășan drept șpagă, alții vorbesc despre faptul că medicul avea probleme în a-și exercita funcția: tremurat de mâini, stări de nervozitate, etc. 

 

Din recenzii:


Taxa pentru artroscopie (operatie genunchi) la acest medic - minim 150EURO (altfel e suparat). Multa lume zice ca are Parkinson. Am observat ca intr-adevar ii tremura tare mainile. Degeaba are faima si recunostinta in spate - nu cred ca mai poate opera bine. Ar fi cazul sa faca teorie.

 

Posibila ipoteza prin care se explica flagrantul organizat de procurorii clujeni consta in sesizarea unui pacien blonav indigdat de faptul că nici după majorarile salariale din sistemul medical, medicul Răcășan nu și-ar fi potolit lăcomia. 

Pentru cei 700 EURO, dacă va fi găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, medicul Răcășan Florin Mihai riscă închisoare între 3 și 10 ani. 

 

Adauga comentariu