EXCLUSIV: Federatia SHARE mananca "untold" cu lopata. Am descoperit ca au dat UN MILION de euro bani publici unui PFA nemtesc! Vlad Pop, demisia!

De mai bine de 3 saptamani, slaninarii politici de la Federatia SHARE, ii numim pe Vlad Pop, presedinte, Mihaela Savin, secretar general al SHARE, Diana Apan, purtatorul de cuvant al federatiei, au refuzat sa raspunda unor intrebari simple si pertinente legate de procedura de achizitie publica prin care doi DJ-i de talie mondiala, Avicii si David Guetta, au fost contractati sa concerteze in Romania. 

E vorba de aproape un milion de euro din bani publici, asa ca Ziar de Cluj are TOATA legitimitatea sa intrebe ORICE despre cum s-au cheltuit acesti bani.

Noi credem asta cu tarie, dar lipitorile de la SHARE considera ca nu trebuie sa dea socoteala opiniei publice despre nimic. Impreuna cu stafful din Primaria condusa de Emil Boc si sub atenta supraveghere a "kaiser"-ului Stefania Ferencz, mincinosii de la SHARE joaca teatru ieftin cu presa, ascunzandu-se dupa pretinse clauze de confidentialitate care, chipurile, i-ar impiedica sa ne spuna detalii despre milionul de euro si felul in care s-a cheltuit el.

Tupeul lui Vlad Pop, presedintele SHARE, si al "sefei de cabinet" Stefania Ferencz, merge pana intr-acolo incat refuza inclusiv sa ne spuna cine sunt cele doua societati comerciale/agentii de impresiariat care au fost chemate la circareala de selectie de oferte organizata de ochii lumii la inceput de ianuarie.

Intrebandu-ne ce-or avea de ascuns in gusa hamsterasii ce papa din palma mica a lui Boc si pana sa aflam care sunt cele doua firme ce au "pierdut" la selectia de oferte pe genunchi organizata intempestiv pe SEAP de catre Share, am purces pe urmele companiei castigatoare, crezand ca vom avea de a face cu un mare nume in industria artistica mondiala.

Ei bine, am aflat in urma investigatiilor ca federatia SHARE a alocat contractul de aproape un milion de euro unui PFA din Germania, detinut de o tantica, in spatele careia sta un pensionar, un organizator no-name de concerte cu artisti expirati, un soi de suse de prost gust pe care le produce in Romania. Practic, un milion de euro se duc in conturile si spre gestiunea unui neica nimeni despre care nimeni nu a auzit nici in Romania, nici in Europa, care nici macar site web nu are, ca sa nu mai vorbim de faptul ca in Germania nu are nici macar delcaratiile fiscale depuse la zi pe amaratul de PFA.

Daca pana acum ni s-a parut suspect tot ce se intampla in acest proiect, ei bine, dupa cele gasite in urma investigatiilor, ni se pare ca lucrurile devin penale rau la federatia SHARE.

 

Stefania Ferencz, blonda lui Boc, se crede inca la Guvern, iar pe noi ne crede niste jurnalisti de la Antena 3, care au ceva cu "shiefu'". O sa ii bagam cat putem in cap ca noi suntem Ziar de Cluj si ca trebuie sa respecte transparenta fata de banul public.

 

Un PFA nemtesc mai tare ca numele mari din Europa

 

Practic, praful in ochi pe care ni-l arunca federatia SHARE in momentul in care se ascunde dupa SEAP si prevederi de confidentialitate, poate fi lesne indepartat daca ne uitam putin cine este firma EUROPEAN EVENT SERVICES din Germania, pe care smecherasii de la SHARE au ales-o atat de transparent in urma unei selectii de oferta despre care nu vor sa ofere detalii. 

EUROPEAN EVENT SERVICES este potrivit Registrului Comertului German o "GEWERBEBETRIEB" - o intreprindere individuala, mai pe sleau, un PFA, administrat de Yolanda Daniela Primo, cu sediul social in Birkenweg 27 din Troisdorf, Nordrhein-Westfalen

 

Nu este, stati linistiti, vreo mare companie, ci un PFA amarat cu sediul social intr-o casa aflata la lizera unei paduri dintr-o mica localitate din Germania.

 

"Entitatea" comerciala a facut ultima raportare fiscala in 2011, cand a marcat "incredibila" cifra de afaceri de 100 000 de euro. Cu acest contract luat in conditii suspecte de la Primaria Cluj-Napoca, EUROPEAN EVENT SERVICES isi mareste de 10 ori cifra de afaceri. 

Dornici sa aflam mai multe despre aceasta societate, am descoperit ca in Romania exista un SRL cu nume similar. Acum, societatea este suspendata, dar important este actionarul care o detine, pe numele sau Primo Adalberte Bella, cetatean  german, fiul lui Adalbert si Victoria, nascut la 16.01.1959 in Bucuresti, domiciliat in Germania, Troisdorf-Spich,  Birkenweg 27, 53842, cu domiciliul exact la sediul PFA-ului.

 

Oameni din industria organizarii de evenimente din Bucuresti ne-au spus sub anonimat ca domnul Bela Primo este "un individ care nu are nicio relatie in lumea artistilor, in afara de Lord of The Dance si baletul expirat de la Moscova, care a organizat numai suse de genul Bonnie Tyler, la fel de expirate, si care e un smecher care se lipeste peste tot unde e rost de bani".

 

 

Despre domnul Bela Primo exista putine referinte pe internet. Totusi, am gasit contul sau personal de LinkedIn, unde isi asuma ca e proprietarul European Event Service.

 

 

La viata lui, domnul Bela Primo a fost un artist neinteles al clapelor. Atat de celebru incat are un singur vinil in care apare alaturi de "generatia tanara" a Romaniei comuniste ce incanta cu creatiile sale poporul.

 

 

Reteaua de firme cu numele European Event Service nu se intinde numai in Germania si Romania, gasim o societate si in Elvetia cu nume similar, condusa de un membru al familiei Primo, fiica sau nepoata, pe numele sau Chantal Marie Primo.

 

Ingenua domnisoara nu are alte referinte pe Internet afara de o minunata pagina de Facebook in care se pupa cu delfini.

 

Iata, dragi clujeni, cam cum stau lucrurile cu marea selectie de oferte organizata de SHARE. Practic, banii de Guetta si Avicii au ajuns pe mana unui "booking agent" aproape sexagenar, fara portofoliu de anvergura, producator de susanele artistice la noi in tara. 

SHARE incearca sa acrediteze ideea ca s-au scutit in acest fel comisioane, ca bla bla, ca ham-ham. Adevarul e ca totul pute a premeditare: au premeditat alocarea acestor bani si au fortat Consiliul Local Cluj sa aprobe "pe orbeste" o suma de bani enorma pentru a aduce doi artisti despre a caror identitate alesii locali nu stiau nimic; presati de mass-media, au organizat un simulacru de selectie de oferte pe SEAP, incercand sa dea o aparenta de transparenta intregii manevre.

Faptul ca federatia SHARE si oamenii lui Boc nu doresc sa ne spuna cine sunt celelalte doua entitati participante la procesul de selectie, ne face sa credem ca PFA-ul asta nemtesc este un soi de entitate-bidon prin care oricand este posibil ca decidentii sa isi traga comisioane pentru propriul buzunar.

Avem suspiciuni rezonabile sa credem ca "ostilitatile" sunt inca conduse de fostul presedinte Bogdan Buta care in anii trecuti a sifonat sume de bani importante spre firmele sale.

 

"Buta este in continuare informat despre tot. El conduce si acum SHARE din umbra prin Vlad Pop"

 

Principalul eveniment al Capitalei Europene a Tineretului 2015 este “Untold Festival”, al carui nume a fost anuntat abia in noaptea dintre ani, atunci cand Federatia SHARE a facut cunoscute si numele principalilor artisti invitati – Avicii si David Guetta.

Domeniul pentru acest nume - www.untoldfestival.com - este, insa, cumparat de mult timp de Bogdan Buta, fostul director executiv al Federatiei SHARE. Acest lucru poate fi verificat foarte simplu, pe orice platforma de verificare a domeniilor. Desi exact acum o luna Bogdan Buta spunea ca va ceda domeniul catre federatia SHARE, nici astazi el nu este transferat, lucru care este cel putin dubios.

O sursa din interiorul SHARE ne-a declarat sub anonimat:

"SHARE este condusa in continuare din umbra de Bogdan Buta. Doar nu va imaginati ca Vlad Pop, baietasul rasfatat pe care Buta l-a lasat in loc ca sa scape de presiunea mediatica facuta de voi, s-ar descurca cu proiectele SHARE. Bogdan e acolo seful din umbra si lucreaza cu Constantin Covaliu, un alt mare pretenar de-al sau, ca sa faca sa fie bine pentru Dettra, societatea lui Buta in continuare. Nu pot sa va spun mai multe, dar sapati in continuare si veti afla cum a ajuns acest Primo Bela sa ia contractul de la SHARE", a spus un insider unui reporter Ziar de Cluj.

Tare buni prieteni, baietii astia - Vlad Pop si Bogdan Buta

 

Constantin Covaliu - pretenarul lui Buta. Dupa ce s-a jucat cu FAPTE, a trecut la o vaca cu uger mai mare - SHARE.

 

Covaliu, alintat Lush, "endorseaza" deja festivalul pe pagina sa de Facebook

 

O alta mancatoare de "untold", Mihaela Savin, secretarul general al Federatiei Share. Mihaela se comporta ca o secretara de CUG crezand ca poate ascunde informatii. Nu poate.

 

 

Diana Apan, un "tampax" naiv intre mass-media si incompetentii de la SHARE

 

Marea schimbare a anului trecut la SHARE a constituit-o aducerea Dianei Apan la departamentul de "comunicare" al Federatiei. E adevarat, mult mai pregatita in a comunica cu presa, Diana Apan a crezut ca ne poate adormi simturile cu mutrita de husky nevinovat cu care ne-a mintit timp de doua saptamani ca ne furnizeaza raspunsuri la intrebarile solicitate. 

Ziar de Cluj a solicitat Federatiei SHARE mai multe informatii cu privire la procedura de achizitie publica prin care s-a ales acest agent economic pentru impresarierea artistilor. Mai exact, am solicitat numarul anuntului de participare publicat pe Sistemul Electronic de Achizitie Publica pentru contractul " Servicii de recreere (artistice) ce includ prestatia live a minim 2 artisti recunoscuti la nivel mondial". Asta, pentru a putea fi analizat caietul de sarcini - adica ce s-a cerut prestatorului pentru aceste servicii.

De asemenea, acest contract a fost castigat de European Event Service, insa s-au depus alte doua oferte, iar Ziar de Cluj a solicitat numele agentilor economici care au mai participat la aceasta procedura si oferta financiara pentru fiecare in parte. Cu toate ca sunt informatii publice, deoarece banii destinati aducerii celor doi artisti sunt alocati de la bugetul local, Federatia SHARE nu a raspuns, pana astazi, acestor solicitari.

Sambata, 7 februarie, am facut un ultim efort de comunicare, solicitandu-i Dianei Apan raspunsuri la intrebarile puse. 

Din pacate, Diana Apan, purtatorul de cuvant al SHARE, s-a transformat in purtator de bla-bla-uri, oferindu-ne un raspuns penibil:


Stimate domnule Liviu Alexa,


Rezum întrebările primite prin telefon legate de procedura de achiziție desfășurată de Federația SHARE Cluj-Napoca și publicată pe SEAP cu nr. 153568/07.01.2015:


Care sunt celelalte firme care au depus oferte?
În ce bază a fost selectată firma câștigătoare?
Cum comentăm faptul că firma câștigătoare este “un PFA, o firmă de apartament”, conform informațiilor primite de dvs. de la autoritățile germane abilitate?
Care a fost motivul selecției procedurii respective de achiziție?


Va transmit în cele ce urmează poziția Federației SHARE Cluj-Napoca referitoare la solicitările Ziar de Cluj.


Reiterăm poziția pe care am formulat-o și în răspunsurile anterioare, și anume faptul că toate prevederile legale au fost respectate pentru toate procedurile și contractele realizate de Federația SHARE Cluj-Napoca, ceea ce poate fi oricând verificat de către instituțiile abilitate. În privința solicitării dvs. de a publica numele și toate ofertele depuse pentru procedura de achiziție respectivă, vă transmitem faptul că avem contracte de confidențialitate cu partenerii noștri, aceste colaborări fac parte din avantajele competitive pe care ne bazăm în activitatea noastră, astfel că nu putem publica aceste detalii.

Oferta câștigătoare a fost cea care a respectat condițiile din caietul de sarcini și care a avut prețul cel mai mic. Faptul că în acest proces am intrat în contact direct cu agentul de "booking”, ne-a permis să nu plătim comisioane și altor agenții sau firme specializate și astfel să realizăm economii, beneficiind de serviciile solicitate prin oferta depusă și care a fost declarată câștigătoare.

Așa cum a relatat și Ziar de Cluj într-un articol publicat la data de 16 ianuarie a.c., firma câștigătoare, European Event Service, a mai avut colaborări pentru aducerea de artiști în România și cu alte ocazii:"Prin aceeasi firma nemteasca, European Event Service, au fost adusi mai multi artisti in Romania, ca de exemplu Andrea Bocelli, anul trecut la Romexpo, Jose Carreras, Bonnie Tyler sau Lara Fabian.” (http://www.ziardecluj.ro/exclusiv-cat-costa-concertele-lui-david-guetta-si-avicii-din-cluj-napoca). 

Prin urmare, considerăm că nu este importantă mărimea firmei ci experiența în domeniu.

Cu privire la motivul selecției procedurii de achiziție, dat fiind faptul că am beneficiat de sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca prin proiectul câștigat la ultimul concurs de proiecte desfășurat de această instituțiile, am ales procedura de achiziție respectivă pentru a putea efectua deconturile necesare. După cum știți, orice ONG care câștigă un proiect din fondurile nerambursabile ale municipalității are obligația de a respecta legislația cu privire la achizițiile publice, trebuie să asigure în primă fază finanțarea, să efectueze plățile implicate și apoi să urmeze procedura prevăzută de lege pentru decont. Toate aceste proceduri legale au fost respectate.

Prin urmare, publicăm toate informațiile care ne sunt permise prin contractele în derulare. Considerăm fundamentat și normal sprijinul pe care Primăria și Consiliul local îl acordă sectorului de tineret prin proiectul de interes național “Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului”, proiect în cadrul căruia Untold Festival este cel mai de amploare și mai vizibil eveniment la nivel național și internațional", spune Diana Apan in mailul trimis.

Practic, SHARE refuza sa ofere identitatea celorlalte doua entitati ce au participat la selectie. Mancand "untold" cu lopata, federatia SHARE sustine ca este protejata de clauzele de confidentialitate impuse de un asemenea demers, desi noi, jurnalistii de la Ziar de Cluj, nu cerem cifre si nici comisioane, ci o chestiune simpla: niste nume de societati. 

Domnule Emil Boc, Vlad Pop, de ce ascundeti numele acestor societati? De ce, domnule primar Emil Boc, nu sunteti transparent, TOTAL transparent, in a arata clujenilor care v-au ales cum se cheltuie banii federatiei SHARE? 

Avand in vedere faptul ca "tunul" de un milion de euro este invaluit in lipsa de transparenta, ca federatia SHARE cu largul concurs al oamenilor lui Boc ne ascunde informatii si refuza sa arate clujenilor cum se cheltuie banii publici, avem suspiciuni rezonabile sa credem ca actiunile din ultimul an ale celor ce conduc federatia SHARE intra in sfera penalului, motiv pentru care solicitam public procurilor de la DNA Cluj sa se autosesizeze si sa purceada la verificarea aspectelor semnalate de noi.

 

Un procuror destoinic si tipicar din Cluj isi va da lesne seama ca ceva e putred la federatia SHARE. Ca sa isi faca si DNA CLUJ o parere despre caz, publicam lista cu articolele Ziar de Cluj despre toate matrapazlacurile de la SHARE:

 

Bogdan Buta il inlocuieste pe Andras Farkas la conducerea Federatiei SHARE - AICI

Razboiul orgoliilor in Federatia SHARE - AICI

Proiecte studentesti resapate pentru Cluj, Capitala Europeana a Tineretului - AICI

Andras Farkas SHARE-uieste banii pentru “Youth Capital” firmelor lui - AICI

Bogdan Buta a pus monopol si pe serviciile de absolvire ale studentilor  - AICI

Federatia Share a mai primit 200.000 de lei din buget. Ce au facut pana acum cu banii? - AICI

Pentru ca Boc nu o primeste in audienta, Aurelia Cristea si-a expus problemele in Consiliul Local Cluj-Napoca - AICI

Ascensiunea lui Bogdan Buta, presedintele Federatiei SHARE, descrisa de un fost partener de-al acestuia - AICI

Ziar de Cluj a eliminat o "capusa" importanta ce tragea cu seva din banul public al clujenilor. Bogdan Buta isi da demisia cu explicatii irelevante - AICI

AVICII, o varianta scumpa si proasta pentru „Capitala Europeana a Tineretului” - AICI

Onorariul The Asteroids Galaxy Tour se incadreaza in cei 200.000 de lei primiti de Share de la Primarie - AICI

Primaria Cluj-Napoca REFUZA sa publice numele firmelor care au incasat, anul trecut, 2,3 milioane de lei de la SHARE - AICI

EXCLUSIV Cat costa concertele lui David Guetta si Avicii din Cluj-Napoca - AICI

Primaria Cluj-Napoca a incalcat Legea Achizitiei Publice in cazul Untold Festival, organizat de SHARE - AICI

Balbaielile Federatiei SHARE cu privire la contractul de impresariere a DJ-ilor Avicii si David Guetta - AICI

Sah la Emil Boc! I s-a facut plangere prealabila pentru felul in care a acordat DISCRETIONAR sute de mii de euro "ajutor de stat" din banii clujenilor federatiei SHARE pentru festivalul din vara asta AICI

Primaria nu a raspuns la plangerea prealabila pentru banii alocati discretionar catre Federatia SHARE. Luni, Liviu Alexa si Florin Danciu vor formula plangere in instanta - AICI

 

Comentarii

Radu

08.02.2015 11:46

Intrebarea e: de ce nu au fost contactati direct impresarii artistilor? Lasand la o parte gusturile, suma platita pe ei putea fi sigur mai mica daca se facea contractul direct.

je suis charlie

08.02.2015 12:06

Cainii latra, caravana trece.

je suis charlie

08.02.2015 12:07

Clujul e oras de IT. Sunt bani.

robert robert

08.02.2015 14:20

Pe ce au dat astia un milion de euro? Macar de era intrarea gratuita, dar si asa maine poimaine e biletul 100 de euro de persoana,chiar nu vedeti ca se fura pe fata? Halal capitala a tineretului...

anonim

09.02.2015 13:18

Trebuie sa fii foarte cretin sa crezi ca ei primăria organizează asta pentru tine si pentru alti cretini fara ca ei sa aibă profit. Ei cheltuie un milion de euro sa aducă artiștii. Banii din bilete le revin tot lor ca sa își recupereze investiția. Simple as that, idiot. Sper ca nu îți imaginezi ca artiștii vin cu promisiuni de plata din banii de bilete sau cum, chiar așa reduș esti?

batocu' cu perne

08.02.2015 16:44

Toti sunt manjiti, incepand cu inspectorul care a redactat referatul, directorii, boc etc! Toti isi iau partea, ca nu se stie ce va fi la anul, dupa alegeri! Raman fraierii care lucreaza pe 1000 lei lunar si prostii de clujeni care se inghesuie zilnic sa-si plateasca impozitele, sa aiba capusele, fii de secretari de partid si de securisti, sa toace in locatii exotice!

Jhon

08.02.2015 17:55

Intrarea gratuita la micata la tara, Cand o sa faci tu eveniment de asemenea anvergura atunci sa te vad ce mai zici de intrarea gratuita. Numai gratuitati va trebuie PSDistilor! Din articolul postat cred ca firma de impresariat are o istorie in spate daca sunt atatia impresari in familie. Asa ca nu vad o problema legata de impresariat. Vad ca se incepe o discriminare contra firmelor tinere. Pai cum sa reusesti sa faci un business daca iti deschizi firma dupa ce ai terminat studiile si nimeni nu lucreaza cu tine pe motiv ca esti un PFA sau SRL nou infiintat? Asteas prostii.. Asa doar baronii batrani ar putea face afaceri. si stim ca ei le fac 'legal'. 

Youth@Cluj-Napo...

08.02.2015 18:14

Afirmația "Am descoperit ca au dat UN MILION de euro bani publici unui PFA nemtesc!" este întru totul falsă. Alocarea municipalității clujene a fost de 1,8 milioane de lei pentru acest proiect, deci cca. 400.000 euro. Aceasta este suma care a fost plătită firmei care s-a ocupat de booking-ul artiștilor Avicii și David Guetta, așa cum se poate vedea clar din datele publicate de Federația SHARE pe SEAP conform procedurilor legale, precum și din Hotărârile de Consiliu Local corespunzătoare și nicidecum "un milion de euro bani publici".Afirmația dvs. din titlu este una mincinoasă, care induce în eroare opinia publică. V-am transmis în acest sens un drept la replică.

David Guetta

09.02.2015 12:45

Mai tinere, in caz ca stai rau cu matematica, pretul achitat de tinerii care vor veni la festivalul acesta secretos va merge la acelasi PFA de unde vor lua calea normala catre cei care au organizat circul pentru bobor. Nu ca ar aduna chiar 600000 euro, dar ca idee este bine sa scoti cat mai mult ca sa ai de unde imparti!Sa nu crezi ca nu au invatat nimic de la Gala Bute acesti megaorganizatori.Sunt curios cand ii vedem la TV cu hainute peste maini si insotitori in uniforma!

Vasi

09.02.2015 10:46

Oricat ar vrea cei din SHARE sa se apere, e prea tarziu. Oricata vrajeala ar baga, lumea ii percepe ca o organizatie care spala bani si face evenimente proaste, la fel ca si TIMAF-ul (care e din aceeasi speta).Suntem in a doua luna a anului 2015 si n-am auzit sa se fi desfasurat niciun eveniment pentru tineri. Capitala asta a tineretului inseamna doar un concert avicii si david guetta? Ma gandeam, totusi, ca ar fi binevenite niste workshop-uri, cursuri si seminarii organizate pentru tineri - gen cum sa iti deschizi o afacere, cum sa te implici intr-o organizatie, cum sa devii medic/avocat/artist, cum sa iti gasesti un rost in viata, etc. Lucruri benefice, nu un balci cu muzica electronica. Cui p**** masii ii foloseste un concert si la ce? Mai ales ca este platit din taxe muncite de mine.

Alex

09.02.2015 17:48

Asta e romanu: habar n-are despre ce e vorba, da hatereste. Asa e Vasi, nu are rost sa faci nimic in tara asta, ca oricum toata lumea te fura. Pe TINE, om cinstit si platitor de taxe.In alta ordine de idei, mai baga si tu un ochi pe cluj2015.eu, vezi in partea de program si in partea de news ce s-a realizat pana in aceasta a doua luna a anului, si iti recomand si proiectul Com'on Cluj unde oameni valorosi si implicati asa ca tine pot sa primeasca bani sa-si implementeze proiectele pentru bunul comunitatii.La dat din cioc si pisat pe munca altora esti bun, la altceva....ma-ndoiesc

Vasi

11.02.2015 18:08

Recunosc ca am exagerat, dar Alex, te rog sa nu mai incadrezi oamenii in stereotipuri daca nu ii cunosti. Are rost sa faci ceva in tara asta, daca o faci cu cap si cinstit. Insa ce fac ei cu untold nu e cinstit. Spune-mi, te rog, daca cea mai mare parte a banilor publici se duc pe programe utile pentru tineri sau pentru organizarea unui festival de muzica (care este, in mod evident, foarte original). Iar apropo de Com'on Cluj (un proiect laudabil!), te anunt ca este finantat in proportie de peste 80% din banii publici ai norvegienilor, nu ai mei sau ai tai.

giga georgel

13.02.2015 12:03

"DIANA APAN - purtator de cuvant" Mai degrabă purtătoare de boli sexuale, la ce față de terminată are.

Adauga comentariu