EXCLUSIV. Europarlamentarul Daniel Buda, despre reacţiile lui Gorghiu şi Predoiu: „Chestiunile acestea se discută prima dată în interiorul partidului. Eu aşa am învăţat în PDL!”

Alina Ghorghiu şi Cătălin Predoiu au postat un mesaj identic prin care blamează conducerea PNL pentru eşecul acestui referendum. Cei doi s-au exprimat public susţinând că executivul Partidului Naţional Liberal „nu unește, ci dezbină”.

„Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventură si către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradă. #ajunge”, se arată în mesajul publicat de cei doi liberali.

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda susţine că cei doi au procedat în mod greşit, atunci când au decis să îşi exprime aceste critici în public, şi nu în interiorul forului de conducere al PNL.

„Exercitarea democratică a dreptului la vot nu poate să fie imputată domnului preşedinte Ludovic Orban. Aici discutăm de o posibilitate pe care poporul român o avea, şi anume cea de a-şi exercita dreptul la vot, într-un fel sau altul, împotrivă sau să fie de acord. Ce să îi imputăm domnului Ludovic Orban? Partidul Naţional Liberal a spus foarte clar că fiecare votează conform propriei conştiinţe. Ce să se facă altceva? Mă depăşeste chestiunea aceasta. Discutăm în momentul de faţă despre un referendum în raport cu care preşedintele PNL a spus că fiecare votează conform propriei conştiinţe. În situaţia aceasta, fiind vorba de o chestiune nu neaparat mai delicată, dar care putea să fie interpretată, nu înţeleg reproşurile apărute. În orice caz, sunt de părere că oricine are ceva de spus, trebuie să spună în interioriul partidului. Prima dată acolo se fac analizele legate de acţiunile partidului, consecinţele acestora şi ulterior putem să vorbim în spaţiul public. Dar prima dată se vorbeşte în interioriul partidului, asta am învăţat la PDL, nu ştiu cum e în altă parte”, a declarat pentru Ziar de Cluj, europarlamentarul PNL, Daniel Buda.

Adauga comentariu