EXCLUSIV! Emil Boc va oficia slujba de Inviere la Catedrala Metropolitana!

Emil Boc, primarul Clujului, va oficia slujba de Inviere din acest an la Catedrala Metropolitana Ortodoxa din Piata Avram Iancu, eveniment transmis la televizor de Radio Renasterea.

Boc a luat aceasta decizie dintr-o precautie de altfel necesara, aceea de a nu-l expune pe Metropolitul Andrei la covid-19, mai ales ca Inalt Prea Sfintia sa va inspecta in zilele de vineri si sambata punctele alimentare de livrare a pastilor deschise in tot judetul Cluj, a anuntat edilul la emisiunea realizata de jurnalistul Carol Vlad de la Ziua de Cluj.

"Metropolitul are si o varsta, si va fi cu siguranta obosit dupa periplul din cele doua zile, caci nu e lucru usor sa organizezi punctele de livrare a pastilor, domnia sa urmand sa conduca Comandamentul de Interventie Pascala din cadrul IPJ Cluj. Se punea firesc intrebarea aseara cine va oficia slujba de Paste in acest an, daca avem aceasta problema nemaivazuta. La sugestia colegilor mei, Gheorghe Tarcea si Dan Surubaru, primul - profesor de stiinte ale Educatiei si al doilea lector la aeroportul din Lutton - am luat decizia sa ma implic chiar eu.

Inaltul Andrei mi-a dat curicula si cateva sfaturi de abordare pentru a-mi construi predica. Nu am avut diaconi, ca e totusi slujba metropolitana, l-am rugat pe Radu Moisin, care era la mine in birou cu ceva biletele, sa isi asume aceasta demnitate. Moisin va zice ectenia mica eu voi zice ecfonisu, m-am suit pe naos, ma tine, ca am slabit, am sters iconostasul cu dezinfectant, mi-am facut o cruce mare de la dedeman pirogravata, si aia e, zicem din evanghelie, inconjuram de 3 ori cladirea, e simplu si mergem acasa", a declarat Emil Boc, care ne-a dezvaluit si tema predicii sale: "Daca tot e vorba de catedrala metropolitana, voi vorbi despre metrou si studiul de prefezabilitate care a venit in aceste zile, oamenii trebuie sa afle in spiritul transparentei detalii, nu ii voi plictisi, mai citim si din evanghelie, insa nu am dat 5 milioane de euro pe studiul asta ca sa il aruncam la gunoi, nu?".

 

Transmisiunea Slujbei de inviere oficiata de Emil Boc va fi sponsorizata de cunoscuta companie NTziTzi Data, liderul clujean in IT.

Adauga comentariu