EXCLUSIV El este polițistul clujean care a refuzat o mită de 10.000 de lei și un ”porc de Crăciun”. Șpăgara voia să își scape copiii de arest preventiv

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Cluj au trimis în judecată o femeie care a încercat să-l mituiască pe șeful de post din Bonțida, Loredan Pădureț. Fapta s-a petrecut recent, în luna octombrie, când Covaci Georgeta a încercat să-l mituiască pe Pădureț cu suma de 10.000 de lei și un ”porc de Crăciun”. Potrivit rechizitoriului, copiii Georgetei Covaci sunt cercetați într-un dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Gherla. Loredan Pădureț, la dispoziția procurorului de caz, efectua acte de cercetare penală în dosarul respectiv. Astfel, Georgeta Covaci i-a propus polițistului să îi scape pe băieți de dosarul penal, în schimbul unor bănuți ”frumoși”. Însă Pădurean a denunțat-o pe aceasta, iar procurorii de la Cluj au reușit să o trimită în judecată pentru dare de mită. 

 

„Inculpata Covaci Georgeta, în mod repetat, în datele de 3.10.2019, 4.10.2019 și 10.10.2019, în baza unei rezoluții infracționale unice, i-a promis martorului Pădureț Loredan marian (șef de post în cadrul Postului de Poliție Comunal Bonțida) remiterea sumei de 10.000 de lei (la care se adaugă și promisiunea de remitere a unui porc), pentru ca martorul să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, ori să întârzie îndeplinirea acestora sau să efectueze acte contrare acestor îndatoriri (cu referire la dosarul penal XXX/P/2019, în care martorul efectua acte de cercetare penală), astfel încât acesta să-i ajute pe copiii inculpatei să evite starea de arest preventiv, cea de detenție sau chiar răspunderea penală”, se arată în documentul primit de Ziar de Cluj. 

 

Georgeta Covaci riscă ani grei de închisoare: Art. 290. Darea de mită: „(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, se arată în Noul Cod Penal.

Agent șef principal Loredan Pădureț este cunoscut pentru profesionalismul de care a dat dovadă în exercitarea funcției. Pentru denunțul pe care l-a făcut, Ziar de Cluj îi acordă ”Jos pălăria!”.

Vezi și: Toma Rus, între dosar penal și procesul cu IPJ Cluj. Șeful securității CFR Cluj face naveta între Parchet și Judecătoria Cluj-Napoca

Adauga comentariu