EXCLUSIV! Dragos Paval, regele DEDEMAN, intra actionar si membru in CA al producatorului de caramizi CEMACON! Care este, insa, adevarata stire din aceasta veste importanta pentru antreprenoriatul autohton

Ziarul Financiar anunta astazi cu litere de o schioapa ca fondul de investiţii finlandez KJK Fund si-a lichidat detinerea de 27,9% pe care o avea prin intermediul subsidiarei KJK Caramida la producatorul de caramizi Cemacon Cluj-Napoca (CEON) pentru o suma de peste 2,5 milioane de euro. 

Ce nu a aflat ditamai ziarul financiar, tot mai plin de "piaruri" platite, este cine este cumparatorul misterios, inca nedeclarat pe bursa.

Va spune Ziar de Cluj: Dragos Paval, unul dintre cei mai admirati CEO romani, care alaturi de Adrian Paval, fratele sau, au creat de la zero un imperiu solid in afacerile cu bricolaj, reusind anul trecut sa aiba cu brandul DEDEMAN incasari mai mari decat toti competitorii sai, nume mari din retailul de bricolaj mondial: circa un miliard de euro.

Surse din piata ne-au declarat ca Dragos Paval nu numai ca a cumparat o transa semnificativa de actiuni, dar a fost si numit in Consiliul de Administratie al CEMACON. Semnificatia acestui demers este una aparte. Va inchipuiti, desigur, ca la businessuri de peste un miliard de euro, Dragos Paval nu ar fi intrat in CEMACON decat cu o singura intentie: sa devina SI producator. Iar asta este una dintre singurele si primele vesti cu adevarat bune din acest an pentru antreprenoriatul romanesc.

Sub mana si cash-ul lui Dragos Paval este evident ca CEMACON se va transforma in liderul productiei de caramizi si, cine stie, poate chiar mai mult decat atat.

CEMACON era deja o poveste de succes incredibila, dupa ce se aflase pe buza falimentului.

 

Cionca si Stoleru, reparatorii CEMACON

 

In 2009, CEMACON disponibiliza 120 de angajati si se pregatea de faliment, in 2017 este o firma profitabila, al doilea producator de caramizi al tarii si, incepand din acest moment, intra in galaxia DEDEMAN.

Succesul rentabilizarii CEMACON se datoreaza lui Andrei Cionca, specialist in insolventa, pe atunci partener in Casa de Insolventa Transilvania, si lui Liviu Stoleru, specialist in restructurari de companii aflate in default, cu mare experienta in managementul firmelor producatoare de materiale de constructii.

CEMACON este unul dintre primii sponsori ai echipei de baschet feminin a Universitatii Cluj, parteneriat care continua si in acest an, cand echipa se bate pentru locurile fruntase din campionat.

 

Cine sunt regii DEDEMAN

 

Dragos si Adrian Paval provin dintr-o familie modesta, cu opt copii, plecand dintr-un sat din Suceava sa studieze matematica la Iasi. In doar 20 de ani, au devenit lideri ai retailului de bricolaj, creand DEDEMAN, una dintre cele mai mari companii cu actionariat romanesc. Detaliu important: fara sa fie sprijiniti de securisti, fara business cu statul, fara probleme penale. 

 

Comentarii

cris

08.02.2017 18:51
Bravo lor......va multumim domnilor Paval cxa existati

Ionica ionel

09.02.2017 04:07

Felicitari ! Ne mindrim ca sintem bacauani atunci cind oriunde in lume vom pomeni brendul Dedeman ! Prin domnul Dragos si Adrian Paval , moldovenii demonstreaza capacitatile pe care le pot pune in practica oamenii de afaceri din judetul Bacau . Doar asa vom atrage in viitor investitori cu potential pentru a dezvolta aeroportul si centura mult dorita de locuitorii orasului Bacau.

Alexandru

17.08.2017 14:48

Oare de ce sa mai fim interesati sa atragem investitori straini, ca acestia sub pretextul creari unor noi locuri de munca obtin deduceri de taxe din partea statului roman, iar impozitele pe profit se platesc in tarile de origine.Bineinteles ca trebuie sa fim mandrii de astfel de evolutii gen Dedeman, care NU au la origine invartelile tipic romanesti si care din pacate sunt caracteristice pentru majoritatea marilor moguli care stapanesc mediul de afaceri autohton.Le urez succes in tot ceea ce intreprind de acum inainte pentru ca se pare ca baietii astia chiar stiu ce fac !!! 

Adauga comentariu