Focus

EXCLUSIV Două decese din CV-ul lui Mihai Lucan, soluționate cu CLASARE. Lupta pentru dreptate, câștigată de ignoranță, putere și complicitate

Înainte de perchezițiile efectuate de DIICOT România în dosarul penal al familiei Lucan, lista plângerilor penale era direct proporțională cu soluțiile de clasare sau NUP. În urmă cu un an, procurorii de la București semănau speranță în rândul rudelor pacienților de pe mesele de transplant din ICUTR Cluj. Se credea că a sosit momentul în care medicul Mihai Lucan și fiul său Ciprian să fie trași la răspundere pentru infracțiunile care au stat la baza carierei lor și a averilor uriașe. Atunci s-au dezgropat morții și s-a făcut o paradă cu numele procurorilor clujeni care știau de practicile lui Lucan și îl albeau în fiecare dosar penal deschis pe numele său. Dar DIICOT București nu a reușit trimiterea în judecată a ”Lucanilor”, iar în toamna acestui an, procurorii clujeni au mai închis un dosar penal, în care se cerea ca Mihai Lucan să fie tras la răspundere pentru ucidere din culpă, prin aceeași practică: fără ca Mihai Lucan sau medicii din ICTUR să fie AUDIAȚI.

 

Viorel Bejan și Ana Toth sunt doi foști pacienți ai Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj, transferați în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase unde au și decedat. Cei doi au avut intervenții de transplant renal, declarate reușite pe hârtie, dar care s-au dovedit a fi fatale din cauza ignoranței cu care au fost tratați.

În urma lor, cele două fere ale Anei Toth și soția lui Viorel Bejan au depus o sesizare la parchet pentru a se descoperi adevăratul CRIMINAL.

  • În 2016, luna mai, la scurt timp după moartea Anei Toth și a lui Viorel Bejan, Iulia Molnar cu Ana Bianca Toth (fetele Anei Toth) și Maria Melanica Bejan (soția lui Viorel Toth) au înregistrat o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.
  • Două luni mai târziu, la sfârșitul lunii iulie, Parchetul Curții de Apel Cluj preia ”supravegherea cercetărilor penale”, lucru care a dus la stagnarea dosarului.
  • Deși plângerile erau îndreptate împotriva ICUTR Cluj și a medicului Lucan (cel care a participat la ambele operații de transplant, atât în cazul domnului Bejan cât și în cazul Anei Toth).
  • După perchezițiile din decembrie 2017, avocatul Tudor Zileriu (cel care le reprezintă pe Maria Bejan și surorile Bianca Toth și Iulia Molnar) contestă în instanță durata urmăririi penale și obține o decizie ca până în toamna acestui an, procurii clujeni să vină cu rezultatele anchetei.
  • În urmă cu două luni, dosarul se încheie, fără ca Lucan Mihai, Lucan Ciprian sau medicii de la ICUTR care erau în 2016 de gardă să fie audiați. Decizia este confirmată și de procurorii de la Parchetul Curții de Apel Cluj, în încercarea de a închide dosarul.
  • Avocatul Zileriu se luptă la Judecătoria Cluj-Napoca pentru ca dosarul să nu fie îngropat definitiv. În prezent, pe rolul instanței se află contestația la deciziile de clasare confirmate de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca și cel al Curții de Apel Cluj.
  • Maria Melania Bejan vine de la Suceava la fiecare termen în speranța că judecătorul va decide că urmărirea penală nu s-a realizat, probele nu au fost administrate, iar anchetatorii au ignorat cele sesizate cu privire la moartea soțului ei.

NCN a stat de vorbă cu Iulia Molnar și Melania Bejan, la aproape trei ani de la tragedia de care Mihai Lucan și ICTRU s-au spălat pe mâini, fără urmă de remușcare.

Urmăriți întreaga emisiune în care cele două femei povestesc pas cum pas cum persoanele dragi au intrat în Insititul de Transplant cu speranța la viață și s-au întors acasă în sicrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *