EXCLUSIV: Două cazuri pozitive la Electric Castle, ascunse sub preșuleț. Rușine organizatorilor pentru lipsa de transparență! Moisescu, șeful DSP Cluj, a aflat de la Medlife despre infectați DUPĂ ce a fost sesizat de Ziar de Cluj! Rușine!

Două cazuri de COVID-19 au fost depistate la Electric Castle, sâmbătă, incidentul fiind bine ascuns de conducerea EC și de Medlife, partenerul medical al festivalului.

Cele două persoane au fost descoperite pozitiv la punctul de testare Medlife, când doreau să intre la festival, li s-a interzis acest lucru, au facut puțină gălăgie și s-au cărăbănit.

Trist este ca boșii Electric Castle, care se pretind niște speciali, au ascuns ca ultimele loaze informația, lucru extrem de grav. 

Când Ziar de Cluj a sunat PR-ul festivalului, reprezentanții Electric Castle nu au dorit să ne comunice informații despre cazurile depistate pozitiv, invocând legea care nu le permite să furnizeze astfel de informații. Asa că ne-au pasat în cel mai netransparent mod cu putință la Prefectură și la DSP Cluj. Să întrebăm acolo!

„Numărul de persoane testate și depistate pozitiv nu le putem primi de la Medlife. Ei le trimit direct către DSP în maxim 24 de ore, pentru că acesta este protocolul în toată țara, iar DSP, dacă dorește, poate să dea datele. Noi nu putem da astfel de date. Doar DSP poate să furnizeze aceste informații. Noi știm dacă sunt sau nu cazuri pozitive, dar nu putem să dăm mai departe informațiile. Normal că știm, pentru că trebuie să ne luăm măsurile de siguranță, dar nu putem să comunicăm informațiile către presă despre câți s-au testat și dacă sunt sau nu cazuri pozitive. Acesta este protocolul la nivel național”, a declarat Corina Brândușan, reprezentant Electric Castle.

Curată transparență! Deloc în "spiritul" EC!

Prefectura nu știa la ora 15 nimic. Irina Munteanu, subprefectul județului Cluj, a precizat că nu are nicio informație despre numărul de cazuri pozitive de la festival. Nasol, EC! Mai ales că, în plus față de cele două cazuri de sâmbătă, am primit informații despre încă două cazuri pozitive care ar fi fost descoperite astăzi. 

În cazul persoanelor pozitive de astăzi ar fi vorba despre doi străini, care aveau certificat verde de vaccinare, au intrat la festival și s-au infectat acolo. Deși nu erau obligate să se testeze, cele două persoane străine, din spirit civic, și-au făcut un test de cotrol la ieșire. Au ieșit ambele pozitiv la testare. 

Ce e mai grav însă abia începe. Am sunat la Direcția de Sănătate Publică pentru a confirma existența celor două cazuri. La ora 16, seful DSP Cluj, domnul Moisescu, altfel un tip pedant si mereu informat, NU ȘTIA NIMIC.

El a  declarat în primă fază că nu are raportat niciun caz pozitiv de COVID-19 la Electric Castle. A precizat că situația cazurilor de astăzi o va primi mâine, acesta fiind protocolul. Deși depistarea pozitivilor de la Elcetric Castle a avut loc SÂMBĂTĂ!

Imediat după convorbirea telefonică cu Moisescu, Ziar de Cluj a luat legătura cu Medlife, mai precis cu ingenua doamna director medical al Medlife Cluj, Narcisa Teglas, care, în cel mai pur stil birocratic, a refuzat să ne ofere această informație de importanță covârșitoare, recomandându-ne să îi dăm un email, deși i-am spus telefonic care era informația pe care o doream confirmată.

Doamna Teglas s-a impacientat dupa ce a sunat-o Ziar de Cluj. Din clinică, de la sursă angajată, am primit o înregistrare audio de la ora 16.23, în care mai multe "șefe" din Medlife Cluj zbierau agitate că "de unde a răsuflat", în condițiile în care asistente, medici și chiar și recepționerele de la Medlife Cluj știau de problemă. Rușinică, tanti Teglas!

Ce ziceați dumneavoastră pe LinkedIn, tovarășa Teglas? Că "susțineți" siguranța la Electric Castle? Nu vă e, bă, rușine, nesimțiților?! Medlife, astea sunt standardele voastre, să ascundeți adevărul?

 

Ca în filmele cu proaste, Teglas a sunat la Moisescu să îl informeze despre cazuri. Abia la 16.40. De unde știm? Că am avut inspirația să o resunăm pe doamna Teglas, să îi spunem că știm de circul din interiorul clincii. Dumneaei, auziți vorbă, ne-a spus că tocmai a încheiat discuția cu domnul Moisescu care i-a spus, hahaha, că, dacă avem nevoie de informații, să îl sunăm.

Ahahahaha, mori, bre, de râs! Deci, să il sunăm pe Moisescu, pe care îl sunasem la 16 și care la 16 nu știa nimic, dar care, la 16.55, DITAMAI șeful DSP Cluj, aflase de la Teglas că da, sunt 2 cazuri de covidați la EC. Atenție, asta s-a întamplat numai DUPĂ ce Ziar de Cluj a insistat să afle adevărul!

 

Asadar, din nou, am sunat la Mihai Moisescu. Abia acum, la a doua convorbire cu noi, acesta a recunoscut că i s-au raportat două cazuri pozitive. Șeful DSP Cluj a precizat că imediat după prima convorbire telefonică cu noi a vorbit cu Medlife pentru a cere informații suplimentare și așa a aflat că există, de fapt, două cazuri la Electric. Duminică au fost realizate 1500 de teste. 

"Da, am aflat și eu acuma. Două cazuri pozitive sunt. Ieri au fost depistate. Am aflat și eu de la Medlife, pentru că eu intru într-un sistem în care am nume, nu scrie Electric Castle. După ce m-ați sunat dvs, eu am sunat la Medlife să îmi dea numărul de cazuri pozitive, care se raportează nominal. Ieri au fost 1500 de testări și 2 pozitivi. Aceștia nu au fost lăsați să intre și au fost izolați la domiciliile lor", a declarat, la a doua convorbire telefonică, Mihai Moisescu. 

Deși Moisescu susține că duminică au fost depistați pozitivii, noi avem informația că sâmbătă a avut loc daravela. Pe el nu îl mai credem.

Vă dați seama ce haos e la DSP Cluj? Șeful Moisescu habar nu are ce se întampla la EC! Adică vă dați seama ce haos e ȘI la EC, de vreme ce DSP Cluj ignoră total miile de oameni de acolo și nu dispune controale?

Rușine, Electric Castle! Cu toate dumele voastre de PR frumoase, sunteți total netransparenți, ba chiar puteți fi bănuiți lesne de zădărnicirea combaterii bolilor.

Rușine, Medlife! Demonstrați că sunteți doar aparent o companie modernă. Când colo, nu e nicio diferență între voi și o circă medicală comunală!

Rușine, domnule Moisescu! Sunteți anacronic și superficial, e o mare mirare ca înca mai sunteți la timona instituției!

sursa foto: Facebook - Electric Castle

Adauga comentariu