EXCLUSIV Din culisele dosarului redeschis de ÎCCJ pentru vicepremierul Paul Stănescu. Cel care i-a decis soarta a făcut valuri la Cluj

Vicepremierul Paul Stănescu este din nou anchetat într-un dosar penal, alături de Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache. Decizia a fost luată de ex-procurorul care l-a albit pe Lucan, înainte ca Boțogan să o facă, Marius Dan Foitoș. 

Ziar de Cluj a scris zilele trecute despre traseul fulminant al cariere lui Dan Foitoș începând cu ceea ce noi numim punctul zero: clasarea suspectă a dosarului de trafic de organe al doctorului Mihai Lucan. 

Aparent, Foitoș e băiat de ”grup” și acționează atunci când este convocat. Din cei aproximativ 30 de magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, în plină instaurare a celui de-al treilea Guvern, nici că se putea ca alt judecător să decidă reînceperea urmării penale pentru un om precum vicepremierul Paul Stănescu. 

Cererea de redeschidere a dosarului a fost înregistrată de DNA pe 17 ianuarie, moment în care speța a fost atribuită magistratului Foitoș, care joia trecută a decis în favoarea procurorilor. 

Grotescul constă în faptul că în prezent, datorită deciziei luată de Foitoș, Stănescu este anchetat pentru un dosar închis în urmă cu opt ani. Asta în vreme ce, pe când era procuror la Cluj, Dan Marius Foitoș a invocat principiu ”in dubio pro reo” pentru a stabili neînceperea urmăririi penale a lui Lucan și a celui ce s-a autodenunțat și a explicat cum racola pacienți pentru transplant de organe: Iulian Iacob. 

Citește și:

Procurorii păzitori ai lui Mihai Lucan. Ordonanțele prin care Lucan măcelarul era încurajat să facă trafic de organe atâta timp cât dosarele pacienților erau distruse (DOCUMENTE)

Adauga comentariu