EXCLUSIV Dezvăluiri bombă în cazul băiețelului de 2 ani care a murit la Spitalul de Copii din Cluj. Medicii i-ar fi administrat antibiotice fără să îi facă testul alergologic. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă DOCUMENTE

Anchetă în cazul băieţelului de 2 ani, care a murit la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, în urma unei boli infecţioase. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce familia a depus o plângere în care îi acuză pe medici că ar fi comis mai multe greșeli.

O sursă apropiată familiei ne-a relatat că medicii i-au administrat copilului antibiotice abia când au văzut că acesta e într-o stare foarte gravă și nu i-ar fi făcut înainte testul alergologic, după cum prevăd protocoalele medicale. Ziar de Cluj a intrat în posesia certificatului de deces și a documentelor medicale, din care reiese că micuțul a avut reacții alergice după ce a primit mai multe medicamente.

În certificatul de deces la cauzele decesului a fost trecut edem cerebral acut. Din documente mai reiese că doctorii au întrerupt la un moment dat antibioticul pentru că micuțul a făcut alergie. La acel moment, i se administrau mai multe medicamente și medicii nu au putut stabili care e substanța ce a provocat alergia.

Apropiații familiei povestesc că băiețelul a ajuns la Urgențe cu o infecție în gât și febră mare iar medicii i-au administrat nurofen, panadol și novocalmin, după care l-au trimis acasă. Părinții s-au întors la spital după trei zile pentru că micuțul se simțea tot mai rău. Abia atunci, medicii l-au internat și i-au dat antibiotice dar deja rinichii copilului erau distruși din cauza deshidratării. Familia mai susține că băiețulul nu a putut mânca nimic timp de trei zile, dar a fost transferat la terapie intensivă după patru zile de la internare.

Conducerea unității sanitare are propria versiune.

,,Eu cred că s-a făcut testul alergologic în UPU, pe protocol. Luni vom ști mai multe. Se fac tot felul presupuneri care nu își au locul. La nivelul spitalului nu există o plângere. Trebuie văzut exact ce a fost acolo. Comisia de decese va face o analiză. A fost un caz cu multe complicații,” a declarat Cornel Aldea, managerul Spitalului de Copii Cluj-Napoca.

Băiețelul s-a stins joi seară pe patul de spital, după patru zile de tratament. 

 

 

Adauga comentariu