EXCLUSIV. Detalii din ANCHETA de la Penitenciarul Gherla: 20 de deţinuţi testaţi şi denunţuri despre comerţul cu etnobotanice

Cu toate că Penitenciarul Gherla amână, în mod netransparent, să răspundă la solicitarea pe care Ziar de Cluj a trimis-o ieri dimineață, informațiile publicate cu privire la pătrunderea drogurilor la îndemâna condamnaților se confirmă și din alte surse: 20 de deţinuţi au fost testaţi au fost testați medical pentru a se proba consumul de substanțe etnobotanice şi există denunţuri despre comerţul intern cu etnobotanice.

Se pare că acest comerțul cu țigări gata preparate cu "vise" era de notorietate și înfloritor în interiorul Penitenciarului Gherla, chiar sub nasul celor plătiți să-i păzească pe deținuți. Așa că se impune un comunicat oficial din partea instituției, dat fiind că faptele în sine sunt grave.

Șase denunțuri au fost formulate chiar în biroul directorului Penitenciarului Gherla, dar și în fața unui reprezentant de la BCCO Cluj. Etnobotanicele erau aduse de diferiți dealeri din Cluj-Napoca ce se aflau în libertate. Mai multe despre mecanismul prin care țigările respective erau introduse în penitenciar vor fi publicate de către Ziar de Cluj în următoarele zile.

Solicităm directorului Penitenciarului Gherla - comisarul șef Gabriel Canta și comisarului adjunct Florin Apahidean să explice cum a fost posibil ca în interiorul instituției pe care o conduc să se comercializeze etnobotanice.

Surse apropiate anchetei ne-au relatat inițialele unuia dintre cei ce au fost denunțați: M.V. - un recidivist cu mai multe condamnări primite de la instanțele clujene.

Iată cele trei întrebări adresate conducerii Penitenciarului Gherla de către Ziar de Cluj, ieri dimineață:

  1. Există o anchetă internă aflată în derulare?
  2. Este adevărat că au fost testați mai mulți deținuți pentru a se afla dacă au consumat substanțe interzise?
  3. Ce măsuri vor fi luate în acest sens (al stopării acestui comerț ilegal, al pedepsirii celor care se fac vinovați de acest comerț, inclusiv al celor neglijenți din personalul penitenciarului) și cum s-a reușit introducerea etnobotanicelor și/sau drogurilor în interiorul penitenciarului ?

 

Adauga comentariu