EXCLUSIV Deltamed a câștigat de la ISU o licitație de 13 milioane de euro. Ce coincidență!

Deltamed SRL, firma deținută de prietenul lui Arafat, începe anul în forță cu o licitație câștigată de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Potrivit datelor din SEAP, Deltamed SRL, compania lui Vasile Dan Gorgan, a primit un contract de 57 de milioane de lei, echivalentul  a aproape 13 milioane de euro. În baza contractului, Deltamed va furniza echipamente de protecție pentru pompieri. 

Atribuirea s-a făcut în 01.02.2018 și vizează un contract pe doi ani între Deltamed și IGSU, parte dintr-o licitaţie a cărei sumă se ridică la 17 milioane de euro.

Licitaţia a fost împărţită în trei loturi pentru comenzi de: echipamente de protecţie pentru pompieri(lot deja atribuit la Deltamed), mănuşi de protecţie pentru pompieri şi centuri de siguranţă pentru pompieri.

Iată anunţul iniţal, făcut de IGSU:

LOT 1: Costum de protecţie pentru pompieri: ACORD CADRU min. 2000 buc/ max. 25.000 buc; CONTRACT SUBSECVENT min. 500 buc / max. 4000 buc

LOT 2: Mănuşi de protecţie pentru pompieri: ACORD CADRU min. 2000 per/ max. 25.000 per.; CONTRACT SUBSECVENT min. 500 per./ max. 4000 per.

LOT 3: Centura de siguranţă pentru pompieri: ACORD CADRU min. 2000 buc/ maxim 25.000 buc; CONTRACT SUBSECVENT min.500 buc/ max. 4000 buc

Valoarea estimata fără TVA: 79.250.000 RON(echivalentul a 17 milioane de euro).

 

În vreme ce azi Deltamed a obţinut contractul cu primul lor, licitaţiile pentru celelalte loturi au fost anulate:

Firma lui Vasile Gorgan, Deltamed SRL are aproape 10 ani de când obține licitații de la Statul Român.

Ziar de Cluj a arătat în mai multe rânduri cum firma Deltamed, ce aparține unui apropiat de-al lui Arafat - Vasile Gorgan - a caștigat foarte multe contracte cu Ministerul Sănătății. Arafat, din calitatea sa de președinte al Fundației pentru SMURD și al Societății de Medicină de Urgență și Catastrofă din România (SMUCR), a avut relații comerciale cu omul de afaceri Vasile Gorgan, patronul firmei Deltamed SRL din Cluj, care a furnizat mai apoi peste 1.200 de ambulanțe Ministerului Sănătății. Acesta a facut parte din comisiile de licitație formate la nivelul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea ambulanțelor de la firma Deltamed SRL. Iată cum arată cifrele din firma Deltamed, din ultimii 10 ani: zeci de milioane de lei ca cifră de afaceri și un profit miyerabil de maxim două milioane de lei. 

Mai mult, în 2013, Direcția Națională Aticorupție Structura Centrală a deschis un dosar penal prin care ancheta contractele obținute de Deltamed SRL. 

„Pe rolul DNA – Structura Centrala, se afla inregistrat dosarul penal nr. 367/P/2013, constituit ca urmare a unei sesizari din data de 13.11.2013 a Ministerului Finantelor Publice, privind aspecte de ordin metodologic in legatura cu aplicarea vizei de control financiar preventiv, in contextul achizitiei de catre Ministerul Sanatatii a unor ambulante incepand din anul 2010. In acest moment, in cauza respectiva este inceputa urmarirea penala „in rem” (cu privire la fapta) etapa care nu are caracterul formularii unei acuzatii impotriva unei persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual in care se pot strange primele probe cu privire la o anumita fapta. Prin urmare, nicio persoana nu are vreo calitate procesuala in acest dosar”, afirma DNA, în 2015.

Cu toate acestea, ancheta desfășurată de DNA nu a văzut lumina zilei. 

Adauga comentariu