EXCLUSIV: Decizie soc - Daniel Buda candideaza la europarlamentare. Rares Niculescu, scos din joc

In ciuda faptului ca acum 10 zile liderii importanti ai PDL din judetele Transilvaniei au convenit la Cluj ca-l vor sustine pe Rares Niculescu pentru candidatura la europarlamentare, lucrurile s-au schimbat radical aseara, dupa terminarea mitingului pedelist de la Cluj, unde sustinatorii Partidului Democrat Liberal au fost vaduviti de insasi prezenta lui Emil Boc, primarul Clujului ales pe listele PDL, si care a sfidat importanta intalnirii alegand sa participe, alaturi de Traian Basescu, la o intalnire a Miscarii Populare, ce a avut loc la Bucuresti.

Sfidarea lui Emil Boc l-a iritat foarte tare pe Vasile Blaga, care a decis ad-hoc sa faca o mutare ciudata, aceea de a-l cvasi-obliga pa Daniel Buda sa-si asume locul 5 de pe listele PDL la europarlamentare, loc eligibil.

Intreaga noapte si intreaga dimineata Daniel Buda s-a perpelit la foc marunt incercand sa analizeze cat mai rational cu putinta ce variante are. Potrivit unor surse apropiate partidului el s-a sfatuit foarte mult, atat cu colegii din filiala, dar mai ales cu Emil Boc despre raspunsul pe care trebuia sa i-l dea lui Blaga.

“Nu au fost prea multe optiuni, Daniel avea de ales intre a accepta sau a refuza. Daca Daniel Buda refuza, Blaga amenintase ca locul destinat Clujului va fi cedat Aradului. Emil Boc a fost rational si l-a indemnat pe Daniel Buda sa nu pericliteze sansele Clujului de a fi reprezentat direct la Bruxelles. Nu e confortabil, va dati seama, practic mana dreapta a lui Emil Boc, Daniel Buda, este fortat sa accepte sa ramana in PDL si sa il reprezinte pe mai departe. Va spun ca nu a fost usor pentru el, s-a gandit inclusiv la un gest de onoare, daca ar fi refuzat, si anume sa-si dea demisia din partid si sa iasa definitiv din viata politica. Daniel Buda este mult mai potrivit decat Rares Niculescu pentru postul acesta. Rares a avut un mandat inert, din care noi, clujenii, nu am beneficiat de nimic, ca sa nu mai vorbesc de restul judetelor care l-au sustinut pe Niculescu”, ne-a declarat un lider important din partid.

De vazut care va fi jocul pentru sefia filialei judetene, daca Daniel Buda va alege sa pastreze functia, sau va deschide lupta pentru partid in interiorul Clujului. Dupa colt asteapta cel putin trei candidati tineri si cu sanse: Rares Niculescu, Radu Moisin si Alin Tise.

Contactat telefonic Daniel Buda ne-a confirmat cu diplomatie informatia, declarandu-ne in exclusivitate:

“A fost o decizie la nivel regional a liderilor de partid din Cluj, Bistrita-Nasaud, Bihor, Satu-Mare, Salaj si Cluj. Nu as vedea aceasta decizie ca pe un joc de sah, nu sunt de acord cu logica dumneavoastra, nu sunt un pion pe tabla de sah a nimanui si va spun clar: am fost si raman mai departe un partener pentru Emil Boc, ma leaga mai multe de Emil Boc ca persoana decat ma leaga de partid. In ceea ce priveste aceasta candidatura am de spus doar atat: am acceptat, caci e o chestiune de responsabilitate politica si in politica nu intodeauna faci doar ceea ce doresti. Impreuna cu colegii mei am convenit ca Rares Niculescu sa fie implicat atat la nivel judetean cat si la nivel national in tot ce inseamna partidul, ba este chiar foarte posibnil ca el sa candideze pe colegiul Stelutei Cataniciu, care urmeaza sa fie in scurta vreme vacantat pentru incompatibilitatea dumneaei”, a declarat Daniel Buda.

Foto: ziarulfaclia.ro

Comentarii

socrates

23.03.2014 22:52

unde-i shockul.  nu vad decit un buda cu coicelele sub nicovala facind cucu mare ca el gindeste si analizeaza si alege solutia pentru tara. hai sictir

Piticul

29.03.2014 10:21

In sfarsit ceva normal in PDL ! Rares Niculescu in afara de cateva betii prin oras, nu a iesit in evidenta cu nimic, deci este bine ca a fost inlocuit. Nici WC-ul nu  va face ceva iesit din comun dar  macar vedem putina miscare !

Adauga comentariu