EXCLUSIV: Dealerii lui Uioreanu Jr. au sifonat rețeaua lui Adrian Porumb. Soția și cumnatul ”capului” primeau colete din străinătate și vindeau droguri

 

DIICOT Cluj a dat o nouă lovitură pe piața etnobotanicelor din Cluj-Napoca. Sâmbătă dimineața, cei de la DIICOT Cluj și BCCO Oradea au efectuat 14 percheziții domiciliare la distribuitori de etnobotanice sub formă de prafuri, pastile sau ”vise la plic”.

 

Afaceri de familie. Porumb, cheia celor mai multe dosare penale a consumatorilor de droguri

Adrian Ciprian Porumb, capul acestei rețele și-a început afacerile folosindu-se de iubita sa, pe numele căreia comanda colete ce conțineau substanțe psihoactive. Autoritățile au intrat pe firul afacerii derulată de Porumb în ianuarie 2015, când un astfel de colet a fost livrat în România prin DHL Internațional, și urma să ajungă la Bojan Anca Ioana, sora inculpatului Bojan George Cătălin și actuala soție a lui Porumb Adrian Ionuț (la acel moment fiind iubita lui).

Procurorii au deschis atunci un dosar penal in rem și au cerut ajutorul celor de la Tribunalul Cluj pentru începerea urmării penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc.  Însă, procurorul Mihaela Corina Irimieș a găsit o strategie pentru a ajunge la întreaga rețea a lui Porumb. În loc să o rețină pe Anca Ioana (ex Bojan), pentru coletul care îi era destinat, a luat probe din pachetul ce cântărea 500 de gram și l-a pus din nou în circulație pentru a vedea cine vine să îl revendice. Ghinionul a fot că această procedură a însemnat întârzierea livrării, iar iubita lui Porumb s-a speriat și nu s-a mai prezentat pentru a ridica drogurile.

La două luni după, cei de la DIICOT au prins un client de-al rețelei lui Porumb, pe Mihai Răzvan Petrescu, care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și le-a povestit anchetatorilor că prafurile pe care le consuma în 2014 le-a procurat de la George Cătălin Bojan, viitorul cumnățel al lui Porumb.

Anchetă minuțioasă, marca DIICOT Cluj

Însă Irimieș nu s-a mulțumit cu cele declarate de Petrescu și a dispus supravegherea tehnică a acestuia. Mai mult, în schemă, prin dispoziția dată de DIICOT Cluj, BCCO și-a trimis un investigator acoperit care a procurat groguri de la Porumb și Bojan.

Timp de trei ani de zile!!!!, numele lui Porumb apărea în mai multe anchete ale celor de la DIICOT. Adică, în momentul în care cercetau grupuri de consumatori de droguri, existau inculpați ce încheiau acorduri de recunoaștere a fapte și mărturiseau că și-au procurat marfa de la Porumb sau intermediarii acestuia.

Pe lângă Mihai Răzvan Petrescu, DIICOT a auzit de operațiunile cu droguri ale rețelei lui Porumb și de la Abrudan Mihai Bogdan sau de la familia Lazăr (Septimiu Călin și Andrei Vlăduț , tată și fiu), cei ce i-au vândut droguri lui Alexandru Uioreanu.

„Lazăr Septimiu Călin împreună trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse psihoactive (...), în perioada august-octombrie 2015, a procurat substanței psihoactie și le-a transportat la domiciliul său, unde le-a ambalat în pliculețe de plastic, după care le-a pus la dispoziție fiilor săi Lazăr Bogdan și Lazăr Andrei-Vlăduț, pentru a fi distribuite mai multor persoane precum Șumlea Radu, Tripa Dan-Tano-Richardo, Koncz Andreea, Uioreanu Horea-Alejandru și Tripon Marc (...). Cu ocazia audierii lor în cauza respectivă, Lazăr Septimiu Călin și Lazăr Bogdan au declarat faptul că, începând cu anul 2015, și-au procurat în mod repetat substanțele psihoactive de la inculpatul „BIGI”, identificat ca fiind Bojan George Cătălin.

Lazăr Septimiu Călin a declarat că l-a cunoscut pe Bojan George în vara anului 2015, cu ocazia festivalului UNTOLD, iar din acel moment și până în noiembrie 2015 a procurat de la acesta mai multe plicuri cu substanțe psihoactive”, se arată în referatul DIICOT Cluj.

La rândul său, la audieri, Andrei Vlăduț Lazăr a recunoscut că și-a procurat drogurile de la Bojan și Porum, cu care se întâlnea la hotelul Delaf, din Cluj-Napoca.

Ziar de Cluj a aflat detaliile din spatele anchetei DIICOT și ce au descoperit aceștia în cei trei ani de când monitorizau rețeaua lui Porumb. Citiți în această seară cine erau interpușii cunoscuți sub poreclele : „Juniorul”, „Picaciu” și „Flocea” și ce coduri foloseau în convorbirile telefonice, pentru a masca traficul de droguri.

Adauga comentariu