EXCLUSIV The Date și-a bătut joc de conducerea CLUJ Arena. Cât a costat închirerea spațiului și ce clauze din contract au încălcat Mihalachioiu Vlad și Maschek Victor Eugen, organizatorii evenimentului

Petrecerea organizată de bucureștenii de la THE Date a fost catalogată ca fiind un eveniment plin de aroganță cu scopul de a face profit, fără a respecta legea. Potrivit conducerii  Consiliul Județean Cluj, în contractul de închiriere a existat o clauză majore: numărul maxim de persoane 50 în interior, respectiv 100 pe terasă și obligativitatea ca participanții să poarte mască. 

„S-a încălcat articolul 9, litera j din contract. Acolo scrie clar că: „cel care închiriază este răspunzător pentru respectarea normelor prinvind distanțarea socială și limitarea numărului de participanți, conform legilor în vigoare, privind prevenirea și răspândirea virusului SARS COVID 2”. Cluj Arena nu putea să constate nerespectarea clauzelor. Evenimentul s-a petrecut în timpul nopții. Cluj Arena nu stă să păzească ce se întâmplă acolo. Există angajați care trebuie să spuravegheze întreaga arenă. În timpul desfășurării acestui eveniment au fost sesizate organele de control, respectiv POLIȚIA, care a sesizat DSP-ul. Nu știu să vă spun exact cine a făcut sesizarea, dacă aceasta a fost făcută de către angajații Cluj Arena. Nu au mai existat astfel de situații precum cea din weekend. Din contră. La Cluj Arena, de când avem de-a face cu pandemia, au existat foarte multe evenimente absolut toate cu respectarea normelor de protecție și siguranță. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan. 

Societatea comercială Date Events, patronată de Mihalachioiu Vlad și Maschek Victor Eugen,  a închiriat pentru 8 ore spațiul din Cluj Arena în schimbul sumei de 3.500 de lei + TVA. 

Informația a fost confirmată și de către prefectul Mircea Abrudean, care a fost întrebat dacă s-a cerut demisia directorului de la Cluj Arena, Radu Rațiu. 

„Poliția va face verificările necesare. Cluj Arena avea un contract de închiriere unde erau clauze cu privire la faptul că organizatorii evenimentului trebuiau să respecte regulile”, explică prefectul. 

Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a deschis un dosar penal împotriva organizatorilor de la The Date, constatând că la eveniment au participat peste 300 de persoane. 

De asemenea, autoritățile au amendat firma cu doar 1.000 de lei. La un simplu calcul, organizatorii au obținut minim 16.000 de lei din bilete(n.red PT Cluj-Napoca a comunicat că au existat 320 de participanți), asta daca toți participanții au achiziționat tichetul cel mai ieftin de doar 50 de lei. Tarifele pentru o masă VIP de 4 persoane au fost de 520 de lei. 

„Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu la data de 04.10.2020 cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în noaptea de 03/04.10.2020, o societate comercială a organizat o petrecere privată în incinta Cluj Arena din mun. Cluj – Napoca, la care au participat aproximativ 320 de persoane, care nu au purtat mască de protecţie şi nu au păstrat distanţarea fizică recomandată.
În consecinţă, la data de 04.10.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 5476/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub
aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen.”, arată cei de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Adauga comentariu