EXCLUSIV CSM sare în apărarea reputaţiei unui procuror din DNA Cluj. Magistratul era atacat public de către Cherecheș

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să aprobe cererea de apărare a reputaţiei forumulată de procurorul Ionuţ Vasile (FOTO), din cadrul DNA Cluj. Potrivit surselor Ziar de Cluj, persoana care l-a atacat pe Ionuţ Vasile este Cătălin Cherecheş (primarul din Baia Mare), trimis în judecată în două dosare penale, pentru fapte de corupție. 

În urma cererii procurorului Ionuţ Vasile, Inspecţia Judiciară a întocmit un raport prin care se atestă că este necesară apărarea reputaţiei sale. Miercuri, 15 mai, Secţia pentru procurori din CSM a admis raportul. În următoarea perioadă, Consiliul Superior al Magistraturii va emite un comunicat de presă prin care să explice injuriile aduse magistratului Ionuț Vasile. 

Iată soluţia pe scurt: 

Care sunt derapajele menţionate de Cherecheş?

În septembrie 2018, primarul Cătălin Cherecheş a susținut o declarație de presă de aproape o oră în locul conferinței promise, deoarece jurnaliștilor nu le-a fost permis să adreseze întrebări la final. El a lansat o serie de acuzații și amenințări la adresa procurorilor DNA și celor de la SRI. Cel mai vizat a fost procurorul Ionuţ Vasile, care înainte cu 24 de ore, l-a trimis din nou în judecată pentru mai multe infracțiuni în cel mai vechi dosar al lui Cherecheș:  luare de mită în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, fals în declarații în formă continuată, corupere a alegătorilor în formă continuată. 

“Am fost arestat de către acest procuror lâmâie”, îl lua la batjocură Cătălin Cherecheş. 

Procurorul Ionuț Vasile a fost ținta atacurilor verbale ale lui Cătălin Cherecheș despre care a spus că nu este o portocală (făcând aluzie la procurorul Mircea Negulescu cu această poreclă) ci o lămâie.

“Am fost arestat în ziua când mi-am depus candidatura de către acest lămâie și băgat la demisol în pușcăria de la Gherla pentru ca alții să pună mâna pe tot, imobiliare, cianură (…) Am ajuns la o limită din punctul meu de vedere și nu mai am de ce să tac. O să vă vorbesc despre DNA și SRI, despre interese politice și economice de la nivel local și nivel central”, acuza Cătălin Cherecheș.

Primarul s-a victimizat, și-a victimizat familia și a promis răzbunare pe toată lumea, jucând la cacealma, lăsând să se înțeleagă faptul că știe multe despre toți dar nedeclarând practic nimic.

“Există intererese ale unor persoane. Pe firmele lor sunt cu state de plată familiile celor de la DNA și SRI și o să vă spun toate acestea pas cu pas”, avea să arunce bomba, în continuare, cel trimis deja de două ori în judecată de către DNA pentru luare de mită în formă continuată și alte intracțiuni. Numai că pas cu pas, dezvăluirile s-au transformat într-un discurs de tip entuziasm excesiv al unui ins care nu mai are ce pierde dar nici cu ce să se apere. 

Mai mult, Checheş a aparticipat la emisiuni televizate unde a continuat să îi aducă injurii procurorului de la DNA Cluj. 

Vezi şi: Cătălin Cherecheș, ACCESE de furie și amenințări la adresa PROCURORULUI "lămâie" care-l anchetează și SRI: “O să ajungeți la PUȘCĂRIE și o să vă trimit niște reviste”

În prezent, Cătălin Cherecheş este inculpat în două dosare de corupţie. Unul se judecă la Tribunalul Cluj şi celălalt la Tribunalul Maramureș. 

Adauga comentariu