Exclusiv! Consum de droguri în Penitenciarul Gherla. Anchetă în derulare...

Surse din interiorul Penitenciarului Gherla au relatat pentru Ziar de Cluj despre o anchetă internă derulată recent după ce personalul a depistat asupra unor deţinuţi substanţe etnobotanice. Într-un mod inexplicabil cineva ar fi reuşit să introducă în interiorul clădirii pliculeţe cu substanţe interzise, care ulterior au fost comercializate. Potrivit primelor informaţii ar fi vorba despre 20 de persoane care deja au fost testate şi în sângele cărora s-a confirmat consumul de substanţe psihoactive.

În prezent se desfăşoară o anchetă internă la nivelul Penitenciarului Gherla pentru a descoperi cine şi cum a reuşit să introducă substanţele etnobotanice în penitenciar.

Contactat telefonic pentru a vorbi despre acest incident, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla a precizat că va răspunde în urma unei solicitări oficiale. În această dimineaţă, Ziar de Cluj a formulat o cerere de informaţii publice pe marginea acestui subiect.

Aşteptăm un punct de vedere din partea insitituţiei pentru a infirma sau confirma zvonurile şi totodată o explicaţie de ce la BCCO Cluj nu a ajuns încă o plângere pe marginea acestui caz care datează de la jumătatea lunii noiembrie.

Reamintim că anul trecut, în cadrul procesului unui interlop turdean - Ovidiu Roja, s-a discutat despre modul prin care un deţinut a reuşit să obţină, printr-un colet neverificat, un telefon mobil. Ulterior, în urma unor percheziţii efectuate în celula respectivă s-a descoperit şi un încărcător pentru telefonul mobil, iar vinovatul a fost transferat la Penitenciarul Aiud.

Androne Nicolae Marian a fost coleg de celulă cu Ovidiu Roja și inițial le-a spus procurorilor că acesta ar fi primit un telefon mobil, în penitenciar, prin intermediul căruia  Roja a luat legătura cu soția sa și a determinat-o să-și schimbe declarația.

Adauga comentariu