EXCLUSIV. Comisia de etica a UBB: Seful radio Cluj, Bogdan Rosca a plagiat

Comisia de Etica a Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB), intrunita  in aceasta dimineata, a decis ca jurnalistul Bogdan Rosca, noul manager al Radio Cluj si-a plagiat lucrarea de licenta.

"Analizand sesizarea depusa de domnul Vasile Luca, a probelor depuse la dosar si studiind comparativ cele doua lucrari de licenta, "Campaniile prezidentiale televizate", realizata de domnul Mihai Miclaus si sustinuta in 1997, respectiv cu lucrarea "Politica prin televiziune", elaborata de Mihai Bogdan Rosca, sustinuta in 1998, Comisia de Etica a UBB a constatat existenta plagiatului din partea domnului Mihai Bogdan Rosca, prin preluarea, aproape integral, a lucrarii domnului Miclaus. Universitatea "Babes-Bolyai" respinge ferm orice forma de plagiat", se arata in raspunsul institutiei universitare.

Bogdan Rosca a fost ales in aceasta saptamana, in urma unui concurs, manager al studioului Radio Cluj. El a castigat in fata contracandidatului sau, Augustin Criste. Potrivit site-ului oficial al Societatii Romane de Radiodifuziune, Bogdan Rosca a fost admis pentru postul de manager al studioului din Cluj, obtinand 90,21 de puncte. Contracandidatul sau, Augustin Criste a fost respins, obtinand numai 68,14 puncte la etapa a II-a.

Comentarii

Roger

06.02.2014 14:46

Jenant. Suntem natiunea care promoveaza hotia. In virful natiunii un hot, in jiltul Radio Cluj alt hot. Inca ceva, jurnalist plagiator: nu ti-e rusine sa furi? Ce fel de om esti tu? Ce valori ai si promovezi? Te suporti? Te suporta cineva? Te-ai cocotat fraudulos in varful Radio Cluj si acum esti fericit? 

Andy

07.02.2014 13:29
Se inmultesc acuzele privind plagiatele tutelate de profesori ai Universităţii Babeş Bolyai din Cluj. Doar si domnul Mihai Bogdan Roşca a avut un Conducator de Lucrare de Licenta care si-a dat girul stiintific! De ce nu se sesizeaza Rectorul Universităţii Babeş Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop si in uceea ce priveste dovezile CLARE de plagiat din Teza de Doctorat a lui Alexandru Radovan? Acesta din urma declara peste tot ca este prieten cu Rectorul Pop inca de pe vremea studentiei si ca acesta ii este obligat! http://www.pressalert.ro/2014/01/teza-de-doctorat-fostului-director-al-colegiului-c-d-loga-alexandru-radovan-un-plagiat-flagrant-vezi-probele-zdrobitoare-descoperite-urma-unei-investigatii-pressalert-ro-si-pana-unde-s-mer/ Teza de doctorat a fostului director al Colegiului C.D. Loga, Alexandru Radovan, un PLAGIAT flagrant . Vezi probele zdrobitoare ale investigaţiei PRESSALERT.ro Liana Păun 13/01/2014. Investigaţii

Adauga comentariu