EXCLUSIV: BATAIE si ASALT CRIMINAL al fanilor U-isti asupra unor ceferisti. Clujul e inca in Evul Mediu. Ura etnica jegozeste acest oras. Femei insarcinate, terifiate de frica. Puteau muri copii de la pietrele aruncate... / VIDEO la final!

Niște băieți din galeria CFR (KVSC) și prietenii lor (parteneri de sport) de la Videoton și Ferenczvaros, au organizat sâmbătă, 10 septembrie, un campionat de minifotbal pe terenul fostei baze sportive CMC din Gruia. Și s-au dus acolo cu familiile, să petreacă o zi tihnită cu sport, diplome și cupe pentru câștigători, sucuri, beri și grătare pentru invitați.

Se simțeau bine.

Dar nu a fost să fie bine.

Că în orașul nostru se suferă cumplit de boala urii. O boală care l-a ținut primar timp de 12 ani pe unul ca și Ghiță Funar (cu discursul său naționalist-bolnav), o boală care nu se poate stinge, se pare.

Nu știm cum au aflat de acest eveniment niște băieți extrem de înfierbântați din galeria U Cluj. Care ce și-au zis? Că-i moment de Ip, Trăznea și Moisei (sau cam așa ceva) și s-au gândit să năvălească (acesta este cuvântul, veți vedea din materialul filmat) peste manifestarea sportivă care avea loc pe un teren privat, în cadru intim, familial, între prieteni. Așa că s-au adunat la intersecția cunoscută sub denumirea de “7 străzi” – loc în care au fost văzuți (ca norocul) de către unul dintre participanții de la manifestarea de pe terenul CMC, care a trebuit să se ducă către serviciu și care i-a văzut, din taxi, manifestându-se plenar pe U-iști: “să le dăm la muie ungurilor”, “să mergem peste ei” șamd – motiv pentru care și-a sunat prietenii să-i avertizeze.

“Inițial, fanii U Cluj, au venit în locație ca să se ciondănească cu ungurii de la Videoton și Ferenczvaros. Erau acolo și câțiva membri ai galeriei CFR (KVSC) dar nu cu ei au avut treabă, pe unguri i-au urmărit inițial. Cei din galeria ceferistă au fost victime colaterale, conflictul a fost între unguri și români. Este un conflict mai vechi care a început la Budapesta în 1998 și de atunci se tot bat când se prind”. – ne-a declarat sub anonimat o sursă din peluza „Șepcile Roșii”

Cum vă ziceam, băieții își amintiseră că aveau un conflict vechi, nestins, cu “onoarea nereperată”. Și că e cazul să-și „repereze” onoarea năvălind peste un loc în care se desfășura o manifestație sportivă, peste niște oameni care se bucurau de viață împreună cu soțiile și copiii lor.

După telefonul colegului lor, cei din fosta bază CMC au judecat că e bine să nu lase conflictul să se desfășoare sub ochii familiilor lor (mulți copii minori și chiar femei gravide) și să încerce să-l aplaneze în afară. Dar înainte au sunat la Jandarmerie să anunțe potențialul conflict. Care Jandarmerie, nu numai că a sosit (din păcate) după ce conflictul s-a consumat, dar, după cum vom vedea (din păcate) au ales și să mintă nițel cu privire la acesta.

“Au început să ne lovească, mai mulți prieteni de-ai noștri au căzut jos, dădeau în ei cu picioarele și atunci am reacționat și noi, cu ce am avut în mână, am început să  dăm și noi și am reușit să îi scoatem afară . Când a ajuns Jandarmeria deja erau chiar în spate, i-am văzut cum aleargă, nu știu dacă au prins pe vreunul. Nouă ne-au zis că... atunci când au venit ei, copiii plângeau, femeile plângeau, era un haos total acolo. Eu am strigat la ei, nu îmi vine să cred că nu puteați veni mai repede, din moment ce v-am sunat. Nu vedeți că ne omoară copiii aici, deci putea fi o tragedie fără nici o problemă”, a declarat pentru Ziar de Cluj și NCN unul dintre participanții la turneul de fotbal, de pe baza sportivă CMC.

Contacți, reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției clujene au confirmat incidentul. Dar susțin că pe când au ajuns la fața locului, altercația era încheiată. Așa că, au plecat liniștiți acasă. Și nici nu au făcut cercetări ulterioare. Reprezentanții jandarmilor susțin că administratorul bazei, un domn pe nume Călin Mureșan (care, de fapt, este proprietarul), le-ar fi declarat că nu mai este cazul să se intervină pe spațiul privat, că s-a încheiat conflictul. Dar organizatorii minifotbalului de pe fosta bază CMC ne-au declarat că acest proprietar nci măcar nu a fost prezent la incident. A fost administratorul bazei care s-a implicat să stingă conflictul.

Ciudat ni se pare că organele de ordine au ales să nu se implice în a ancheta acest conflict care aruncă o pată de murdărie peste Cluj-Napoca, oraș ce s-a dorit a fi Capitală Culturală Europeană.

În spiritul adevărului, menționăm faptul că, ulterior, ni s-a transmis printr-un sms faptul că:

"Referitor la articolul publicat cu suporterii eu (purtatorul de cuvant - n. red.) am mentionat faptul ca au fost intocmite acte de constatare de catre politisti care au fost inaintate parchetului. In articol apare ca nu au facut nimic. Parchetul va decide daca va inregistra lucrarea transmisa de colegi in sfera penalului",

Am luat act de aces sms ulterior, dar menționăm faptul că martorii la incident au ținut să ne sublinieze că nu au fost audiați de către nici un organ competent la fața locului după incident.

Ce spune un martor la incident

"Suntem un grup de prieteni care alcătuim o galerie a echipei de fotbal CFR 1907 Cluj numita "KVSC 1907".

De opt ani de zile organizăm un turneu de fotbal amator numit Cupa KVSC la care participă echipe din orașe din Transilvania, Ungaria și Slovacia.

Sâmbătă în data de 09.09.2017 a avut loc a opta ediție în prezența membrilor familiilor noastre. Vreme frumoasă, voie bună, bunătăți pregătite ca premiu pentru "fotbaliști". Toate frumoase până s-a întâmplat ce nu ne-a venit să credem că se poate întâmpla în Uniunea Europeană în 2017!

Un grup de huligani ai echipei U Cluj au intrat în incinta bazei sportive închiriată de noi forțând și vandalizând poarta de intrare înarmați cu bâte, lanțuri și alte arme albe, cu scandări xenofobe și înjurii la adresa noastră!

Groaza s-a așternut asupra noastra având în vedere că erau copii cu noi. Am încercat cu disperare să le explicăm faptul că sunt copii și femei însărcinate cu noi, degeaba însă.

Iadul s-a dezlănțuit, au început să ne lovească cu armele albe pe care le aveau pregătite și să arunce cu cărămizi și bucăți de beton în noi! Nu le păsa că se putea încheia cu tragedie! Copiii urlau, femeile nu știau unde să fugă, bărbații nu știau ce să facă cum să-și protejeze copiii! Din fericire instinctul patern a învins și s-au apărat de acești huligani cu tot ce găseau la îndemână!

Într-un sfârșit au reușit să-i scoată pe huligani din incintă. Din fericire copiii au scăpat nevătămați fizic dar din păcate, nu și psihic! Menționez că au fost prezenți în jur de 20 de copii cu vârsta între 4 luni și 8 ani! Nu vă pot descrie cum arătau copiii, unii dintre ei nu primeau aer din cauza panicii! Mămica cu copilul de 4 luni nu mai poate alăpta din cauza șocului!

Am observat același comportament la fiecare copil și anume sentimentul de nesiguranță. Ajuns acasă de exemplu copilul prietenului meu și-a întrebat mama dacă nu vin și în casă oamenii răi să-l bată!

Copilul meu ieri când a început meciul CFR-ului m-a întrebat că oare când intră huliganii să-i bată pe fotbaliști! Menționez trăirile copiilor deoarece au rămas traumatizați!!!! Copiii și nevestele au plecat acasă după eveniment, iar bărbații au încercat să continue evenimentul sportiv în încercarea diperată de a nu le da câștig de cauză derbedeilor și de a nu opri această celebrare a sportului.

Stupoarea cea mare a venit după patru ore de la eveniment când au apărut trei indivizi necunoscuți pentru noi cu un mesaj din partea huliganilor!!!! Au venit să ne invite în pădurea Hoya să ne batem cu ei dacă suntem bărbați! Incredibil, dar adevărat!

Al doilea mesaj a fost o amenințare să nu depunem plângere penală împotriva lor deoarece regulile ultrașilor și ale huliganilor interzic asta!!! Oare de ce ar trebui să mă supun eu acestor reguli? Oare de ce ar trebuii să fiu ultras, golan sau huligan doar ca să pot fii suporterul unei sau altei echipe???!!! Vreau să fac precizarea că noi nu suntem golani și nici huligani!

Suntem suporteri și, în primul rând, părinți! Foarte important de precizat e faptul că în momentul în care am fost atacați participam la o organizare privată un fel de picnic în familie, nicidecum la un meci de fotbal! Cerem ajutorul presei și a autorităților competente în identificarea și pedepsirea acestor golani!", a spus martorul la incident intr-o scrisoare adresata publicatiei Ziar de Cluj.

Ce spune Sabău. Ce spune Mureșan. Constanțea, tot papagal

Președintele echipei CFR Cluj condamnă astfel de gesturi. La fel ca și managerul general al U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău.

“Am auzit că erau la un fotbal chermeză, că era cu mici și muzică, că au tăbărât peste, probabil suporteri, nu știu, că purtau însemnele echipei noastre, vreo 30 de persoane care i-au lovit și au dat cu pietre, unii fiind răniți”, a declarat, pentru Ziar de Cluj și NCN, Iuliu Mureșan.

„Eu nu sunt de acord cu astfel de lucruri și autoritățile trebuie să își facă datoria, că de-aia-s plătite”, a declarat și Ioan Ovidiu Sabău.

Președintele FC Universitatea Cluj a refuzat să comenteze incidentul. Pe motiv că nu a aflat de el.

“Nu cunosc, acum am auzit prima dată. Nu comentez, nu cunosc detalii”, a declarat, pentru Ziar de Cluj și NCN, Constantea.

Persoanele atacate de suporterii U Cluj spun că nu au depus încă plângeri penale. Dar discută acum cu avocații și urmează să ia măsurile juridice care se impun.

 

Atentie! Imagini cu impact emotional!

Comentarii

radu

12.09.2017 20:11

Pacat ca s-au aciuat la U Cluj o gramada de primitivi...

vasile

12.09.2017 20:22

Pai din cate vad aici partida s-a incheiat cu 1-0 pentru unguri, desi la deschidere romanasii verzi, buni doar de gura, au furat startul! Cred ca si ungurii erau de doua ori mai multi si mai bine facuti!!

Victor

12.09.2017 21:13

Ai dreptate, i-au căpăcit ungurii :)!

Problema e că, din nou, are de suferit imaginea Universității Cluj. Cei care au fost acolo ar trebui aspru pedepsiti. Mue cefere!

Alin

13.09.2017 00:38

Intradevar , tot timpul in superba galerie a ,,sepcilor rosii " , cea mai frumoasa din Romania , dupa parerea mea , se ascund sobolani fara minte. 1-0 pentru unguri . Aveti mare dreptate :) !Imi pare rau pentru suporterii adevarti ai Universitatii ..
#ForzaCFR.
#Mueu

Clujean

12.09.2017 20:46

Cluj, oras smart, capitala cultu..... oh wait :))) au  mai ramas ceva primitivi in oras ... chiar imi pare rau pentru ei.. va dati seama ce viata trista au? Sa nu aibe nimic mai bun de facut sambata ?:( va compatimesc ..

danil

12.09.2017 20:51

Titlul articolului este "criminal"!!!!am crezut ca a inceput ceva razboi si noi nu stiam.In min 3.18-20 cfristii arunca cu apa,apoi urmeaza ceva taraboi,nu se vede bine.Din pacate, copii femei speriati!Din nou echipa lui Paskany pe 1 loc,apare diversiunea suporterii lui U ...CFR ia campionatul...Arpi ia totul...pleaca...si nu mai revine :) 

ILIE LIVIU

12.09.2017 21:20

sper ca jandarmeria si organele competente sa se ocupe de acest caz! NU este de bun augur pentru oras sa se intample astfel de chestiuni! Traim in secolul 21!

C.B.

12.09.2017 21:43

Erdekes bazdmeg hogy azutan tamadtatok amiutan mi elmentunk 16an voltunk akik tavoztunk s ti fergek aztirjatok hogy minket akartatok...?!?!?! Hahaha vicces pofak nagy legenyek 1-0 ide

liviu

12.09.2017 22:05

civilizatule ne-ai spart .Ai scris in ungureste ca sa ce? Si va mirati ca aia fac ce fac? cu ce crezi tu ca esti mai bun ca ei? Ca stii ungureste.Direct - sugi pula

Ioan

13.09.2017 07:12
Liviule, scrie-i in engleza, ca ala nu stie romaneste, dupa semnatura. C. B. cred ca vine de la Carpathian Brigade, asta-i un grup de suporteri a nationalei Ungariei.

Grig

13.09.2017 07:14

Și tu ești la fel idiot că proștul care a scris ungurește va alimentați prostia reciproc .
Și pu*@ ta so dai la mata să-l mănânce vinitura cu jeg sub unghi.
Sesizat organele competente angajat avocați și depuse plângeri penale. Scurt fara mult tam tam ! Vinovați pedepsiți conf legilor.

Levi

13.09.2017 16:51

Am citit comentariile si eu,vad ca majoritatea sunt baieti de salon,dar ca si peste tot se gasesc talentati au intrat si aici cu jigniri.Rusine pt comportament,rusine pt ca asa au fost invatati de parinti,rusine pt ura asta ce este intre noi as putea si eu si altii sa jignim pe ,,astia" care ne jignesc intotdeauna dar mai bine nu...... sper sa ajunga toti dupa gratii asta merita,,respect colegilor"

ADEVAR

13.09.2017 18:03

ESTI UN OPINCAR CRESCUT IN GRAJD 

Cfruberalles

13.09.2017 05:23

Timpitul a incercat ceva pe google translate dar u ia iesit ...ce a scris e de neinteles ...un amarit de analfabet gUnoier din pata rat !!!

Cristi

13.09.2017 08:38

Mă întreb, pentru toți împuțiții pe care i-am văzut făcând spume de dezaxați pe forumuri, dacă erau copiii lor la mijloc, soțiile lor, la fel ar fi comentat? Toate jegurile fără creier, pitecantropii orașului, nu se întreabă ce căutau huliganii aceia jegoși în Gruia? Căutau scandal, că nu-i duce capul la altceva. Între ei și violatorii din Vaslui nu există nici o diferență. Aceleași animale. Și-mi cer scuze animalelor.

Török

13.09.2017 23:07

a scris cam asta: interesant, ati venit numai cand am plecat noi si mai spuneti ca ne- ati vrut pe noi. Am fost 16, dar vad ca v-ati facut de ras si asa.

Politia nu face...

12.09.2017 23:09

Politia nu face nimic, din nou.
La procese, nu se intampla nimic. Ii lasa pe huliganii astia sa traiasca in oras.

Conteaza

13.09.2017 00:41

Jegoșii Clujului amenință că trag pământ pe jurnaliști pe forumurile lor de căcat cufurit pe gura lor împuțită. Nu vă speriați, jegoșii numai în haită ca și cotarlele se manifestă. Tragem noi pământ pe ei, mai degrabă!

Cristi

13.09.2017 08:36

Ar fi trebuit batute mamele lor, ale ultrașilor din Groapă, cu organul peste gură nu între picioare, să nu se mai nască asemenea idioți care ne fac orașul și echipa de rîs!

T.E.

13.09.2017 10:16

Niste câini ai străzii, sa nu spuneti ca sunt analfabeti ca atâta e mândria lor. :))) Nu ai ce sa ceri de la ei.

Valahul

13.09.2017 10:27

Evul Mediu, Coloseumul, ăștia probabil încă mai cred și în vrăjitoare.

clujean

13.09.2017 10:32

Rusine ,ne fac orasul de ras.Acestia sunt golanii de la U cluj,mi-e sila de ei si de cine ii invata sa se comporte astfel.

adi

13.09.2017 11:42

da, aceasi golani care la meciul de basket cu ungaria, injurau in sala.dar apoi presa a scrisc ca galeria lui U a fost exemplara.ii si incurajam indirect. pacat. la puscarie cu asemnea inculti

Un cititor

13.09.2017 11:57

Nu vreau sa imi imaginez ce sa r .fi intamplat daca maghiari atacau fani echipei U.Ziarele si televiziunea avea subiect de discutie pana La anul.Binenteles ca si acum tot unguri au fost de vina ca intotdeauna .Sant curios ce va face ,,politia,,ca de erau unguri de vina acum erau deja La Gherla

Un "ungur"

13.09.2017 14:07

Ma asteptam sa citesc niste commentarii la fel de frumoase ca gestul celor din filmare. Dar vad ca mai sunt oameni in orasul asta care gandesc corect si nu au numai ura in suflet. Mai avem speranta! Treaba e ca chiar din cauza infectilor astia, reputatia U Clujului este asa cum e. Eu personal nu am nicio treaba cu ei, pana nici ei nu au treaba cu mine. Sa se bata in stadion si in afara stadionului, sa zica "muie CFR" si alte chestii obscene. Asa ii fotbalu. Dar sa nu intre peste niste sportivi/parinti/oameni normali si familiile lor ca bate. Sper totusi ca majoritatea suporterilor sunt altfel, si ca ura lor ii impotriva CFR-ului si nu impotriva ungurilor.  

Zsolt

13.09.2017 14:35

Se vede că vor să genereze un conflict interetnic în Ardeal. Un lucru ați uitat, huliganlor de la ”U” (fromos nume, sună ca și o urlătură de maimuță, altfel ce sunteți), nu suntem în 1990, nu va mai fii o Martie Neagră de la Târgu Mureș. Dacă Statul Român nu vrea să-l pedepsească pe această grupare de huligani cerem Statului Ungar să se intervină! Suntem în Uniunea Europeană din secolul XXI, barbarilor, pușcărie meritați”

zolt zili zu

13.09.2017 21:06

Mai bine spa*****-te cu statul maghiar cu tot...ce plm sa caute ala la problemele de la noi din tara?

Zsolt

15.09.2017 13:18

zolt zili zu Țara ta nu știu unde-i, țara mea este Ardeal. Fiind și dublu cetățean, implicit sunt și dublu cetățean european. Și un cretin, ca tine, care susține un grup de animali de la „U” nu poate să fie decât o altă maimuță.  

Luis

13.09.2017 16:39

Ce animale.Si mai sunt si lasi.Cand au inceput baietii sa riposteze,fugeau ca sobolanii.Cea mai mare rusine insa,este ca,clubul nu se delimiteaza de ei si ii linge-n cur,ca ziaristii ii fac "cea mai frumoasa galerie",ca organele statului se prefac ca nu vad.Oare le convine?Astia trebuie inchisi,eliminati din societatea civilizata,la munca silnica cu ei.

Luis

13.09.2017 18:50

Am inteles ca,ii cauta politia.Poate ar trebui sa incerce la spital.Parca vreo cinci dintre ei sunt sub tratament,unul este destul de grav.

Adauga comentariu