UPDATE: Bărbatul cercetat pentru moartea ”Regelui” cazinourilor din Cluj, Gabor Rupi, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Update 26.03 : Curtea de Apel Cluj a definitivat deciziat dată de Tribunalul Cluj. Gabor Rupi a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu, în Turda. 

 

Update: Decizie surprinzătoare luată de un judecător de la Tribunalul Cluj. După ce s-a predat, Gabor Rupi a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Soluția pe scurt:  În baza art. 231 alin. 7 rap. la art. 202 alin. 4 lit. d, art. 223 alin. 1 lit. a şi art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală înlocuieşte măsura arestului preventiv luată prin Încheierea penală nr. 240/C/2017 din data de 05.05.2017 de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, faţă de inculpatul G. R., cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri şi a eliberării inculpatului din detenţia preventivă.

Măsura preventivă a arestului la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv locuinţa din fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată în faţa căreia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat b) să nu comunice cu membrii de familiei ai persoanei decedate O. A, alţii decât părţile civile, cu martorii B DR, ŢM, T M şi P (fostă T) S D, pe nicio cale, direct sau indirect.

c) să nu comunice cu părţile civile O M şi OR decât în vederea achitării eventualelor despăgubiri civile şi doar prin intermediul avocatului. În baza art. 221 alin. 11 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii arestului la domiciliu sau a obligaţiilor care îi revin, ori în cazul în care există suspiciunea rezonabilă că a comis o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, măsura preventivă a arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv.

Dispune punerea în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a încheierii, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia” a decis judecătorul, de la Tribunalul Cluj, Simona Trestian. 

Însă, decizia poate fi contestată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, în termen de 48 de ore de la comunicarea minutei. În cazul în care se va face acest demers, Curtea de Apel Cluj va da o decizie definitivă. 

 

Știrea inițială: 

Oun Ahmed, arabul poreclit „regele” cazinourilor din Cluj, a avut parte de un sfârşit tragic, după ce a intrat într-o altercaţie violentă cu un prieten de-al său, Gabor Rupi, un "afacerist" din Turda.

Cei doi s-au certat în decembrie 2016, în timp ce se aflau într-o sală de jocuri de la Seven. Ahmed a fost cel care a început conflictul înjurându-l. Rupi i-a aruncat acestuia un teanc de bani peste masă şi după i-a dat o palmă. Arabul, la rândul său s-a năpustit asupra lui Rupi încercând să îl rănească cu un pahar de sticlă, moment în care Gabor i-a dat un pumn, suficient cât să îl trimită pe Oun în comă. Lovitura lui Rupi în maxilarul lui Oun l-a făcut pe acesta să cadă la podea şi să îşi piardă cunoştinţa.

O lună mai târziu, Oun Ahmed şi-a revenit din comă, leziunile provocate de căzătura s-au vindecat complet. Oun Ahmed urma să se împace cu Gabor Rupi, în schimbul unei sume de bani, însă Oun a murit la scurt timp după, din cauza infecţiilor nosocomiale pe care le-a dobândit în timp ce era internat.

Procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică a lui Rupi din loviri sau alte violenţe în loviri cauzatoare de moarte, iar acesta a fugit pentru că primea ameninţări de la apropiaţii lui Oun Ahmed.

Sursele Ziar de Cluj susţin că Rupi a fost atât de speriat încât, timp de un an, s-a ascuns cu familia sa. Procurorul de caz, Ovidiu Todoruţ de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a reuşit să îl trimită în judecată. Dosarul a trecut deja de camera preliminară, iar începând cu data de 22 martie, Gabor Rupi va fi menţinut în arest preventiv, urmând să participe la şedinţele de judecată.

 

La dosarul penal, avocatul lui Rupi a depus o adresă prin care a promis judecătorului că până în data de 23 martie, clientul său se va preda  autorităţilor, lucru care s-a întâmplat.

IPJ confirmă că Rupi s-a predat în urmă cu puțin timp: „La sediul inspectoratului s-a prezentat, joi 22 martie, un bărbat, de 32 de ani, din Turda, pe numele  căruia era emis în lipsă un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Acesta a fost încarcerat în arestul inspectoratului, urmând a fi prezentat instanței pentru confirmarea mandatului”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan. 

Comentarii

BEBE

22.03.2018 15:25

Asemenea specimene isi merita soarta,iar locul lor este la mititica.

Ioan Pop

22.03.2018 15:58

A murit de infectii nosocomiale ca urmare a internarii in spital? Pai spuneti in ce spital a fost sa nu calcam cumva pe acolo!!!

protopoescu

22.03.2018 16:21

Cum sa fie lovitura cauzatoare de moarte daca tipu a murit in infectie?

Bebeto

22.03.2018 19:39

Înseamnă că există încadrare pentru 'lovituri cauzatoare de infecții nasocomiale'. Oricum, mortul se trezise si se recuperare din rănile provocate de Gabor. Mi se pare mai mult ă Vendetta decât a Lege aplicată.

GABOR MIHAI

23.03.2018 03:25

Povesti de adormit copii s a ascuns cu fam lui de ce sint fictiuni nu este adevarat a fost plecat in ger sa faca bani si nu l a interesat soarta arabului umbla taica pe la oameni influienti cu 200000de euro sa cumpere procurori si politia asta facea

GABOR MIHAI

23.03.2018 03:27

Nu este adevarat ca ascuns ci umbla tatal lui pe oameni influieni cu 200000 de euro sa cumpere procurori si politisti si nu se ascundea de fam lui

cetatean

23.03.2018 06:10

Spitalul trebuie dat in judecata ptr.omor!!

Gabor

28.03.2018 14:40

Normal ca spitalu ar fi trubuit sa se dea in judecata daca 'boala" afost cauzatoare de moarte pentru oun

Ibrahim Zahadi...

28.03.2018 20:49

Mosadul si Lupi cenusii; va lua aceasta situatie amara in discutie iar raspunsurile pe intreg teritorul european vor fi pe masura .Tori tigani gabori din Germania ,Austria ,Lituania ,Suedia vorplari in fata lui ALAH . Prea maritul ALAH;abia acum isi va arata dreptatea lui prin copii lui , care sint mai bine de;10 milioane doar in GERMANIA;Daca un popor de cacanarisi de opincari nu sint capabili sa isi sterilizeze dejectile si sa ridice fruntea in Europa atunci este grav pentru aceasta niata natiune ,numita Romania plai cu flori mai dorule mai....

Oltean

31.03.2018 03:54

Auzi bă arabule, ție nu-ți stă cam bine cu reședința/cetățenia asta de "opincar"? Ia să ți-o retragem noi ,OPINCARII și să te trimitem pe tine și pe toți iubitorii lui Allah înapoi în deșert! Aici este pământ CREȘTIN. AICI ESTE ROMÂNIA, domnule Zahadi. Nu uita DE CE ai venit în România și DE CINE ai fugit din ȚARA CĂMILELOR.
Data viitoare nu uitați ,când mai faceți un comentariu care aduce atingere nației române și cetățenilor acesteia, să aveți biletul de avion pregătit. O zi bună.

Adauga comentariu