EXCLUSIV! Băiatul președintelui Siriei, Bashar al-Assad, participă la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca

Hafez al-Assad, băiatul președintelui Siriei, va participa la Cluj-Napoca la Olimpiada Inernațională de Matematică. Tânărul este olimpic la matematică pentru mai mulți ani la rând. În 2017 a participat la Olimpiada Interanțională din Brazilia. 

Potrivit surselor, tatăl acestuia, președintele Bashar al-Assad a cerut ca juniorul să fie escortat de autorități speciale care să garanteze siguranța sa. 

„Tot timpul am trăit ca un copil normal. Și prietenii mei mă văd ca o persoană normală și nu ca un fiu de președinte” a declarat Hafez pentru cei de la O Globo.  

Aflată la a 59-a ediţie, Olimpiada Internaţională de Matematică se întoarce în 2018 în România. Cluj-Napoca organizează anul acesta cea de-a 6-a ediţie românească a concursului inițiat în 1959 la Braşov şi va fi cea mai mare şi prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor, cu peste 1000 de participanţi din 120 de ţări.

Competiția se va derula în perioada 4-14 iulie, la Cluj-Napoca. Printre organizatori se numără și Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Institutul de Matematică al Academiei Române, Universitatea Babeş-Bolyai și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. 

Bashar Hafez al-Assad este actualul președinte al Siriei, comandant-șef al Forțelor Armate Siriene și secretar regional al partidului Ba'ath.

Tatăl său, Hafez al-Assad, a condus Siria timp de 30 de ani (1970-2000) până la moartea sa. Bashar Al-Assad a fost ales în 2000 și 2007, dar a fost de fiecare dată fără opoziție.

Adauga comentariu