EXCLUSIV Au băgat marfă ”nouă” la Chic Ville. Patronul de la Diesel s-a ascuns de polițiști printre bibelouri

Seară ca în filme pentru patronul fostului Diesel din Piața Unirii Mircea Buteanu (Schmidt în buletin, după obținerea cetățeniei germane). În iarna anului trecut, Mircea Buteanu s-a urcat la volanul unui autoturism Rover, având permisul suspendat. Cei de la Rutieră l-au depistat și s-au luat după el să îl oprească. Însă acesta nici vorbă să se lase prins. Când s-a văzut urmărit de cei de la Rutieră Cluj-Napoca, Buteanu a încercat să scape de polițiști abandonându-și mașina și luând-o la fugă prin gangurile din Unirii.

Învățat cu filmele de acțiune, acesta și-a aruncat geaca în timp ce fugea, ca să se poată pierde prin mulțime. Soluția finală pentru a scăpa de polițiști a fost să intre în magazinul de decorațiuni interioare Chic Ville, unde s-a ascuns printre exponate. Ghinionul său a fost că magazinul era extrem de luminat în interior, iar ”scăfârlia” lui inconfundabilă s-a văzut ”din avion” printre decorațiunile roz și golden din magazin, spun sursele de la Rutieră.  

După peripeție, Mircea Buteanu s-a ales cu dosar penal, iar procurorii l-au trimis recent în judecată pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendat.

Nu ne credeți pe cuvânt? Iată cum relatează anchetatorii episodul demn de Hollywood, al cărei protagonist a fost Mircea Buteanu: 

„În fapt, s-a reținut că în data de 13.02.2018, în jurul orei 18.35, inculpatul Schmidt Mircea, a condus autoturismul marca Rover pe str. Memorandumului din municipiul Cluj-Napoca cu direcţie către cartier Mănăştur, iar la un moment dat a virat brusc stânga pe str. Ioan Raţiu, fiind urmărit de echipajul de poliţie rutieră. Pe traseu a lovit cu oglinda dreapta și aripa spate dreapta o schelă din lemn, după care și-a continuat deplasarea până la intersecţia cu str. Episcop Ioan Bob, a abandonat autoturismul, fugind în direcţia P-ţa Unirii, fiind depistat de către lucrătorii de poliţie rutieră în incinta magazinului Chic Ville. Organele de poliție au găsit geaca de culoare neagră, pe care inculpatul o aruncase în gangul intersecției cu str. Episcop Ioan Bob, în interiorul căreia au găsit permisul de conducere eliberat de autoritățile germane pe numele S.M.

În urma verificărilor efectuate în evidenţele poliţiei, s-a constatat faptul că numitul S.M. avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier, pe raza mun. Cluj-Napoca, din data de 18.02.2017”, arată cei de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. 

Mircea Schmidt a fost trimis în judecată în vara acestui an. Potrivit legii, patronul fostului club Diesel riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Mai mult, acesta nu se află la prima abatere. Judecătoria Cluj-Napoca l-a mai condamnat pe patronul Diesel, tot pentru aceeași infracțiune, în octombrie 2018, la șase luni de închisoare cu suspendare. În dosarul respectiv se arată că în februarie 2017, polițiștii l-au depistat pe strada Iuliu Maniu, în timp ce conducea o mașină, avand permisul suspendat. Acesta este și motivul pentru care Mircea Buteanu fugea anul trecut de polițiști: nu doar că nu mai avea drept de conducere de ani bun, ci în urmă cu fix un an, în februarie 2017, a fost prins la volan (tot cu permisul suspendat) și s-a ales cu dosar penal. 

Adauga comentariu