EXCLUSIV Ancuța Cîrcu intră în AREST PREVENTIV, alături de ceilalți trei complici din Spania

Magistrații de la Judecătoria Turda i-au împachetat și pe ceilalți patru români din dosarul Pești la Turda. Printre aceștia se numără și bistrițeanca Ancuța Cîrcu. Soluția a fost pronunțată în urmă cu scurt timp, astfel că Ancuța Viorica Cîrcu, Gheorghe Săiceanu, finul lui Mihai Moldovan, zis Calu, Sorin Marius Alexoae și Robert Valentin Negoescu intră în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. 

„În temeiul art. 226 alin. 1 şi alin. 2, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi: - dispune arestarea preventivă a inculpatului Gheorghe Săiceanu, cunoscut sub porecla de „U.”, cercetat cu privire la săvârşirea infractiunilor de proxenetism în formă continuată, faptă prev. de art.213 alin.1 din C.pen. rap. la art.213 alin.4 din C.pen., cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen, proxenetism în formă continuată, faptă prev. de art.213 alin.1 din C.pen. rap. la art.213 alin.4 din C.pen., cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen, proxenetism în formă continuată, faptă prev. de art.213 alin.1 din C.pen. rap. la art.213 alin.4 din C.pen., cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen, tentativă de act sexual cu un minor, faptă prev. de art.32 alin.1 din C.pen. rap. la art. 220 alin.1 şi 4 lit.a şi b din C.pen, totul cu aplic.art.38 alin.1 din C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, - dispune arestarea preventivă a inculpatului Sorin Marius Alexoae, cercetat cu privire la săvârşirea infractiunii de proxenetism, faptă prev. de art. art.213 alin.1 şi 2 din C.pen., rap la art. 213 alin.4 din C.pen., cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, - dispune arestarea preventivă a inculpatului Robert Valentin Negoescu, cercetat cu privire la săvârşirea infractiunii de proxenetism, faptă prev. de art. art.213 alin.1 şi 2 din C.pen., rap la art. 213 alin.4 din C.pen.,cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, - dispune arestarea preventivă a inculpatei Ancuța Viorica Cîrcu, cercetată cu privire la săvârşirea infractiunii de proxenetism, faptă prev. de art. 213 alin.1 din C.pen., rap la art. 213 alin. 4 din C.pen., cu aplic. art.35 alin.1 din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”

Reacția acesteia a fost publicată pe Propolitica

„Am aflat cu stupoare că în după-masa aceasta a fost admisă propunerea de arestare preventivă formulată împotriva mea. Nu credeam sincer că în Statul de Drept “România” cineva mai poate fi privat de libertate fără nicio probă. În câteva zile voi avea contestația la măsura preventivă în fața magistraților de la Tribunalului Cluj, unde am înțeles că judecatorii sunt mai bine pregătiți decât la Judecătoria Turda. Îmi pun (încă) toata încrederea în justiție că se va face dreptate în cazul meu” a declarat Cîrcu înainte să se predea.

 

Între timp, primul lot: OLTEAN FLAVIU ŞTEFAN (arestat preventiv și într-un dosar cu tafic de droguri), CLADOVEANU ANDREI ROBERT NICOLAE,ŢÂNDURĂ ALEXANDRU DAN și MICU LAURA LUMINIŢA a intrat deja în a doua lună de arest preventiv. 

Pe data de 2 februarie au avut loc 16 percheziții în România (Cluj, Mureș, Argeș, Dolj, Suceava, Dâmbovița și Giurgiu) și alte șase percheziții în Spania (Tenerife și Madrid). Mai mult, potrivit surselor noastre, cei de la DIICOT Cluj le-au dat ”resturile” celor de la PJ TURDA în urmă cu doi ani, iar cercetările derulate de către polițiștii turdeni din cadrul Biroului de Investigații Criminale și autoritățile spaniole s-au concretizat în ceea ce ei au numit OPERAȚIUNEA TEAN. În afară de lotul capturat și reținut la Turda, mai există încă șase suspecți care urmează să fie arestați acum în SPANIA, printre care  Sorin Alexoae și Robert Negoescu.

Sursele Ziar de Cluj susțin că perioada infracțională este 2017-2021, iar proxeneții din rețea duceau fetele în Tenerife și Madrid pentru a le plasa pe stradă. În momentul în care prostituatele aveau clienți erau obligate să raporteze ”locotenenților” tot: locație, sume încasate, cu cine merg, etc. 

Moldovan Mihai a facilitat activitatea de proxenetism, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu și Oltean Flaviu, ambii fiind finii intelopului. Săiceanu era stabilit în Tenerife de aproximativ de 18 de ani.

Adauga comentariu